04.09.06
00:01
Здравейте, нов съм в сайта а и от скоро тренирам (2 месеца). Надявам се да можете да ми помогнете - става вапрос за тренировката ми за трицепс или по-точно за “Френското” сгъване. Проблемът е там, че ми е много трудно за изпълнение, следя да го правя правилно, но въпреки това с 10 кг едвам правя 10 повторения. Казаха ми да не се притеснявам и да продължавам да го правя докато не заякна. Моля ви кажете ми дали това е нормално след като при упражнението с щанга тесен хват нямам проблем с 30кг а при скрипеца сам стигал до 45кг и сам правил 10 чисти повторения (без чийтинг). Благодаря предварително и ще се радвам ако ми дадете съвет.
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим04.09.06
00:14
Съвсем нормално съотношение на тежести - тесен хват 30, френско - 10. Аз например правя тесен хват 60, френско повече от 25 рядко слагам. И правилно са ти казали - не гледай тежестите, а правилното изпълнение ;).
04.09.06
08:48
Ами според мен трябва да се упражняваш още и постепенно да вдигаш килограмите,то хубаво казаха,че е важно правилното изпълнение,ама пък и ако ти е прекалено леко файда няма.
Спокойно, не само при теб е така. :)
И аз доста съм се чудел, защо френското едвам го докарвам с кила, приблизително равни на килата, с които разгъвам дъмбел зад врат (с една ръка), ама явно си е по-тегаво упражнение. :)
Аз например правя тесен хват 60, френско повече от 25 рядко слагам
Нещо такова... :)
А споерд мен, най-добре зарежи френското на този етап. Прави 3 упр за трицепс примерно: кикбек, кофички, скрипец /за трицепс, да не се объркаш нещо/, И можеда мениш с лежанка за трицепс и с гира зад врат.
Няма да загубиш толкова ако махнеш това упр., което принципно може да ти създаде проблеми.
04.09.06
13:11
Мерси хора, днеска бех и го правих и да ви кажа горе-долу го правя, но не смятам да го спирам защото доста ми натоварва трицепсите, докато другите упр. не чак толкова.
04.09.06
14:33
[quote author=“Dr.Pressure”]Здравейте, нов съм в сайта а и от скоро тренирам (2 месеца). Надявам се да можете да ми помогнете - става вапрос за тренировката ми за трицепс или по-точно за “Френското” сгъване. Проблемът е там, че ми е много трудно за изпълнение, следя да го правя правилно, но въпреки това с 10 кг едвам правя 10 повторения. Казаха ми да не се притеснявам и да продължавам да го правя докато не заякна. Моля ви кажете ми дали това е нормално след като при упражнението с щанга тесен хват нямам проблем с 30кг а при скрипеца сам стигал до 45кг и сам правил 10 чисти повторения (без чийтинг). Благодаря предварително и ще се радвам ако ми дадете съвет.
абе не е мнгоо нормално ма пак си мисли!Аз прая тесен хват с 80; на скрипеца като 2ро упражнение с 75-80 говорим за 8мици; а на френското едва докарват 40 - 8мица - просто зимат ма болят китките,като фана малко по непраилно лоста,не ми е приятно френското като упражнение особено със щанга!Иначе има някви смешници дето праят с по 40-50 и френското им прилича на Пулоувър за гърди, просто почти никво съване в лактите не праят!
[quote author=“Dr.Pressure”]Здравейте, нов съм в сайта а и от скоро тренирам (2 месеца). Надявам се да можете да ми помогнете - става вапрос за тренировката ми за трицепс или по-точно за “Френското” сгъване. Проблемът е там, че ми е много трудно за изпълнение, следя да го правя правилно, но въпреки това с 10 кг едвам правя 10 повторения. Казаха ми да не се притеснявам и да продължавам да го правя докато не заякна. Моля ви кажете ми дали това е нормално след като при упражнението с щанга тесен хват нямам проблем с 30кг а при скрипеца сам стигал до 45кг и сам правил 10 чисти повторения (без чийтинг). Благодаря предварително и ще се радвам ако ми дадете съвет.
много внимавай с френското, щом си още начинаещ!!! първо овладей правилното изпълнение и тогава почни да гледаш килограмите, защото може много яко да си прецакаш лактите. а пък и без това никой не е почнал френското с 50 кг, така че има време :wink:
и още нещо - не прави френско като първо упражнение, трябва добре да си загрял преди това, т.е. да си направил поне 3-4 серии
04.09.06
21:39
Аз отначало не правех френско. Махни го за още 2 месеца да кажем от програмата си. Тесен хват, кик бек и скрипец ще са ти достатъчни. Като си оформиш още малко техниката вече ще свикнеш и с него. И на мен ми беше гадно това упражнение. Сега го правя с 40, а тесния хват 65 и нямам проблеми. Дори тесния хват ми е по - тегав за изпълнение отколкото френското.
05.09.06
01:56
Ок Boxerg, ще го махна за около 2 месеца и ще наблегна на тесен хват, скрипец и кик-бек, ще видя имам ли напредък и ще преценя дали да го вкюча отново.
05.09.06
19:26
Правилно. Сам трябва да прецениш.
18.09.06
09:52
Правилно са ти написали да внимаваш с това упражнение,че такива травми стават :(
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече