Израстъци по кожата ?

15.08.06
11:53

Тука я пускам темата. Моля ако някой модератор не е съгласен да я премести в травми например...но си мисля, че е за тук. Та значи появиха ми се 2 като топчици по кожата - на врата и трапеца. Просто малко топчица с големината на глава на кърфица свързана с тялото и не пада, а не мога да я махна щото си е здраво закрепене..кожа е все пак  :lol:
Та се чудя ще се махне ли, какво изобщо е тва, лекува ли се, опасно ли е и от какво се получава, щото просто ни в клин ни в ръкав ми излезнаха...някой да е имал такъв проблем ?

Бягай на дерматолог за такива неща не питай по форумите.

16.08.06
11:16

Те паднаха...В смисъл станаха кърваво-червени и днес паднаха. Няма ги  :twisted:

[quote author=“topDevil”]Те паднаха...В смисъл станаха кърваво-червени и днес паднаха. Няма ги  :twisted:

Тва не звучи добре.. :wink:

25.08.06
16:55

споко баце нема и да имаш ядове това са си образования по кожата повечето хора ги имат!

02.09.06
11:55

тези неща са нормални,мисля че са нещо от рода на брадавиците(може и да се лъжа).приятеля ми има такива и не е проблем.аз самата като малка ми беше излезнало едно и само си падна.не се притеснявай-мисля че е безобидно :roll:

FI

10.09.06
23:00

един приятел ги имаше същите...Бог да го прости

черен хумор :P

09.11.06
20:16

аз имах преди време на лакътя едни такива образования.. “кисти” .. бяха май 2 топчици.. и ходих на кожен лекар и ми изписа някакъв крем който разнесе самата мастна тъкан и сега ми се оправи:) иначе трябваше да ги режат :Д

ИВ

25.11.06
15:18

Имам такива по врата си... не са много, но в последно време станаха супер гадни ... сърбят ме и незнам ко да прая, ще ги клъцна с ножицата :D.

25.11.06
19:01

Не ми се чета цялата тема... Както ги описваш това са фиброми... Образуват се от съединителна тъкан на места с голямо триене на кожата и са напълно безопасни... Махат се за миг с коагулатор... Но все пак ако те притеснява нещо иди на дерматолог...

25.11.06
22:14

А откъде сте сигурни, че не става дума за някаква форма бенки-доброкачествен тумор??

Израстъците по кожата не трябва туко така да се ‘чекнат’.

Консултирай се с лекар.

15.09.08
09:59

някой може ли да ми каже какъв тип образование е израстък с цвета на кожата върху повърхността на който има отделни други подобни на ресни, от разстояние прилича на бяло петно

07.04.10
08:43

Здравейте, имам един въпрос преди няколко дни забелязах едно малко  черно твърдо кожно образувание на врата ми. Беше около  1 мм, стърчеше и беше съвсем леко закрепено към кожата. Там където беше закрепено беше леко зачервено. След като го поогледах и пипнах лекичко то падна. Сега там има някакви пъпчици малки и това е. Та въпросът ми е какво е това, опасно ли е и какво трябва да наблюдавам дали се изменя (в смисъл ако е било злокачествено) надявам се някой сте ми помогне :)

14.05.10
12:16

shadowcho кажи приблизително на колко ММ. от кожата е стърчало и след като си го махнал карвяло ли е дълго време. Защото ако е стърчало на 3-5 ММ от кожата и е покървяло дълго време може да става дума за рак на кожата, след като си го махнал да си го раздразнил. Ако симптомите съвпадат въврви бързо на дерматолог.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1