13.08.06
12:54
здравеите вярно ли е 4е при здрави тренировки на само три мускулни групи и три пътя в седмицата без да тренираме ръцете и рамената, ръцете съЩо растат, или това са поредните глупости които пиШата списанията
13.08.06
13:05
И да и не :)
13.08.06
13:07
като например .... :lol:
Растът ама по-малко 8) По този начин не се стресират достатъчно => не растът много :wink:
13.08.06
13:26
ДА !
Тренирай тежко гърди/гръб - сменяй упражненията - греби , набирай се , дърпай скрипец , пулоувър , лицеви опори (задължително с тежест) ... и сам следи резултатите. Ако искаш използвай сантиметър :lol:
13.08.06
15:57
Зависи и от гена. На някои хора им е заложено да имат добри ръце или други мускулни групи и дори и да не ги тренират дирекно пак стават големи :wink: В по- общия случай обаче, не можеш да направиш добри ръце без да ги тренираш директно.
13.08.06
16:28
Tеорията на този тип тренировки е следната... Много често в стремежа си да развиете ръцете си вие ги товарите твърде много. И това натоварване плюс натоварването, което получават при тренирането на големите мускулни групи (гърди, гръб и рамо) води директно до претрениране, което означава застой, а в крайни случаи и до намаляване на обема на ръката! А като се съчетае и с недостатъчно качественото хранене, което важи за 90% от трениращите...
Ако случаят е такъв една тренировъчна с-ма, състояща се от базови упражнения изпълнявани с тежки щанги (лежанка - хоризонтална и наклонена, раменни преси, набирания, гребане, мечка, трапец с щанга и разбира се, царят на всички упражнения - клека) ще дръпнат не само ръцете, но и цялото тяло напред!
Всъщност това е класическата BULK SYSTEM “5Х5Х5” 5 основни упражнения в 5 серии по 5 повторения за 8 седмици! Това е още и Ударният метод на Джо Уайдър, с който завършва курса за начинаещи.
За напреднали е добър вариант за стрес на мускула при застой.
13.08.06
16:31
браво ,nikola bull а можеШ ли да дадеШ един пример на тазо програма , благодаря предварително
13.08.06
19:01
Сега, класическата BULK е понеделник, сряда, петък да се изпълняват и петте упражнения, но се убедих, че един напреднал като мен( :lol: ) вкарва пак толкова много усилие, че дори и при едно упр. само на мускулна група пак не мога да се възстановя толкова бързо! Говорим за натурален културизъм, нали така!
Затова почнах да правя 2 тренировки седмично - понеделник и петък. Само това!
1). Повдигане от лег с щанга 5Х5
2). Гребане с щанга (или Мечка) 5Х5
3). Раменни преси с щанга 5Х5
4). Мъртва тяга (понеделник) и Повдигане на раменете с щанга (петък) 5Х5
5). Клек с тежка щанга до сед на стол 5Х5
Целта е посстоянна борба със себе да направиш повече, отколкото в предишната тренировка, дори това да е 1 повторение! В момента, в който направиш 6 повторения веднага слагаш 2,5 кг на щангата и пак отначало! Така се расте натурално, каквото и да се говори друго...
Това е!
13.08.06
21:54
a забравих да питам колко време трябва да се тренира по нея
Не пускай поредни постове !!!!
ASTOR
13.08.06
22:02
Офф:На тебе Никола бул едно голямо ЕВАЛА! :!:
13.08.06
23:37
[quote author=“nikolaBULL”][Всъщност това е класическата BULK SYSTEM “5Х5Х5” 5 основни упражнения в 5 серии по 5 повторения за 8 седмици! Това е още и Ударният метод на Джо Уайдър, с който завършва курса за начинаещи.
:lol:
14.08.06
12:32
извинявам се за издънката , едно голямо благодаря на Nikola bull написа доста полезни неЩа
14.08.06
12:39
Ако искаш голям бицепс трябва да тренираш цялото тяло. :wink:
NikolaBULL и аз имам един въпрос, какво означава края на курса за начинаещи, момента в който спираш да тренираш цялото тяло и разделяш МГ в отделни дни ли?
