16.08.06
11:14
Гледах едно предаване по бтв и там некви “лекари” казваха че млечните продукти не се усвояват след 3 годишна възраст щото човешкото тяло губи някъв ензим.Верно ли е тва или тея са некви шарлатани? Не ми се струва верно, но все пак да попитам
16.08.06
11:22
Ензимът се нарича лактаза. Вярно е но само за някои хора. Хората, чийто организми след кърменето не спират да синтезират този ензим имат така наречената лактозна толерантност. Лактозата е млечна захар (въглехидрат с просто устройство), която се съдържа в млечните продукти и млякото и при хора които имат непоносимост към нея се получават разни неприятни ефекти - гадене, диария и т.н. Хората, като теб, примерно, и мен можем да си консумираме мляко в големи количества, защото имаме лактозна поносимост.
16.08.06
11:43
[quote author=“manson”]Ензимът се нарича лактаза. Вярно е но само за някои хора. Хората, чийто организми след кърменето не спират да синтезират този ензим имат така наречената лактозна толерантност. Лактозата е млечна захар (въглехидрат с просто устройство), която се съдържа в млечните продукти и млякото и при хора които имат непоносимост към нея се получават разни неприятни ефекти - гадене, диария и т.н. Хората, като теб, примерно, и мен можем да си консумираме мляко в големи количества, защото имаме лактозна поносимост.
Ох, аз пия по литър мляко на ден , извара, успокоих се сигурно са го казали тва за да си продават продукта- някво кисело мляко дето е полуразградено на прах(казеина до амино и дрън дрън)
16.08.06
14:10
а ти как разбра, че имаш лактозна поносимост?
от тва, че не ти става дискомфортно като ядеш мле4ни?
А ти май не си разбрал, че съществува буквата “Ч” в българския език?
Спазвай правилата на форума!
Прочети правилата на форума!
head_hunter
23.08.06
17:20
да бе manson ти как разбра за това ти качество в плюс кажи и на нас за да разберем и ние дали да ядем по много мляко или да се сдържаме малко :lol:
23.08.06
17:53
Кое точно не разбрахте от обяснението на колегата? Ами четете постовете. Човека Ви е изброил някои от симптомите на непоносимост към лактозата съответно при тяхната липса има поносимост логично нали?
23.08.06
20:33
Хората, като теб, примерно, и мен можем да си консумираме мляко в големи количества, защото имаме лактозна поносимост.
става вапрос за това как да разбера аз към кой хора спадам за да знам по колко да приемам ?
[quote author=“bezstrashen”]
Хората, като теб, примерно, и мен можем да си консумираме мляко в големи количества, защото имаме лактозна поносимост.
става вапрос за това как да разбера аз към кой хора спадам за да знам по колко да приемам ?
Aми толкова ясно го е написал, че не виждам къде е проблема ?
23.08.06
21:32
окк проблема е в мен :oops: