Лей Прийст /видео, изпълнение на упр./

03.09.06
11:29

На скоро гледах едно видео с тоя юнак. И забелязах, че вкарва доста чийтинг. /Беше в предсъстезателна подготовка./

Въпроса ми е, как е правилното изпълнение на гребане на скрипец и с щанга.

Той го правеше със ЗНАЧИТЕЛНО движение в кръста. Напред назад / за скрипеца/ според мен това е доста вредно като изпълнение. Аз се старая да не мърдам много от кръста.

Същото се отнася и за гребането с щанга. Лашкаше се нагоре надолу, едва ли не мъртва тяга с изпънати крака прави.

Какво е вашето мнение?

JI

03.09.06
11:52

и аз го правя това не скрипцеа много повече натоварва гърба и се опъва смаия мускул можеш да слагаш и повече килограми което овеличава интензитета ...
до гребането с щанга старая се да не чиийтвам макар че го правя с много килограми просто не мога да чийтвам правилно там затова .

03.09.06
11:54

Има такава тема вече : http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18366&start=0

04.09.06
10:54

[quote author=“x_3_mar”]Има такава тема вече : http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18366&start=0

Не бих казал, че има такава тема.  :D Другата е по-скоро: Маркус Рул и кой къде си бие синтол.

А мен ме интересува дали няма да се контузи човек от толкова чийтинг на гребане на скрипец и с щанга.

JiVk0, то хубаво опъва и повече кг, ама няма ли след 10-тата трен. да ти засече кръста и да трябва да го разглобяваш и зглобяваш отново.  :wink:

При фиксирано тяло /перпендикулярно на краката да кажем/ по-лошо ли се натоварва гърба?

П.П. Чудно ми е какво зобат за стави културистите. И дава ли тезултат. Сещам се за оная снимка на Арни с гипсираното коляно... :?

LU

04.09.06
14:38

Аз самия сам пускал такава тема!единстените по обосновани отговри които получих ши кажа един от тях!зА ДОЛНИЯ скипеца движеието с цялостно отпускане е по скоро за маса,а тва с фиксиран гръб поиче за релеф!

04.09.06
19:28

[quote author=“LuckyTeam”]Аз самия сам пускал такава тема!единстените по обосновани отговри които получих ши кажа един от тях!зА ДОЛНИЯ скипеца движеието с цялостно отпускане е по скоро за маса,а тва с фиксиран гръб поиче за релеф!

релефа се вади с диетка,не с упражнения... 8)
Всички упражнения,не зависимо от повторенията и килограмите са за маса,някой просто са по ефективни,други не  :wink:  :wink:
И съотношението между килограми и повторения също е важно...

LU

04.09.06
20:59

[quote author=“djpetko”][quote author=“LuckyTeam”]Аз самия сам пускал такава тема!единстените по обосновани отговри които получих ши кажа един от тях!зА ДОЛНИЯ скипеца движеието с цялостно отпускане е по скоро за маса,а тва с фиксиран гръб поиче за релеф!

релефа се вади с диетка,не с упражнения... 8)
Всички упражнения,не зависимо от повторенията и килограмите са за маса,някой просто са по ефективни,други не  :wink:  :wink:
И съотношението между килограми и повторения също е важно...

Мнението е на трибоец и щампион по културизъм ако искаш спори с него,аз не се наемам!И си има точно упражнения за релеф,това че не знаеш не значи че няма!

Ако има някои упражнения които трябва да се правят както трябва 100% правилно, то това са тези за гърба. Това е моя лична преценка от това което съм правил и как съм го усетил. Този може да е търсил някакво допълнително влияние от този начин на изпълнение може би. Аз така мисля.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1