02.09.06
12:38
Абе на вас излизат ли ви пъпки? Щото на ме н много по лицето, гърба и ръцете, та въпроса ми е с какво ги третирате:?:
02.09.06
12:44
На колко си години.
02.09.06
12:45
Това си е нормална черта на тийновете (13-20г). Опитвай се всяка вечер да си почивстваш лицето и да го мажеш с някакъв крем или “антибиотик” за третиране на пъпките.
02.09.06
12:50
На 17 съм ама моите връстници не са толко пъпчиви
02.09.06
12:54
Явно полагат грижи за лицето си.
02.09.06
12:57
[quote author=“northshore`”]Явно полагат грижи за лицето си.
Явно нямаш или не си имал акне за да говориш така.
Пиеш ли БГ добавки ??? Щото аз от БГ креатин бех станал кат корнишон на трицепса
02.09.06
13:12
Не пия Бг добавки и повервайте ми не полагат грижи за лицето си, иначе са се мажа с едно акне аут се казва , някой ползвал ли го е, добро ли е?
Един приятел си купи Лептен преди няколко месеца и се поизчисти много не знам обаче дали ти се дават 30 лева ... И то като имаш предвид че той не се изчисти целия ... Доста пъпки останаха
1/ Абсолютно грешно е да се мажеш с мазен лосион или каквато и друга екстра на мазна основа.
2/ Никога не трябва да си чоплиш лицето, най-добре изобщо не го докосвай с ръка и не го търкай с нищо. Иначе ще се увеличава и никога няма да се успокой.
/това е за лицето, да няма допълнителни усложнения/
3/ Абсолютно спри всички бързи въглехидрати. Те придизвикват много жестоко акне. А тия който са предразположени, направо загиват.. :)
Печи се повече на слънце /не да се пържеш чак.../
Ноп според мен главното е минимум докосване на лицето и допълнително арзраняване, което да забави възстановяването на кожата. И спиране на сладкото. Ако приблема продължава и е сериозен, задължително говори с дерматолог.
Освен това на 14-17 е най-долям гърча... :wink:
на мене ми излизат пъпки и си купих един крем на oriflame кадето ги гори мн сам доволен сега нямам изобщо става и за профилактика и е 17 лева тубичката кам 300 мл е
02.09.06
14:14
Благодаря на всички отзовали се
[quote author=“tpd”]1/ Абсолютно грешно е да се мажеш с мазен лосион или каквато и друга екстра на мазна основа.
2/ Никога не трябва да си чоплиш лицето, най-добре изобщо не го докосвай с ръка и не го търкай с нищо. Иначе ще се увеличава и никога няма да се успокой.
/това е за лицето, да няма допълнителни усложнения/
3/ Абсолютно спри всички бързи въглехидрати. Те придизвикват много жестоко акне. А тия който са предразположени, направо загиват.. :)
Печи се повече на слънце /не да се пържеш чак.../
Ноп според мен главното е минимум докосване на лицето и допълнително арзраняване, което да забави възстановяването на кожата. И спиране на сладкото. Ако приблема продължава и е сериозен, задължително говори с дерматолог.
Освен това на 14-17 е най-долям гърча... :wink:
хм тва за непипането на лицето според мен не е правилно: Попринцип аз (на 16 съм)(да чукам на дърво), ми излизат рядко големи гнойни, обачее когато излязат най-добре е да ги изтискаш и след 3/4 дни вече няма да има нищо ,Щото когато ги оставиш могат да ти стоят по 2 и повече седмици , а тва вече не е приятно
02.09.06
15:33
аз имам доста пъпчици по трицепсите главно...та как се казва крема ако ми кажеш, направо си златен. :wink:
02.09.06
17:24
Пиеш ли БГ добавки ??? Щото аз от БГ креатин бех станал кат корнишон на трицепса
и аз така :roll:
02.09.06
17:26
Ъм ако не се къпете след трен също се появяват пъпки по тялото :wink:
02.09.06
17:29
на 14 си, никво тяло, нищо не пиеш ... я си мълчи!!!
Я по полека с тона бе. Тва, че просто дадох съвет кво да прави не значи, че трябва да го прави. Има хора, които се грижат за лицата си, има хора и които не го правят и пак нямат пъпки. Доста по развит съм от другите, които са на по 14 и знам какво е да имаш пъпки, но засега слава богу нямам. Полагам грижи за лицето си и просто му дадох съвет.
02.09.06
17:46
ПЪРВО ОФИЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ !!!!
ОЩЕ ЕДНА ОБИДА КЪМ НЯКОЙ ТЕ БАНВАМ НЕЗАБАВНО !!!