14.08.06
18:01
колко време е удачно да се тренира по посочената програма, явно е за маса
14.08.06
18:14
Курсът за начинаещи на братята Уейдър е с продължителност 7 месеца и е разделена на 3 етапа:
1-ви етап (Тримесечен подготвителен курс) - цялото тяло се тренира в една тренировка 3 пъти седмично.
2-ри етап (Двумесечен курс за средно напреднали) - тялото се разделя на 2 тренировки и се тренира 2 пъти седмично. Тренировка 1 (понеделник - четвъртък) и тренировка 2 (вторник и петък).
3-ти етап (Ударен метод за 2 месеца)
Това е най-общо с-мата на братята Уейдър за начинаещи.
14.08.06
19:37
например аз имам стаж 1г 5 мес. има ли смисъл да започна по програмата на въпросните Братя, но искам да внеса свежест в тренировките?
14.08.06
19:57
Ако го направя това в 1 тренировка (5Х5X5) немога се прибера.. пак камо ли 3 дена в седмицата чи и супер сирии остеи остеи,аи 2дена по добре.Мога да го пробвам но няма да са 5 упр-ненията 3-4 ( Клек Тяга Лег и Мечка ) ама ще земам и амино за по бързо въстановяване.
NikolaBULL и следващия въпрос е следния: “Какво следва след удърния метод?”
15.08.06
09:46
аве ти тренирай тия 7 месеца първо пък какво следва , до тогава ще се пристесняваш за това
22.08.06
15:06
При упражнения като повдигането от лег и набирането се натоварват наистина ръцете, но не мисля че може да ги заменят отделните тренировки за тях. Познавам 1 момче което прави 2 вида тренировки 2 пъти седмично - гърди и гръб. Така стават 4 дни, в 2 от които прави гърди а другите 2 гръб. Доволен е.
[quote author=“nikolaBULL”]Сега, класическата BULK е понеделник, сряда, петък да се изпълняват и петте упражнения, но се убедих, че един напреднал като мен( :lol: ) вкарва пак толкова много усилие, че дори и при едно упр. само на мускулна група пак не мога да се възстановя толкова бързо! Говорим за натурален културизъм, нали така!
Затова почнах да правя 2 тренировки седмично - понеделник и петък. Само това!
1). Повдигане от лег с щанга 5Х5
2). Гребане с щанга (или Мечка) 5Х5
3). Раменни преси с щанга 5Х5
4). Мъртва тяга (понеделник) и Повдигане на раменете с щанга (петък) 5Х5
5). Клек с тежка щанга до сед на стол 5Х5
Целта е посстоянна борба със себе да направиш повече, отколкото в предишната тренировка, дори това да е 1 повторение! В момента, в който направиш 6 повторения веднага слагаш 2,5 кг на щангата и пак отначало! Така се расте натурално, каквото и да се говори друго...
Това е!
Така че ще има. Но няма ли да е по-скоро в силата разтежа отколкото хипертрофия? И в такъв сличай ще си струва след няколко месеца да се мина на друга схема с по-ниски тежести.
————————-
Оделно по темата.
Как мислите, че трениращите силов трибой напредват?
А именно с трите движения, лек, клек и тяга, се обхващат 3 те големи групи, а покрай тях и ВСЕЧКИ останали мускули в тялото.
Чудя се само дали примерно щангистите тренират, да кажем трицепс като отделна м група?? Според мен като нищо и да не го правят.
27.08.06
15:49
Еми според мен тези работи че ти растат ръцете когато не ги тренираш се грешни! То тогава няма да има смисъл да си хабим енергията за серии за бицепс и трицепс 8)
вярно е отчасти ..... така става с трибойците в ниските категории нямат нищо друго освен гръб гърди и бедра :D
28.08.06
15:47
Всичко е доста относително...
:wink: