Гърдите и лактите

LU

11.08.06
20:02

Значи имам следния въпрос защото може и да ми се струва но когато лактите са изнесени по настрани по добре ми влиза!
Та въпроса е незнам дали ще пробвали но ако пробвате да си дадете лактите почти максимално настрани (тоест да станат почти перпендикулярни на рамото) се сваля малко по трудно до долу и разтежението като че ли е по голямо!
Другия вариант е да са по свити лактите и да се сваля по лесно!
В краина сметка кое е по доброто да си давам лактите почти максимално настрани и да свалям по трудно до долу,или да си малко по свити без да се усеща напрежение и да се сваля по лесно до долу!
Надявам се да ме разбирате за какво говоря,щото някои хора свалят по интуиция но ако правате ще видите че има лека разлика!
Та аз 2 пати съм пробвал с така по широко изнесени настрани лакти и като че ли има по голям ефект макар и да става по трудно свалянето!
ГОВОРЯ ЗА ЛЕГ ЗА ГЪРДИ!

11.08.06
20:17

Така си е - като си с по-прибрани лакти, като че ли натоварването се отнася повече от трицепса и рамото ли, де да знам, затова и при вдигане с тесен хват за трицепс се сваля по-ниско и с поприбрани ръце.
То т’ва си е техниката за упражнението.. - ръцете под самата щанга. :)

11.08.06
20:56

[quote author=“LuckyTeam”]Значи имам следния въпрос защото може и да ми се струва но когато лактите са изнесени по настрани по добре ми влиза!

  :lol:  :lol:  Алоу форума е за бодибилдинг, какви са тия работи тука...

Иначе сериозно, това което пердлагаш не е добър вариант защото много ще ‘ти влиза’ /дет се вика/ в рамото, което не е никак желателно, може и контузия да си нанесеш.

Иначе според мен най-добре обхваща гърдите, когато се сваля с малко по остър ъгъл между пердмишницата и бицепса/трицепса.

LU

11.08.06
21:55

Ами честно казано като правя с малко по свити ръце смисъл без да издавам много лактите  в страни 80 кг ги свалям без никакъв проблем 8 пати като по вода,като дам лактите по встрани се чувства леко напрежение и трудност!Сега и 2те позиции са верни заради това и аз питам щото се чудя!Но като че ли като се разтворят малко повече лактите на вънка натоварването върху гърдите е по голямо!Смисъл незнам аз съм озадачен,маи накрая ще зема да пробвам един пат с по голямо разтваряне в страни,един пат без да си давам зор да разтварям в страни!
Хаиде някои ако има точна обосновка на правилния метод да я даде!
Ся се разрових щото си спомпих че бях гледал и вижте какво изрових:
“За по-ефективно разтягане на гърдите се старайте да държите лактите на нивото на раменете си. Не ги приближавайте в долно положение, старайте се да сочат точно встрани. В противен случай няма да разтегнете гърдите достатъчно, а и ще свалите част от натоварването върху тях. “
източник:
http://www.bb-team.org/exercise/000058.php

Според това което е писано явно лактите трябва да са изнесени максимално (Или почти максимално в страни)

12.08.06
00:15

Френското за трицепса като свиеш лактите направо цепи. Аз се чудех преди защо правя с толкова мн кила, а гледах другите как го правят с малко. Попринцип на мене ми е силната част трицепса - супер добре е развит и съвсем малко му трябва да се оформи. Като свия лактите мн по трудно става

LU

12.08.06
19:42

[quote author=“northshore`”]Френското за трицепса като свиеш лактите направо цепи. Аз се чудех преди защо правя с толкова мн кила, а гледах другите как го правят с малко. Попринцип на мене ми е силната част трицепса - супер добре е развит и съвсем малко му трябва да се оформи. Като свия лактите мн по трудно става

ХХХХХХХХХХХХХХХХ Питам за гърди не за трицепса за трицепса знаеме много добре!Аре някои направо да му изтрие поста!Питам за гърдите как трябва да е тои ми изнася лекция за трицепс-а имам чувстовото че в тоз форум влизат само 14 годишни дето не знаят да четат и за тва става така!
Без обиди !!!!
ASTOR

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1