Помогнете за вечерята и закуската

21.09.04
12:29

Висок съм 187 см, тежа 83 кг, склонен към надебеляване съм и бързо мога да натрупам сланини само да отпусна леко глътката откъм хапване. Не приемам нищо освен храна и вода! Ученик съм 2-ра смяна и тренирам сутрин към 8-8:30 часа, като закусвам към 7 ч, но проблема при мен е, че нямам сили за тренировката ако яденето преди фитнеса (в случая закуската) не съдържа 2 филии хляб. За това сутрин си правя 2 филии със телешки салам и отгоре с кашкавал и ги пеквам на фурничката, варя си чай или мляко и сирене и яйца отвреме на време. Иначе след фитнеса или вечер след даскало си правя шейк от кисело мляко и 7-8 сурови яйчни белтъка. Другия проблем е, че вечер към 7 часа като се върна от училище съм доста гладен, а аз именно от яденето вечер съм най-склонен да разваля постигнатото през деня. Затова искам да питам какво мога да си хапвам вечер, така че да залъгвам глада и ако може да кажете някаква друга закуска, която ще ми даде сила сутрин в залата!

RO

21.09.04
22:43

За културистите закуската е най-важното ядене за деня.Една от най-добрите закуски сутрин е овесени ядки.Просто няма културист които да не е ял овесени ядки.Може също палачинки с сладко,палачинки от пълнозърнесто брашно,яйца,извара,оризов крем,картофи,дори пържола. Деня може да започнеш и с един протеинов шейк изпит с обезмаслено мляко и един банан например.Избери си.Тези закуски би трябвало да ти дадат сила във фитнеса особено овесените ядки.

29.09.04
00:39

За закуска хапни доста въглехидрати, нали те чака тренировка (120-140г. ), 2 филии бял хляб са малко (е ако не са много дебелшки де  :)  ). Най-добре комбинирай сравнително бързи въглехидрати с бавни, като бавните да са повечко (около - бързи 1/8 бавни). Обърни внимание на това което ти писа Ronnie за овесените ядки. Комбинирани с палачинки със слъдко, оризов крем, картофено пюре или други бързи въглехидрати (бял хляб става също) са добри за закуска. Телешкият салам обаче, както и кашкавала са доста мазнички  и не са добри източници на протеин (приемай ненаситени мазнини). По-добре пробвай с извара, пилешко, телешко, яйца или подходяща риба.
Вечер щом си толкова гладен явно не се храниш добре докато си на училище  :roll: За да не отлагаш запаси от мазнинки  :)  не приемай въглехидрати вечер, може малко ведната след училище (не пишеш нищо за режима на хранене, като брой хранения и т.н.). Вечер яж не само за да залъгваш глада  :) . Яж предимно протеини а именно изброените вече : извара, пилешко, телешко, яйца или риба. Храненето 30-60 мин преди лягане, богато на протеини не е излишно!

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1