%протеин във готово месо !

JI

17.08.06
22:07

някой зане ли колко грама белтък има във  термично обработено месо нали се пак се губи част от водата примерно от 1 кг пилешко филе охладено като се сготви остава доста по малко
20 грама е на суровото доколкото разбрах , но колко грама като процент е на  готовия продукт .
Питам тъй като си копувам готови пилешки пържоли вместо да си играя да ги прая килото им е 7 и 50 а на филето 5 лв ... ама е сурово пък тея са си опрени на скарата и напро в чинията .

17.08.06
22:10
#1

принципно е удобно така да си взимаш месо, обаче това месо има доста ковсерванти и не е прясно. не е и качествено


тази тема не е за този раздел :idea:

JI

18.08.06
08:47
#2

нямам време да го правя и мисля че е удачен вариант тъй като все пак си е чисто пилешко месо ! ...

18.08.06
09:10
#3

Не е удачен вариант, месото е старо, тъпкано е с консерванти - няма такъв срок на годност, пък и не е вкусно. Най-добре си го приготвяй вкъщи и си го разнасяй вече където щеш. Нужно ти е колкото за един омлет време.

18.08.06
09:18
#4

И Neo и RAMBO - вкуса им е отвратителен, консерванти и т.н., но аз тях си ги ям от много месеци, нистина не ми стига времето да си го пека месото :?
Ама и с тях се постигат резултати :lol:

п.с. Пилешко филе - месокомбинат Бай Течо - Ямбол - ей тия най ми харесват като вкус, ама трудно се намират.

18.08.06
09:55
#5

[quote author=“emzo”]И Neo и RAMBO - вкуса им е отвратителен, Ама и с тях се постигат резултати :lol:

Ами ще се постигат, той белтъка си е там.. Цяла година се тъпках с пържолите на Премиер/май че беше/ и си развалих стомаха. Сега толкова са ми опротивели, че само като ги погледна.. :?  Естествено, по-добрият вариант са от неяденето.

18.08.06
09:59
#6

от тях ме боли стомаха и се получава пръц пръц
с други думи не се усвояват добре

JI

18.08.06
10:15
#7

за ся подобни проблеми нямам а стомаха ми е като месомелачка нямал съм проблем с него много много многооооо отдавна ...
иначе преди си ги приготвях ама то си еб... ма.... докат стане всичко миеш струваш като сам си ги приготвя човек вообщеее не ми говорете колко бързо ставало 1 -2 часа на ден минимум да си сготвиш .... и да измиеш и тн ... няма такова време . Щом белтъка си е там проблем с другото нямам :)
та някой ако може да отговори по темата

18.08.06
10:20
#8

е то белтък и в соята има ама....

все пак важно е да е качествен протеина и да се усвоява! според мене полуготовите пържоли не са източник на качествен протеин.

слагаш 4-5 пържоли на скарата, за 20 минути ги правиш, слагаш си ги в кутия пластмасова и през деня когато можеш-хопваш - за 20 минути работа!

хората за 2-3 часа цяло агне пекат..

zweio

18.08.06
11:01
#9

Или във фурна - слагаш едно фолио за печене върху тавата(след това не ти трябва да я миеш  :wink:  ), слагаш пържолите и пускаш за 50 мин на 210-220 градуса някъде, вадиш и ядеш.... ти през тези 50 мин можеш да си правиш каквото си искаш. Самото “готвене” не ти отнема повече от 2 минути.

RE

18.08.06
11:07
#10

[quote author=“JiVk0”]за ся подобни проблеми нямам а стомаха ми е като месомелачка нямал съм проблем с него много много многооооо отдавна ...

Ей това е проблема на много хора.Казват няма ми нищо с еди какво си и мога да си ям каквото си искам.ама не е така.Мисли и за бъдещето.Тея консерви за мен са боклуци.само помисли това месо да стои по 2, 3 месеца и пове4е в консервата какво е станало с него.Каквито и стабилизатори и консерванти и др. да му слагат не може да се сравни с прясното.

18.08.06
11:29
#11

А колко е кг пресни пържоли ? Къде има повече протеини в пилешкото или свинското  ?

[quote author=“Nazgul”]А колко е кг пресни пържоли ? Къде има повече протеини в пилешкото или свинското  ?

В пилешкото има повече протеин и по-малко мазнини от свинското. Погледни хранителните таблици.

Sourcemag

18.08.06
19:59
#13

е добре не мога да разбера как ще има консерванти в пилешкото тва да не ви е сок ?Не е и кайма в която има повече мас от колкото месо.Това си е чисто пилешко не мога да разбера кое не му е качественото отностно вкуса мисля че е много добър.Аз ям предимно “НАНЮК” или нещо такова,излизат малко по скъпо от колкото да си ги пека аз но все пак са добър вариянт ,освен това да не мислите че месото което купувате замразено е по прясно от пържолите ?Или че то е “по-качесвено”....не ми се вярва някой да продава домашни кокошки....  :wink:

Препоръчани продукти
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1