15.08.06
11:53
Тука я пускам темата. Моля ако някой модератор не е съгласен да я премести в травми например...но си мисля, че е за тук. Та значи появиха ми се 2 като топчици по кожата - на врата и трапеца. Просто малко топчица с големината на глава на кърфица свързана с тялото и не пада, а не мога да я махна щото си е здраво закрепене..кожа е все пак :lol:
Та се чудя ще се махне ли, какво изобщо е тва, лекува ли се, опасно ли е и от какво се получава, щото просто ни в клин ни в ръкав ми излезнаха...някой да е имал такъв проблем ?
15.08.06
14:11
Бягай на дерматолог за такива неща не питай по форумите.
16.08.06
11:43
Тва не звучи добре.. :wink:
споко баце нема и да имаш ядове това са си образования по кожата повечето хора ги имат!
02.09.06
11:55
тези неща са нормални,мисля че са нещо от рода на брадавиците(може и да се лъжа).приятеля ми има такива и не е проблем.аз самата като малка ми беше излезнало едно и само си падна.не се притеснявай-мисля че е безобидно :roll:
10.09.06
23:00
един приятел ги имаше същите...Бог да го прости
черен хумор :P
аз имах преди време на лакътя едни такива образования.. “кисти” .. бяха май 2 топчици.. и ходих на кожен лекар и ми изписа някакъв крем който разнесе самата мастна тъкан и сега ми се оправи:) иначе трябваше да ги режат :Д
25.11.06
15:18
Имам такива по врата си... не са много, но в последно време станаха супер гадни ... сърбят ме и незнам ко да прая, ще ги клъцна с ножицата :D.
Не ми се чета цялата тема... Както ги описваш това са фиброми... Образуват се от съединителна тъкан на места с голямо триене на кожата и са напълно безопасни... Махат се за миг с коагулатор... Но все пак ако те притеснява нещо иди на дерматолог...
А откъде сте сигурни, че не става дума за някаква форма бенки-доброкачествен тумор??
Израстъците по кожата не трябва туко така да се ‘чекнат’.
Консултирай се с лекар.
някой може ли да ми каже какъв тип образование е израстък с цвета на кожата върху повърхността на който има отделни други подобни на ресни, от разстояние прилича на бяло петно
Здравейте, имам един въпрос преди няколко дни забелязах едно малко черно твърдо кожно образувание на врата ми. Беше около 1 мм, стърчеше и беше съвсем леко закрепено към кожата. Там където беше закрепено беше леко зачервено. След като го поогледах и пипнах лекичко то падна. Сега там има някакви пъпчици малки и това е. Та въпросът ми е какво е това, опасно ли е и какво трябва да наблюдавам дали се изменя (в смисъл ако е било злокачествено) надявам се някой сте ми помогне :)
shadowcho кажи приблизително на колко ММ. от кожата е стърчало и след като си го махнал карвяло ли е дълго време. Защото ако е стърчало на 3-5 ММ от кожата и е покървяло дълго време може да става дума за рак на кожата, след като си го махнал да си го раздразнил. Ако симптомите съвпадат въврви бързо на дерматолог.