10.08.06
14:39
Достатъчни ли са 4 хранения на ден ?? Защото съм чел,че при НВД от 5 до 7 хранения са необходими,но аз просто не мога да ям толкова голямо количество храна,че и да спазя да не ям след 6,просто ми е невъзможно...
Та искам да попитам дали е добре по 4 хранения на ден(като не се натъпкваш естествено на някое от тях)
Темата беше редактирана от Тихомир Велев на 19.04.11 19:28.
Не става въпрос да ядеш по-голямо количество храна,
а да разпределиш същото количество за 5-6 хранения.
А за яденето след 18 часа, зависи кога си лягаш.
Все пак всичко е доста индивидуално, най-добрия начин е сам да пробваш.
[quote author=“djpetko”]Достатъчни ли са 4 хранения на ден ?? Защото съм чел,че при НВД от 5 до 7 хранения са необходими,но аз просто не мога да ям толкова голямо количество храна,че и да спазя да не ям след 6,просто ми е невъзможно...
Та искам да попитам дали е добре по 4 хранения на ден(като не се натъпкваш естествено на някое от тях)
Тазбира се, че става. Тия 7 хранения са за хора които си нямат друга работа. Как го виждаш да си зает нон стоп примерно 8 часа на ден и да се храниш по 7 пъти.
Според мен, закуска-обяд-следобедна закуска-вечеря и нещо преди лягане са си напълно адекватни като хранения. При най-добрия вариант. Като се нахранваш обилно на обяд и закуска. Умерено на вечеря и нещо протеинено преди лягане и си тип-топ с 4 хранения.
Но въпроса не е в бройката, а в качеството.
10.08.06
16:00
а тва преди лягане с ква цел?
нали не било хубаво да се яде преди лягане?
и какво имаш предвид под “нещо протеиново”?
10.08.06
16:13
[quote author=“tpd”][quote author=“djpetko”]Достатъчни ли са 4 хранения на ден ?? Защото съм чел,че при НВД от 5 до 7 хранения са необходими,но аз просто не мога да ям толкова голямо количество храна,че и да спазя да не ям след 6,просто ми е невъзможно...
Тазбира се, че става. Тия 7 хранения са за хора които си нямат друга работа. Как го виждаш да си зает нон стоп примерно 8 часа на ден и да се храниш по 7 пъти.
Според мен, закуска-обяд-следобедна закуска-вечеря и нещо преди лягане са си напълно адекватни като хранения. При най-добрия вариант. Като се нахранваш обилно на обяд и закуска. Умерено на вечеря и нещо протеинено преди лягане и си тип-топ с 4 хранения.
Но въпроса не е в бройката, а в качеството.
И бройката и качеството са мн. важни :!:
[quote author=“cranberrry”]а тва преди лягане с ква цел?
нали не било хубаво да се яде преди лягане?
и какво имаш предвид под “нещо протеиново”?
Момиче вземи чети повече де ... протеин не рабзра ли ,че значи белтък?Ще рече ,че преди лягане трябва да се звима белтък .. чист .. демек не от храни в които има и въглехидрати и мазнини .... взима се преди лягане с цел да се храни мускула и да има белтък да се възстановява до като спи човечеца. :D
10.08.06
17:41
Ок де, тва питах, дали смо белтък или спреобладаващ белтък
мерси :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече