Кои храни ?

14.08.06
11:56

Някой знае ли какво трябва да се яде за повишаване на хормона естроген или само лекарстата които пия могат да ми помогнат ?

SP

14.08.06
20:33

Пробвай с билки. т.е. консултирай се с фитотерапевт. Успех. :wink:

противозачатъчните няма ли да действат? Тука съм малко бос...

15.08.06
10:32

Естрогенът не e хормон, а група хормони /най-важните от които са естрадиол, естриол и естрон/, които осъществяват женските полови функции.
Защо искаш да увеличиш нивата им?

15.08.06
13:38

Защото пия лекарства и естрогена и преогестерон са ми под нормата.

15.08.06
15:13

С уговорката, че не съм медицинско лице, а случаят ти изисква намесата на такова, мога да ти кажа че някои храни от растителен произгход съдържат фитоестрогени, които симулират и поддържат собственото производство на естроген. Тези за които се сещам в момента са соята и лененото семе, като последното има и много полезни мазнини.
За съжаление не мога да ти кажа до каква степен фитоестрогените заместват собственото производство, но със сигурност знам че при по-тежки случаи се прави т.нар. HRT /hormone replacement therapy/, тоест приема се синтетичен естроген, какъвто вероятно е случаят при теб. Посъветвай се с личния си доктор и ендокринолог, включително за диетата, пожелавам ти бързо и успешно възстановяване!

15.08.06
15:50

Благодария ти за съвета Pars аз от няколко месеца пия лекарства , но исках и да разбера кои храни също ще ми помогнат да се оправя по бързо. Освен за соята разбрах и за бирата заради хмела , но не мога да пия повече от две чаши , мисля че ще са достатъчни.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1