вапросче !

26.08.06
17:24

става въпрос , че чета тука за хранителни режими ала бала и хората пиша примерно 100гр. кашкавал , 200гр. сирене за едното хранене и 50гр. за нещо си друго ала бала такива неща , е въпроса ми е кантарче ли си имате у вас или как ги мерите тез неща ?

Глупава тема , обеча найстина се чудя 8) 

Мерси!

хахах,ми който иска да сваля,да качва ще тегли няма как...що бе,ти като си купуваш нещо на него грамаж няма ли?

26.08.06
18:04

еми аз кат ми трябва нещо отивам и си го вземам от хладилника  :lol:  :lol:  , не пазарувам от магазина просто отварям една врата и готово :)))))

Saint

26.08.06
18:59

Добре си си ти аз на око го правя премерването нямам никакъв кантар.Например грамажа на овесените ядки понеже тези който ги взимам аз са в пакет по 200гр. и гледам да сипя само половината а другата да я запазя за утре :wink:  аз поне така го правя.

26.08.06
22:13

[quote author=“bezstrashen”]еми аз кат ми трябва нещо отивам и си го вземам от хладилника  :lol:  :lol:  , не пазарувам от магазина просто отварям една врата и готово :)))))

добре нали имат упоковка там си пише грамаж и състав къв ти е проблема не мога да разбера пише си например (какъв е състава Е258,брои там кво има белтъчини и тем подобни)100гр дъра бъра кашкавал. толкова ли не можеш да прецениш колко са 50гр  и колко са 25гр  ами аз ще ти кажа! както е питата раделяш я на две (с едно ножче правиш чартичка) после на още две и така ако не можеш да прецениш на око земи си линийка и си мери ! пък само не разбрах този хладилник сам ли се зарежда като затвориш вратата или като свърши сичката храна тогава или има бутонче  ? тва да не е няква нова марка МРАЗ

нали разбираш и така правиш с другите продукти ;) ако има нещо питаи

26.08.06
22:59

bobisz няма да ти коментирам глупавият пост невиждам смисъл , то верно темата е глупава , ама поста ти съвсем нестава , по добре замалчи малко , размера на хладилника е колкото цялата ти стая , баща ми се занимава с това , не си копувам никога храна и само на овесените ми ядки пиши грамажа (500гр.) , тез небивалици с линииките си ги запази за теб

26.08.06
23:24

[quote author=“bezstrashen”]става въпрос , че чета тука за хранителни режими ала бала и хората пиша примерно 100гр. кашкавал , 200гр. сирене за едното хранене и 50гр. за нещо си друго ала бала такива неща , е въпроса ми е кантарче ли си имате у вас или как ги мерите тез неща ?

Глупава тема , обеча найстина се чудя 8) 

Мерси!

 

[quote author=“bezstrashen”]bobisz няма да ти коментирам глупавият пост невиждам смисъл , то верно темата е глупава , ама поста ти съвсем нестава , по добре замалчи малко , размера на хладилника е колкото цялата ти стая , баща ми се занимава с това , не си копувам никога храна и само на овесените ми ядки пиши грамажа (500гр.) , тез небивалици с линииките си ги запази за теб

ами само овес ли ядеш ?... като не си кОпуваш ядене !?Оки ти ни питаш как ги мерим и аз ти отговарям :) е къв е проблема ся ?

добре кво имате в хладилника примерно ми кажи отвори го и ми кажи ? салам ?-на него няма ли грамаж и състав маргарин-и на него ли няма ? кисело мляко ? и др. др. др.

Sharp

27.08.06
04:21

bobisz,представи си,че в хладилника има опаковка кашкавал 350гр. и някой преди теб е отрязал от него...Все пак стана ясно,че не живее сам,т.е. има и други хора,които се хранят от този хладилник...Е,какво правиш?
Решението е кантарче.Да,аз си имам,предполагам и доста от другите тук...

27.08.06
08:52

[quote author=“Sharp”]bobisz,представи си,че в хладилника има опаковка кашкавал 350гр. и някой преди теб е отрязал от него...Все пак стана ясно,че не живее сам,т.е. има и други хора,които се хранят от този хладилник...Е,какво правиш?
Решението е кантарче.Да,аз си имам,предполагам и доста от другите тук...

ок съглсен съм с това ама може ли секи да дава по 60лева за кантарче ?Не на секи баща му “се занимава с хладилници” и може да си позволи и кантарче аз мисля пък че повечето от форума си го определят на око  ?Например меда си го меря с лажички големи супени
мога ли и него да го туря в кантарчето и да ми изпише 50гр. 
“Решението е кантарче” -не винаги е решение например отиваш на почивка на лагер и там ли ще го земеш ;) или ще преценяваш на око мисля че 10-20гр (за храната)повече или по малко няма да стане качи много повече :) иначе кантарчето е удобна работа ;)

27.08.06
12:21

bobisz специално говоря за сиренето и кашкавала , които са в голямо количество немога от буца сирена да си отрежа 50гр. примерно , за салами непитам , защото не ям такива неща (ям само чисто и приготвено от мен месо , а не вакумирани отрови)

CR

27.08.06
13:16

http://zdravoslovno.com/Calculators/Guide.html[/url]

27.08.06
13:37

cranberrry Пуснато на: Нед Авг 27, 2006 12:16 pm   Заглавие: 

————————————————————————————————————————
http://zdravoslovno.com/Calculators/Guide.html

туи е друго нещо , мерси

27.08.06
16:50

[quote author=“bezstrashen”]bobisz специално говоря за сиренето и кашкавала , които са в голямо количество немога от буца сирена да си отрежа 50гр. примерно , за салами непитам , защото не ям такива неща (ям само чисто и приготвено от мен месо , а не вакумирани отрови)


че са отрови отрови са в това спор няма ами аз на око си ги преценявам ся дали ще е 50гр. или 70гр. това което ще отрежа няма знаечение за мен мисля че и за теб не би трябвало да има след като имаш кинти да си го позволиш

27.08.06
19:10

bezstrashen купи си едно кантарче  от ТСМ за 25 кинта  да ти е мирна главата

27.08.06
23:02

[quote author=“x_3_mar”]bezstrashen купи си едно кантарче  от ТСМ за 25 кинта  да ти е мирна главата

x_3_mar пич колко е голямо и до колко килограма е ? ако има саит или нещо такова ....

