вода +фитнес и вода +хранене ( 1 тема 2 вапроса :)

26.08.06
00:01

значи прочетах доста теми и постове за водата кой , кога , по колко я пие.
Първият въпрос е: специално във фитнес залата по колко вода пиете и теглото от значение ли е (аз съм 72кг) ? защото по едно време (не във форума , а в залата в която тренирам) бях слушал , че не е хубаво да се пие вода по време на тренировка , а сега всички пият вода (смешно , но ФАКТ) , иначи аз си пия вода по колкото ми се пие (мин 1л , макс 2л само като ми пресъхне устата на малки глъдки) , а вие пиете ли , и по колко и ако е НЕ защо ?

и Вторият въпрос също за водата: бях чел из някои теми и постове , непомня кой (не бяха един или двама , а повечи) , бяха написали , че не пият вода повреме на ядене (дори се сещам , че беши нещо от рода на 15 мин преди и 30 след хранене) , че вапроса ми е , защо ? не е ли хубаво да се пие вода по времи на хранен и какво му пречи? аз лично си пия вода по всяко времи дори като ям , просто като ям мразя да преглущам суха храна и преди винаги пиех кока кола и тем подобни ла*на , но сега нали ги спрях и си пия или вода или айрян , а тези който непият вода пият ли нещо по времи на хранене и ако не е вода какво е то ?

съжелявам за темата , обаче от всичко , което прочетох за водата и нейното пиене , количеството й на приемане и ...
само тези два вапроса не ми станаха ясно (е поне за сега можи и по нататъка и ощи да измисля  :roll: )

Извинявам се ако ви се струва глупава темата , но ...  :oops:

Благодаря!!!

26.08.06
02:07

аз също пия вода когато тренирам и докато ям също, но знам че не е хубаво по време на хранене, защото разрежда стомашния сок водата и така по трудно се смила от стомаха храната, а до колкото си спомянм като бях малък всичките ми родители не ми даваха да пия вода за да не си разваля храненето, всъщност засища водата и не ти се яде повече, абе кой както го разбира, но според мен водата е на парво място от нещата които трябва да се приемат в фитнеса, после химиите.

RE

26.08.06
02:30

Вода не се пие по време на хранене .ако ти се пие 20 мин. преди хранене и след 1 1,5 часа след хранене може.
По време на трен може но по малко, а не да се налокаш яко :D

Пии когато си искаш, по-колкото си искаш.Никои не е умрял от вода..Пък и кат се вманиачаваш да спазваш некви неща от типа на “не пии вода 3,4мин преди тренировка и 12,3мин след тренировка” няма да направиш по-бързо мускули.Просто гледаи да не е ледена, че после ще те скъса корема от болки.

26.08.06
11:35

добре за фитнеса около 1л и 1л и пов. пия си нормално и по малко след като тренирам над 1 час добре ли е ?

а за храненето рабрах , защо не е хубаво да се пие , еми може ли да пия нещо друго по времи на хранене (нещо което аз да си приготвя , не тез измислените наторални сокове) като айрян ?

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1