05.11.06
00:29
[quote author=“ArnoldPl”][quote author=“power_hammer”]Двете най-лоши комбинации : малък-дръгав и голям-мазен.
Искам да съм голям и чист! Не релефен! ЧИСТ! Пък и големия човек може да се изчисти и да се орелефи , но малкото недоносче ще си остане същото!
BTW : morphey брато прави си !
бе то ако си наистина чист и релеф ша има...моито мнение е простичко:
тренирал сьм с човек тежащ 135кг,буташе 225 от лежанка,рьката му беше 55-57….
а корема му стигаше до коленете..с две думи-мащабна,но грозна гледка....
когато казах форма и релеф,не мисля че тряя се разбира релефни кокали...
една стабилна маса и форма е истинската красота на тоя спорт...да не забравяме какви са критериите на оценяването при фитнес и бодибилдинг сьстезанията!
В краина сметка за какви летни звезди говорим...та хората са постигнали конкретната цел на това,с което се занимават... :roll:
Само да отбележа и че сьм ТВЬРДО против химията..ако си говорим за моментно яки химици сьм сьгласен....
Прав си брато! Никой не харесва големия тумбак! Но тук става въпрос за това : дали мръсното копеле което тежи 40 кг и през живота си не е тежял повече от 45 и като се стегне и пресата му излезе пред гърдите дето са му като на 6-то класничка (нищо лично към тех) и дига 2кг дъмбели (само дръжките) и в впоследствие бицепса му се напомпва като ядрена бойна глава е по-добрата гледка от този, който при тегло 80 бута 100 от лежанка , скъсва си гъзъ от тренировки , но е по мазен и “не готин” защото плочките, за които всички “пички” примират са умело прикрити под лекия тумбак. Отговора не е лесен , но можем да го видим навън!Ако се свежда до женската гледна точка, повечето си падат по мършавите копелета с плочки и ръка 32-34, които ходят на фитнес да си подчертаят пресата и да си до-подцепят гърдите щото на морето требва да баровци. :evil: :evil: :evil: :evil:
В общи линии хората искат това, което нямат. Ако си слаб искаш маса, и обратно. Аз лично бих предпочел да съм нещо средно - да не съм хилав, но над 85кг не бих отишъл, освен може би до 90, та да поизчистя до около 85. По-важно според мен е тялото да ти върши работа, ако се наложи да свършиш някоя работа да имаш сили да я направиш, но да не си толкова огромен, че да не можеш да си влезеш под колата да затегнеш някое винтче.
За мен теглото на човек, който може и да не е много изчистен (да не казвам никак като мен) трябва да е ръста минус 90-100
Бих избрал средно голям и изчистен. Честно казано дори не искам релеф, искам оформена мускулатура, което да личи, но не прекалено
@ArnoldPl Много е дразнещо хората като видят нещо и да започват да обвиняват...мен по едно време бяха започнали да ме разпитват как да вземат разни химии...което е странно, защото дори не съм нещо впечатляващо. Но не си струва да се ядосваш, заради човешката завист..по-приятно е да изпитваш вътрешния триумф от това, че си прав
06.11.06
21:15
[quote author=”^MaD^”]2рото !
Яко говедо! Еб*л сам го релефа :)
:)
аз тренирам за маса ... не да съм релефен ,но повече ми харесва да съм говедо ... и не го правя да плаша някои или да ме харесват момичетата , а за да се харесвам аз !!! това е най важното трябва вие да се харесвате !!!
09.11.06
21:28
Значи за мен е по добре да си релефен.А иначе преди някалоко месеца имаше един парадокс в състезания по културизъм човек със ръка 37см победи 49см негов колега.Оствавям така че мисли кое е по добре
Значи аз не се стрема да съм огромен,а да съм добре оформен и сложен,също така гледам да не нямам много мазно и да подържам корема,а тва че ръкана на някой 40,а на друг 35 не значи че по-голямата ръка изглежда по-добре ако некаква неоформена.А иначе да си голам и чист е най-добре,но за мене и релефа си е важен. :)
аз заставам зад морфей , просто супер мн ме дразнят “сезонните звезди” тренирал см с такива и след лятото няколко месеца след цикала са по зле от преди да почнат :lol: не че нещо но аз лятото см тренирал на 10 дена веднъж и раката ми падна може би не повече от половин сантиметър :)
хаха путките си падат по руси футболисчета с плочки :) смисъл гледат само релефа но тва си е техен проблем,мисля че този който дига за да бъде харесван от путките е комплексар вече ;) за тва - GO HARD OR GO HOME :wink: :twisted:
13.11.06
17:35
Аз искам да съм яко масивен и релефен.Сега докато бях на НВД свалих яко мазнини и да ви кажа просто в сравнение с преди е малко лоша гледката просто бях надъхан да отслабна не да свала мускули а мазнини.А и да ви питам май нещо много не ми е ясно докато си трупаш маса може ли да орелефериш и ако не как трябва да орелеферя след като натрупам желаната маса
Aз лично съм за 2-рото друго си е грубата сила :)
Инче не забравяйте и факта ,че не на всеки ще му отива е да е грамаден и обратното ...
аз не искам да съм чист и за тва не се къпя ама както и да е
За мен мъж или по точно човек които се занимава с фитнес и е под 80кг е направо смешно ама както и да е аре успех на 60кг релефни културистчета :)
[quote author=”^MaD^”]аз не искам да съм чист и за тва не се къпя ама както и да е
За мен мъж или по точно човек които се занимава с фитнес и е под 80кг е направо смешно ама както и да е аре успех на 60кг релефни културистчета :)
:lol: точно така ;) шото тежкия с малко потене ше смъкне ама лекия тра си скъса гъза от химия за да порасне :twisted:
14.11.06
22:48
Масата се прави с години а да се изчистиш можеш за 3 месеца МАКСИМУМ... аз намалявам от 20% подкожни мазнини на 13% за 2 месеца...Някой написа, “нямате волята да се изчистите” ти у ред ли си бе бате... стегни се... чистенето е най лесното прави се за месеци.... важно е да имаш какво да изчистиш... не да се орелефиш да се покажеш с 35 ръка и хората да ти се смеят, а да се орелефиш и да си си бичменце..
А да и мъж под 100 кг не е мъж, така че чисти или мазни бъдете поне мъже!
Гледам, че се е заформил голям спор кое колко, и колко е лесно, без по голямата част от аудиторията никога да са го правили :lol: . Лесно е да си голям, лесно е и да си релефен, но комбинацията от максимумите и на двете я могат само най-добрите в света.