ФИТНЕС ЗА БРЕМЕННИ

17.09.04
16:47

Някой...има ли информация по въпроса и може ли да ми даде съвет какви упражнения са подходящи и не са опасни...
Иска ми се и през този период да се поддържам...  Моля за съвет!

SI

17.09.04
18:13

евала Зиги

виж тук

http://www.tialoto.com/forums/viewtopic.php?t=7&sid=2315831e12f21e01bf1457f5d7479b4e

18.09.04
08:26

sinner mnogo mnogo thanks :) i az vse chuvam che pyrvite meseci triabva mnogo umereno i daje da ne hodia na fitnes, ama niakak mi e mnogo typo da ne treniram… iavno triabva da si traikam zasega i da go davam po-krotichko:) Blagodaria za pomoshtta!

Oстави фитнеса според мен. Каквото и да е упражнението, той си е свързан с повишено кръвно налягане и физическо напрягане, които, доколкото знам, създават опастност от разкъсване на поддържащите плода мъхчета, отделяне на плацентата и т.н.
За бременни има специални упражнения - своего рода гимнастика. По - добре практикувай тях, по няма опастност от натоварване. Не знам къде да ги намеря в момента, но във всяка книжарница би следвало да има книжлета с упражнения за бременни. Дори и само да им хвърлиш едно око, пак става....
Пък като се роди детето, ще идеш пак на фитнес. Няма да избяга.

19.09.04
12:44

Zigi78, предполагам, че всичко е индивидуално. Зависи дали бременността се развива нормално или не. Има жени, които прекарват 7-8 месеца на легло за задържане. Аз, когато бях бременна нямах проблеми - трнирах си в къщи: леки коремни преси, упражнения за ханша и краката. Ходех доста пеша и не прекалявах с яденето (повечко плодове и салати).
За цялата бременност качих около 6 кг, което на практика е нищо, защото с теглото на плода, плацентата и околоплодните води наддаването се неутрализира.
Но трябва все пак да се внимава! Просто бременността не бива да се използва за оправдание да се преяжда, да се мързелува и прочие.
И е добре да мажеш тялото си всекидневно с бадемово масло или друг препарат (във всяка аптека изобилства с подобни), за да се избегнат, доколкото е възможно, неприятните стрии!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1