Овкусяване ?

SE

17.08.06
03:20

в тая тема предлагам да слагаме рецепти за овкусяване на пил месо,тел месо,рибата,изварата и яйцата тък като те са основният източник на белтък а както знаете не се търпи една и съща храна всеки ден за съжаление

17.08.06
10:53

Аз  пилешките филета или гърди ги печа само с лимон и черен пипер.

SE

17.08.06
10:55

гледах някаде че ако киснат в мляко ставали мн крехки и сочки вярно ли е

[quote author=“SeLeCt”]гледах някаде че ако киснат в мляко ставали мн крехки и сочки вярно ли е

Напълно! Но трябва доста време да постоят. Става екстра  :wink:

18.08.06
13:07

В кисело мляко ли имате предвид ?!? :?

edit: 10х :)

[quote author=“x_3_mar”]В кисело мляко ли имате предвид ?!? :?

Не. Слагаш ги в купа с мляко и така трябва да престоят .. хммм... май над 12 часа беше. После като ги направиш на вкус нямат равни  :o

08.09.06
03:54

аз на яицата докато ги пържа им слагам лУтеница
яко става поне не е тоя до болка познат вкус ;)

08.09.06
10:05

:) и една рецепта и от мене всъЩност не съм я измислил аз, взех я от една книжка за наи разли4ни рецепти с пилеШко месо но тази  е единствената която пробвах за сега  :oops:

продукти 500 гр. пилеШко месо (това е за две порции)
          2л.зехтин
          2 скилидки 4есън
          1/2 лъжица кимион смлян (не е камион ) :lol:  :lol:
          1/2 лъжица куркумин
          1/2лъжица  4ервен пипер
          2 лъжици лимонов сок
          лъжи4ките са от кафе а не  супена лъжица за малко да изспусна една доста голяма подробност
        пилеШкото го нарязвате на пържоли и го омесвате с вси4ките тези подправки и го оставате 2   4аса в хладилника и след това е готово за пе4ене .Добър апетит надявам се да ви хареса

08.09.06
11:33

Вимам месото /пилешко/, размразявам, понякога с гореща вода за по бързо.

Загрявам тигана, слагам олио /понякога повечко, ама ако е тефлон може и по-малко/

Веднага след олиото захлюпвам тигана с капак. Чакам малко да опече от едната страна. И обръщам.

Като позапече и другата страна 2-3 минути преди да го извадя тоест, мога да слабам овкусителите в тигана. Ето примерни комбинации:

1/ Яко лук, малко чушка, лимон, черен пипер

2/ пилешки булъон разтворен в мално вода + лютеница

3/ само черен пипер и сол, случва се да става супер добро, случва се и да загори  :lol:

4/ къри, малко чушка, малко домат..+.. каквото е останало в кухнята... понякога и маслини има  :lol:

Айде go-go кулинарията!  :P :lol:


П.П. Понякога ако месото пусне много вода в тигана, изливам /водата ;)/ и доливам олио.

П.П.П. Нищо че има повечко олио понякога, после го отстранявам, а и не дразни стомаха, тъй като се готви под капак и не се запържва гадно, само малко.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1