21.09.04
22:22
тренирам по една мускулна група всеки ден. въпросите са ми следните:
1. всеки път имам мускулна треска на гърдите, трицепса, бицепса, краката (което е хубаво), но никога не съм имал, или ако се е случвало, то е била толкова малка, че не съм я усетил, на гърба и рамото. не мога да приема, че тях не ги натоварвам достатъчно, защото поне що се отнася за гърба-това е най-тежката ми тренировка. та така кажето защо е така.
2. значи отскоро наблудавам следното явление, което е най-изразено при трицепса, деня след тренировката имам лека, много малка треска, а на 2 ден тя вече е голяма, нормална. що така??!!
21.09.04
23:05
Братле и аз не съм имал мускулна треска на гърба,но тожа не е притеснително за6тото и без нея не гърба постигам желаните резултати.На рамото също мускулната треска е рядко явление,но по-добре е и да я няма защото рамото участва много в упражненията за другите мускулни групи и много лесно се контузва.Препоръчвам ти да не го претоварваш много ако не искаш контъзия която да те извади от строя за дълго време.
Мускулната треска се предизвиква от вещества които предивикват болка,но това става едва когато те излезнат от мускулните влакна. Преполага се,че допълнително към това в мускулните влакна се образуват отоци,които също предизвикват болка.Двата процеса обаче изискват време.Възможно е болката да се усилва и от рефлекторното напрягане и контракции на мускулатурата(Бьонинг 1997) Механичното разрушение от само себе си намалява силата на контракциите.Предишното състояние се възтановява едва след четири до седем дни. Дона тази информация ти е свършила работа
22.09.04
03:22
[quote author=“Hristo”]тренирам по една мускулна група всеки ден. въпросите са ми следните:
1. всеки път имам мускулна треска на гърдите, трицепса, бицепса, краката (което е хубаво), но никога не съм имал, или ако се е случвало, то е била толкова малка, че не съм я усетил, на гърба и рамото. не мога да приема, че тях не ги натоварвам достатъчно, защото поне що се отнася за гърба-това е най-тежката ми тренировка. та така кажето защо е така.
2. значи отскоро наблудавам следното явление, което е най-изразено при трицепса, деня след тренировката имам лека, много малка треска, а на 2 ден тя вече е голяма, нормална. що така??!!
Ако сикаш да имаш мускулна треска на гърба на следващия ден пробвай мъртва тяга.. гаранция, че няма да можеш да си мръднеш назад ръцете без болка :wink: . Само внимавай как я правиш, щото това упражнение, въпреки че е най-доброто за гръб е и най-неблагодарно и може да ти набие сериозна травма..
благодаря ви и на двамата за отговорите.
само не ми е ясно зашо да правя тягата на следващия ден, и как това ще помогне, като няма да мога да постигна някакво кой знае колко голямо напомпване само от 3-4- серии тяга???
26.09.04
23:48
[quote author=“Hristo”]благодаря ви и на двамата за отговорите.
само не ми е ясно зашо да правя тягата на следващия ден, и как това ще помогне, като няма да мога да постигна някакво кой знае колко голямо напомпване само от 3-4- серии тяга???
Не, нямах предвид да правиш тяга на следващия ден, а че на следващия ден ще имаш мускулна треска :wink: . Тягата наистина е най-доброто нещо за гръб, тя е сравнима с клек-а и лежанката (то неслучайно силовия трибой е тяга, клек и лег). Примерно 5 серии на максимални кила са предостатъчно, един приятел се разгъна като триъгълник от тяга (но и разтегна мусул на гърба от нея и не може да я прави вече 3+ месеца). Ако има някой здрав чичка наоколо поискай съвет за тягата, защото ако не я правиш както трябва ще си носиш кръста (или по-точно ще носиш в кръста :wink: ).