30.08.06
21:39
Може ли някои да ми помогне?
Търся упражнения за мъже за разтягане..или по точно целта ми е шпагат.
Искам да мога да правя шпагат и знам че трябва време и някакви упражнения но ако някой може да ми помогне и да ми каже какви точно ще съм много благодарен...
благодаря предварително :P
Високи ритници. Другото е да седнеш, сгъваш краката в коленете като ходилата им се плътно допрени и държъж ръцете си така, че да притискаш ходилата. После просто започваш да мърдаш краката, така че се получава нещо като трептене. Можеж да сложиж и крака си на високо (маса...) и да опъваш.
30.08.06
22:15
Аз загрявките за крака ги правя с 2 упражнения.1вото е нещо като загрявка за шпагата значи сядаш на пода срещу лежанката разтваряш си краката и се отдалечаваш толкова от лежанката че като си протегнеш рцете към нея да усещаш разтягане в бедрата. След това упражнения правя шпагат като не задържам повече от 30 секунди на серия.
Еми мъчи всеки ден шпагат като постепенно пускаш повече и повече
изправяш се прав краката 1 до друг и се мъчи да си хванеш пръстите на краката
The Prowler e cпамер :)
31.08.06
00:15
а ти мад знаеш ли колко лоши последствия може да има ако правиш шпагат без да си загрял ?
31.08.06
00:18
Мерси много :P
[quote author=“psixar”]Може ли някои да ми помогне?
Търся упражнения за мъже за разтягане..или по точно целта ми е шпагат.
Искам да мога да правя шпагат и знам че трябва време и някакви упражнения но ако някой може да ми помогне и да ми каже какви точно ще съм много благодарен...
благодаря предварително :P
1/ За разтегнатост на краката ти трябва разтегнатост на цялото тяло. Няма човек който да прави шпагат или да се доблиажва, а в гръдния кош да дърво. /Поне аз не съм виждал, а познавам доста хора които се занимавав със спортове в които се иска гъвкавост/
2/ Трябват ти не толкова упражненията, а някой който да ти ги покаже и да разбира от стречинг. Иначе има оргомна вероятност да се контузиш.
Поздрави.