ASTOR
02.09.06
18:04
ПЪРВО ОФИЦИАЛНО ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ И ЗА ТЕБ
ASTOR
02.09.06
18:52
абе 14 годишен дришльо затваряй си устата и ходи си праснеш една чикия та да се успокоиш!! деба пубера нещастен :lol: :lol:
02.09.06
19:24
За чикията има коя да се погрижи спокойно, а тва че ти няма с кой да споделиш удоволствието си е твой проблем, хуй заспал
Хайде един БАН и за теб
ASTOR
Как ще ви се зарадват модовете... :lol:
По темата- почнаха да ми се появяват по челото и ги намазах с TeaTree на Oriflame и се оправиха ;) иначе по гърба имам бая ама не съм се занимавал да ги мажа :)
02.09.06
19:47
ше теба рахитичния малчуган нещастен!! :!: :idea: :P
Абе какво се разпрявям с теб.! месец почивка ще ти дойде отрезвяващо
ASTOR
02.09.06
20:12
Пичове има си ЛС не е нужно да ви четеме обидите:evil: :!: , моля модераторите да разчистят.
Иначе аз по едно време се мажех(преди около година) с едно на AVON Clearskin мак се казваше обаче не ми помогна особено, ще го пробвам тва на Орифлейм
02.09.06
23:14
Към оплакващият се:1 шишенце салицилов спирт,1 пакетче Сулфатиацол,1 блистер Хлорнитромицин,смесваш тези съставки и забравяш за акнето,Упсех
[quote author=“Nikito1”]Към оплакващият се:1 шишенце салицилов спирт,1 пакетче Сулфатиацол,1 блистер Хлорнитромицин,смесваш тези съставки и забравяш за акнето,Упсех
Как един блистер бе пич !! Слага се по 3 капсули !! Т.е. отваряш ампулите и изпишваш праха в спирта !!
Или знаеш ли кво .... Купи си Ментолов Спирт в всяка аптека го има ... И си мажи пъпките секи ден преди лягане 10-15 мин да исъхне ... Тва е доста добро кат имаш предвид че струва 60-70ст. :wink:
хм тва за непипането на лицето според мен не е правилно: Попринцип аз (на 16 съм)(да чукам на дърво), ми излизат рядко големи гнойни, обачее когато излязат най-добре е да ги изтискаш и след 3/4 дни вече няма да има нищо ,Щото когато ги оставиш могат да ти стоят по 2 и повече седмици , а тва вече не е приятно
За подобни ‘кризисни ситуации’ може и то това да се прибягне. Ако наистина има насъбрана много гной, тя трудно ще излезе ако не се пукне.
Но все пак ако е добро храненето, такива случаи не би трябвало да стават и раните никога не се пипат.
[quote author=“martinnest”][quote author=“makarona”]на мене ми излизат пъпки и си купих един крем на oriflame кадето ги гори мн сам доволен сега нямам изобщо става и за профилактика и е 17 лева тубичката кам 300 мл е
аз имам доста пъпчици по трицепсите главно...та как се казва крема ако ми кажеш, направо си златен. :wink:
Това по трицепса ми се струва че е някаква генетика. Аз нямам такова нещо /за щастие/ но доста хора съм виждал да имат нещо като обрив там. Незнам обаче дали може да се излекува. С някоя добра химия може и да стане... Между другото и жени доста имат същото, все съм си мислел, че може да е от кола маска :P
03.09.06
11:52
Аз вече нямам(17г.). Преди 2 години, може би, имах доста. Но явно с течение на времето изчезната. Не пия нищо “забранено”.
03.09.06
12:11
За подобни ‘кризисни ситуации’ може и то това да се прибягне. Ако наистина има насъбрана много гной, тя трудно ще излезе ако не се пукне.
Но все пак ако е добро храненето, такива случаи не би трябвало да стават и раните никога не се пипат.
[quote author=“martinnest”][quote author=“makarona”]на мене ми излизат пъпки и си купих един крем на oriflame кадето ги гори мн сам доволен сега нямам изобщо става и за профилактика и е 17 лева тубичката кам 300 мл е
Това по трицепса ми се струва че е някаква генетика. Аз нямам такова нещо /за щастие/ но доста хора съм виждал да имат нещо като обрив там. Незнам обаче дали може да се излекува. С някоя добра химия може и да стане... Между другото и жени доста имат същото, все съм си мислел, че може да е от кола маска :P
Мда точно като обрив стои, но определено не ми е от кола маска.. :wink: Много гадно, май ще се ходи на дерматолог... :?
АБе и аз го имам същия “обрив” и много приятели също го имат. Но хора, които са го имали са ми кавали, че с времето минавало, т.е. те са го имали в пубертета, а сега нямат и следа. Плюс това ние сме момчета, не мисля, че е толкова тревожно. ;)
03.09.06
13:40
пъпките по лицето се третират на дерматолог :wink: отиваш исипваш 25лв. и си тръгваш чисто нов....след месец пак :wink: мултивитамините,солариума и добрата хигиена на лицето допринасят за добрата кожа :wink:
03.09.06
14:42
Хмм ами нз но определено не съм в пубертета вече... :wink:
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече