ДДС и Мито на хранителни добавки за спортисти ...

11.08.06
15:10

Това е моят въпрос а отдолу техният отговор . Излиза че давам още почти 50% от стоиността на стоките! Направо се ядосах като го прочетох защото тея гадове направо ми убиха надеждите ! Я кажете им ли начин тея от бб.ком да направат нещо , например да напишат по малка стоиност и тея да ми вземат по малко пари?

Здравейте! Решил съм да си поръчам хранителни добавки за спортисти(за лично ползване) от online магзин в САЩ на стоиност 121$ и доставка 50$ тоест на обща стоиност 171$ , продуктите са протеин , 2 кутий амино киселини и азотен бустер . В самият online магазин заплащам стоката и доставката до България посредством доставчици от вида на: DHL, FedEx,USPS или International Postal Survice . Въпросът ми е какви ще бъдат таксите на митницата , ако можете да ми кажете точната сума ще съм много благодарен.


Здравейте,

Митните сборове при внос на стоки се изчисляват на база митническата им стойност (фактгуранат, увеличена с всички разходи по доставката на стоката до България). Това означава, че във Вашия случай основата за изчисленията е 171 USD, обърнати в лева по курса за митвнически цели, валиден към момента на вноса. Тъй като не сте конкретизирали точно за какви протеини става въпрос (на остновата на соя, ячен или др.) не бихме могли да определим тарифния номер, а от там и ставката на митото. Трябва да имате предвид все пак, че подобни стоки се обмитяват у нас с около 15% мито. Освен това се дължи и ДДС в размер на 20% върху сбора на вече определеното мито и митническата стойност.
Въз основа на горната информация сметката би следвало да е:
1. Митническа стойност: $171 х 1.56692 лв. = 268 лв.
2. Мито: 268 лв. х 15% = 40 лв.
3. ДДС: (268 лв. + 40 лв.) х 20% = 62 лв.
Общо дължими 102 лв.

Sportex

11.08.06
15:20

От коя институция е отговорът?

zweio

11.08.06
15:21

Аз въобще съм учуден, че са ти отговорили толкова културно на върпоса  :roll:

11.08.06
16:45

Въпроса  зададен в info.mitnica.com в графа въпроси и отговори.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1