Става ли кардиото в период за маса?

18.09.04
15:39

Тъй значи мисълта ми е дали ще ми попречи ако правя кардио докато съм в период за маса. Като целта ми е да си тренирам сърцето първо за здраве и второ искам малко повечко издръжливост като бягам, плувам и тъй нататака. Качвам килограми нормално и си мисля, че не е толкова лошо да включа 3 пъти в седмицата по 20 минути велоергометър. Професионалните бодибилдери също май си правят целогодишно, ама при тях си е друго. Та кажете дали да се потя като изрод или според вас не могат да се направи маса така.

18.09.04
17:16

Всичко зависи от метаболизма ти. Ако е бърз кардиото ще ти попречи.
Но ако лесно качваш сланинки лошо нема ;) Даже ще ти помогне.

18.09.04
17:33

При всички положения аеробиката в период за маса ще ти отнема от силата и ще те уморява допълнително, което не е желателно! Така че по-добре не прави!

18.09.04
18:32

Аз си правя постоянно кардио 3x40 мин седмично, и ми се отразява много добре. Качвам си съвсем нормално, като големия плюс от кардиото е, че качвам чисто. 10 кг. чист мускул съм качил за година, което ме устройва, при положение че съм ектоморф и въпреки че съм във възраст когато хормона на растежа се секретира по-малко от когато си на на 18-20 год., а и ползвам минимум суплементи.
Ако се храниш добре и си гълташ аминото преди и след, прави си кардио и нема се пУашиш за Уихвата :D . Дори и да пропуснеш 1-2 кг мускулен растеж на година от това, че правиш кардио, ползите са неимоверно по-големи.
Пропуснах да спомена, че кардиото отваря мнооого апетит, така че енергоразхода според мен се компенсира. Особено след плуване - изяждам си хладилника и питам за още. :D

DM

18.09.04
21:07

Ами според мен няма какво да се плашите от кардиото, вярно че отнема от силата, ама като приемате достатъчно въглехидрати, след тренинг ще се възвръща доста бързо силата за другия ден в залата например, а кардиото както казва гошко, е най добрата тренировка за най важния мускул в човешкото тяло, сърцето, една седмица зала се равнява на 4-6 минути кардио , правете си сметката как сърцето е пренебрегнато, а от бодъбуилдинг само се скапва доста бързо , а да не говорим и които гълта за какво става въпрос, така че кардио най малкото за сърцето триоабва да се прави, а за маста не знам някой да е изгубил мускулна маса за два пъти в седмицата до 1 час кардио,аз например в двата дена в които не ходя в зала бягам по час, и си качвам масичка без проблем, а се и чувствам по добре
Стан

20.09.04
14:46

Лично аз си правя кардио след всяка тренировка 20-30 мин.Ако искаш да поддьржаш е идеално,само че аз се унесох исвалих 3-4 кила.Така че ако качваш маса и то трудно по-добре не го прави.Ако си с по-бавен метаболизьм няма лошо да си го правиш

21.09.04
02:20

Абе вие добре си правите кардио - ама ако е някой с мн бърз метаболизъм за който и 1 кило мускул на месец да качва е добре и които едвам качва - ако прави и кардио - ще загине!! За всеки си е индивидуално!

21.09.04
12:04

Дам тъка е ! Тва си е индивидоално животно.
по-здрави

21.09.04
21:40

Преди малко въртях велоергометър 10 минути и буквално щях да умра. Като станах от колелото едвам се държах на крака. Виеше ми се свят, гадеше ми се и ми пищяха ушите. Реших да не си правя такива експериментчета. Бал съм го по-добре да си прошляк отколкото да умреш  8). Не знам защо ми стана така гадно ама не ми се рискува повече. Уж за здраве а пък то...

DM

23.09.04
21:19

Ами ето на, сърцето ти хич го няма, това имах предвид, не се убивай от първите тренировки да въртиш като луд, това въобще ннияма да ти помогне нито на обмяната, нито на сърцето, ако ергометъра може да мери пулс, използвай уреда, само че не мога да ти кажа online с какъв пулс да тренираш,във всеки случай, отначало леко, след това малко по дълго и така нататък, не се отчайвай
за 3-4 седмици има видими резултати
Стан

23.09.04
22:11

Това, което си правил не е кардио. За да е кардио, в края трябва да чувстваш умора, но не изтощение, а камо ли тотално както е било в твоя случай. За да топиш мазнини и да получиш значителен положителен ефект върху сърцето и дишането, е достатъчно да стоиш в аеробната зона която е между 60% и 80% от максималния пулс (maximum heart rate), който пък се определя като от 220 се извади възрастта. DJ MADMAN е прав, че трябва да започнеш съвсем леко и постепенно да увеличаваш темпото. Щом за 10 мин си сдал багажа /освен ако не си въртял педалите като за олимпиада :D / е задължително да се консултираш с лекар преди да тренираш сериозно каквото и да е.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1