17.08.06
03:20
в тая тема предлагам да слагаме рецепти за овкусяване на пил месо,тел месо,рибата,изварата и яйцата тък като те са основният източник на белтък а както знаете не се търпи една и съща храна всеки ден за съжаление
17.08.06
10:55
#2
гледах някаде че ако киснат в мляко ставали мн крехки и сочки вярно ли е
17.08.06
11:19
#3
[quote author=“SeLeCt”]гледах някаде че ако киснат в мляко ставали мн крехки и сочки вярно ли е
Напълно! Но трябва доста време да постоят. Става екстра :wink:
18.08.06
13:13
#5
Не. Слагаш ги в купа с мляко и така трябва да престоят .. хммм... май над 12 часа беше. После като ги направиш на вкус нямат равни :o
аз на яицата докато ги пържа им слагам лУтеница
яко става поне не е тоя до болка познат вкус ;)
08.09.06
10:05
#7
:) и една рецепта и от мене всъЩност не съм я измислил аз, взех я от една книжка за наи разли4ни рецепти с пилеШко месо но тази е единствената която пробвах за сега :oops:
продукти 500 гр. пилеШко месо (това е за две порции)
2л.зехтин
2 скилидки 4есън
1/2 лъжица кимион смлян (не е камион ) :lol: :lol:
1/2 лъжица куркумин
1/2лъжица 4ервен пипер
2 лъжици лимонов сок
лъжи4ките са от кафе а не супена лъжица за малко да изспусна една доста голяма подробност
пилеШкото го нарязвате на пържоли и го омесвате с вси4ките тези подправки и го оставате 2 4аса в хладилника и след това е готово за пе4ене .Добър апетит надявам се да ви хареса
Вимам месото /пилешко/, размразявам, понякога с гореща вода за по бързо.
Загрявам тигана, слагам олио /понякога повечко, ама ако е тефлон може и по-малко/
Веднага след олиото захлюпвам тигана с капак. Чакам малко да опече от едната страна. И обръщам.
Като позапече и другата страна 2-3 минути преди да го извадя тоест, мога да слабам овкусителите в тигана. Ето примерни комбинации:
1/ Яко лук, малко чушка, лимон, черен пипер
2/ пилешки булъон разтворен в мално вода + лютеница
3/ само черен пипер и сол, случва се да става супер добро, случва се и да загори :lol:
4/ къри, малко чушка, малко домат..+.. каквото е останало в кухнята... понякога и маслини има :lol:
Айде go-go кулинарията! :P :lol:
П.П. Понякога ако месото пусне много вода в тигана, изливам /водата ;)/ и доливам олио.
П.П.П. Нищо че има повечко олио понякога, после го отстранявам, а и не дразни стомаха, тъй като се готви под капак и не се запържва гадно, само малко.