27.08.06
23:06

x_3_mar да е я кажи до колко кила мери , добра идея е не е скъп и за други неща ще ми послужи (поне до 10-15?)

28.08.06
01:25

Ехеее, до колко трябва да мери везна за храна бе хора. Вие да няма да теглите вас си  :lol: 
Ето за това ви приказвах, или поне беше подобно————> http://www.atrakcion.com/catalog/product_info.php/products_id/129

Sharp

28.08.06
04:35

офф
bobisz,извинявай ,пич,ама нали мереше на око...а някой като свърши цялата работа и даде пълната информация,вече започва да ви интересува...Иначе убеждаваш момчето как да мери на око,въпреки че въпросът му си беше смислен и уместен.
Добре,че има пичове като x_3_mar,че иначе...
Сори за офтопика,нищо лично :wink:

П.П.Между другото ако става въпрос за прецизност,каквато понякога е нужна в една диета,и меда можеш да си измериш :)

28.08.06
07:57

[quote author=“Sharp”]и меда можеш да си измериш :)

И как само ще се учуди, че 1 чаена лъжица (5гр) с мед излиза 18-19гр.Е хайде прецени това на око  :twisted:  :wink:

28.08.06
12:35

[quote author=“Sharp”]офф
bobisz,извинявай ,пич,ама нали мереше на око...а някой като свърши цялата работа и даде пълната информация,вече започва да ви интересува...Иначе убеждаваш момчето как да мери на око,въпреки че въпросът му си беше смислен и уместен.
Добре,че има пичове като x_3_mar,че иначе...
Сори за офтопика,нищо лично :wink:

П.П.Между другото ако става въпрос за прецизност,каквато понякога е нужна в една диета,и меда можеш да си измериш :)

пич - на око си ги преценям нещата  .пича пита как мерим и аз казвам как меря и не само аз меря по този начин а мисля  и доста други хора, не секи има излишни пари да си позволи кантарчета(в смисъл че не секи е почнал да се грижи сам за себе си ми родителите му го издържат се още а и не всеки разполага с много пари ! ) .Изобшо пък не съм имал в предвид да обидя някои  !!! Просто обичам да се маитапя (казвам го под формата на маитап) а до колкото  П.П-то ти мисля че не секи е тръгнал да се състезава за да е толкова презицен чак и до някви си 5мг. по малко или повече!
:roll:  :wink:


[quote author=“emzo”][quote author=“Sharp”]и меда можеш да си измериш :)

И как само ще се учуди, че 1 чаена лъжица (5гр) с мед излиза 18-19гр.Е хайде прецени това на око  :twisted:  :wink:


да вярно е може и повече ! разбира се 5гр. го дават до върхчето меда е гъст и може и много повече да събере и под лъжицата има и над нея много така че можеш единствено да прецениш като е до върха пълна с мед

Sharp

29.08.06
04:10

bobisz,абсолютно се съгласявам,че не всички са състезатели,съответно не всички са прецизни.Всеки сам решава.Но bezstrashen попита в темата как другите си мерят храната-нали това беше въпроса?! Ами ето отговорите-другите ползват кантарчета.Ти пък мериш на око.И така.А колкото до парите-разбирам го,но не ми казвай,че имаш пари да излизаш с приятели(примерно,незнам кой и как точно си харчи парите),а нямаш за кантарче.Кое ти е по-важно вече си е лична преценка,но винаги можеш да се напънеш и да отделиш някак 20-30 лв. Ако ще и за месеци да стане-ако имаш желанието-ще го направиш(добре,все пак добавям,че има всякакви ситуации и не споря-може наистина някой да няма възможност).
П.П. Отново-нищо лично :wink:

29.08.06
16:50

[quote author=“Sharp”]bobisz,абсолютно се съгласявам,че не всички са състезатели,съответно не всички са прецизни.Всеки сам решава.Но bezstrashen попита в темата как другите си мерят храната-нали това беше въпроса?! Ами ето отговорите-другите ползват кантарчета.Ти пък мериш на око.И така.А колкото до парите-разбирам го,но не ми казвай,че имаш пари да излизаш с приятели(примерно,незнам кой и как точно си харчи парите),а нямаш за кантарче.Кое ти е по-важно вече си е лична преценка,но винаги можеш да се напънеш и да отделиш някак 20-30 лв. Ако ще и за месеци да стане-ако имаш желанието-ще го направиш(добре,все пак добавям,че има всякакви ситуации и не споря-може наистина някой да няма възможност).
П.П. Отново-нищо лично :wink:

така е някои на око други с кантарче трети не ги е.е с кво ща си мерят яденето ;) съмнява ме някои да си даде парите за кантарче след като може например да ги даде за ядене или за добавки .Много ясно че е по лесно с кантарче това спор няма ;)
мога да ти дам някои примери за тези неща които си написал ама яката ще спамим за тва ако искаш да си початим .. ;) пиши едно ЛС и ще се разберем ;0)
По-здрави ;)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1