17.08.06
20:55
1во: извинение, ако се повтарям нещо. Естествено всеки се интересува от собствения си случай и дори да чете подобни все неговия е нещо по-специален, по-различен.. :roll: та и моя така :oops:
2ро: “май” имам нужда да поотслабна (жена, 22 год., 175—> към 70кг)
ТА:
Решавам и почвам да тичам сутрин -
трябва ли да ям нещо преди това, (няма ли да ми се лепне автоматично?)
какво е добре да хапна след бягането и след колко време?
Колко дълго и с какво темпо (естествено зависи колко мога, но за препоръчително говорим)
Тичането равно ли е на каране на колело?
Сутрин или вечер? Каква е разликата?
Добре ли е след тичането да правя и коремни преси например? 3 х 30???—> толкова знам, че мога...
И:
ако спазвам не мн стриктен режим на хранене ще постигна ли някакъв ефект?
(не значи, че имам намерение да се тъпча, точно обратното... уж)
Ми това е засега, че става много дълго. Ще съм благодарна на всеки, който реши да ми отговори.
lol доста въпросчета, ще се опитам да ти отговоря :)
трябва ли да ям нещо преди това - на гладно, може единствено аминокиселини преди кардиото
какво е добре да хапна след бягането и след колко време? - 10 мин след бягането храна богата на белтъчини, 1-2 часа след това бавни въглехидрати
Колко дълго и с какво темпо (естествено зависи колко мога, но за препоръчително говорим) - започваш от колкото можеш до 30 мин примерно, темпото сама си го определяш (все пак ще бягаш , няма да вървиш)
Тичането равно ли е на каране на колело? - тичането е по-ефективно от карането на колело
Сутрин или вечер? Каква е разликата? - сутрин е по-добрия вариант, нивото на инсулина е ниско и гориш директно мазнини, ако не можеш сутрин другия удобен прозорец е след тренировката във фитнеса
Добре ли е след тичането да правя и коремни преси например? 3 х 30???—> толкова знам, че мога... - не пречи, може и преди тичането да ги правиш
И:
ако спазвам не мн стриктен режим на хранене ще постигна ли някакъв ефект? - всичко зависи от храненето ти, при правилен хранителен режим ефекта е много по-силно изразен
п.с. прочети всичко за НВД (ниско въглехидратна диета) :wink:
благодаря ти за отговора/ите Emzo :)
четох вече за НВД, ще го взема под внимание, но е много сложно като изляза вечер с приятели и те хапват разни вкусотийки, аз да преглъщам безвкусна минерална вода.
Какво ще кажеш за един плодов ден в седмицата? Мислиш ли, че е подходящо?
Всъшност, това е въпрос към всички. Добре ли се отразява на организма подобно нещо или точно обратното?
[quote author=“jenn_kata”]благодаря ти за отговора/ите Emzo :)
четох вече за НВД, ще го взема под внимание, но е много сложно като изляза вечер с приятели и те хапват разни вкусотийки, аз да преглъщам безвкусна минерална вода.
Какво ще кажеш за един плодов ден в седмицата? Мислиш ли, че е подходящо?
Всъшност, това е въпрос към всички. Добре ли се отразява на организма подобно нещо или точно обратното?
Ами няма как, ако искаш да има резултати ще си пиеш водичката и ще подпитваш по ресторантите кое е пържено и кое на скара :mrgreen:
Един ден в седмицата примерно 7ия си хапни плодове и нещо за душата, но не да караш целия ден на плодове.Този ден е така наречения зареждащ.
Ако през седмицата си била на 1гр въглехидрати на кг. телесно тегло, в този ден ги направи 3гр.
[quote author=“emzo”]
какво е добре да хапна след бягането и след колко време? - [b]10 мин след бягането храна богата на белтъчини, 1-2 часа след това бавни въглехидрати
—> знаех си, че отговора на този въпрос ще е нещо подобно :oops: - то е полезно да се знае коя храна каква е...;р
ще разгледам за бавните въглехидрати, но още от сега си знам, че шоколада не е от тях :wink:
П.П.
А всеки ден ли трябва да тичам или е добре да има и почивни :lol:
това сериозно го питам
като цяло съм убедена, че е чудесно човек да се храни здравословно :D
предполагам, че все нещо ще приложа и аз, но като начало да видим с бягането какво ще излезе..
И да увеличаваш минутите бягане, нали знаеш, че малко по малко организма привиква. А пък за това кое е по-добре - да бягаш или да караш колело - всеки казва, че бягането е по-добро, защото движиш всяка част на тялото. Колелото също е добра идея..по възможност да не е във фитнеса. Аз лично много се отегчавам да гледам някакви манекенки или енимъл планет..пък и някой път се отплесваш и забавяш темпото... :P