Споря с баща ми и ми трябва помощ

StronG™

06.09.06
19:48

Значи каква е цялата работа.....Спорим за това на кои телата са по-красиви, на плувците или на хората които се занимават сьс фитнес и вдигат тежести сьответно  :wink:
Аз защитавам тези които вдигат, защото могат да си променят тялото както искат, а плувците ако не им харесва, че няма крака с плуване малко трудно....и така. Та сьга кьм молбата: Тьрся снимки на плувци из нет-а и снимки на добре иглеждащ човек. Ако някой има под рька някькви снимки ( не на култорист, защото там вече не е човешко ) да постне.Не отказвам и на някой плувьц с добре изглеждащо тяло.Мерси  :)
Може и с аргументи да помогнете, ако сте привьрженици на моята теза :wink:

06.09.06
19:58

ето ти един натурален билдер
http://www.amazon.de/exec/obidos/ASIN/3833004355

а сега хвани баЩа ти за ръка и го заведи в някои басеин където си тренират плувците и направете разлика, или наи доброто е да му докажеШ ти ли4но на баЩа си с твоето тяло и твоята упоритост кои има по хубаво тяло онези от басеина или неговият собствен син, знам 4е не става бързо, но става, явно баЩа ти се е отвратил като е разглеждал списанията които си купуваШ, напълно нормално е

Петко К - оправен линк, разтягаше станицата!

StronG™

06.09.06
20:02

Месри, човек :wink: Ами, да малко се е отвратил от това, че чета за такива работи, купувам разни книжки с диети и рецепти.....но ще свикне.
П.П. този от снимката е леко ..как да кажа, няма широко рамене ..не ми харесва.Може и да не е натурален билдер, но да не е напомпан като за мр.олимпия :)

06.09.06
20:04

http://i10.photobucket.com/albums/a133/alimann/this%20is%20MY%20shit/MichaelPhelps.jpg
http://www.b92.net/news/pics/2004/08/1829764381411905a15c309418528011_140x217.jpg
Тия двамата са олимпйиски шампиони
П.С. преди да почна с фитнеса ходех на плуване година и половина, плувах по 2 километра 2-3 пъти в седмицата и пак си бех яко хилав, ся с фитнеса е друго

StronG™

06.09.06
20:21

[quote author=“3230”]http://i10.photobucket.com/albums/a133/alimann/this%20is%20MY%20shit/MichaelPhelps.jpg
http://www.b92.net/news/pics/2004/08/1829764381411905a15c309418528011_140x217.jpg
Тия двамата са олимпйиски шампиони
П.С. преди да почна с фитнеса ходех на плуване година и половина, плувах по 2 километра 2-3 пъти в седмицата и пак си бех яко хилав, ся с фитнеса е друго

Супер, а някоя снимка да дадеш :)

dickhead

06.09.06
20:27

Моята майка също харесва телата на плувците и не мога да я разбера. Или по-скоро тя нищо не разбира. Пълни пикочи са плувците.

LU

06.09.06
20:34

Ее деца деца!Ся ще ви кажа що е така,щото има един по ТВ-то Нескафе ли рекламира 3 в 1 или нещо такова,по ТВ-то върви и въпросния глупак са праи на плувеш като скача във басеин с чаша вода!Та въпросния идеот никои не казва че е пловец,те и културистите седят по реклами на протеини ама не правят масата и ваншния си вид с тях нали?!
Плувците гръб може да искарат ама маса много рядко!Въобще плуването не е спорт които може те направи як!

StronG™

06.09.06
20:37

[quote author=“LuckyTeam”]Ее деца деца!Ся ще ви кажа що е така,щото има един по ТВ-то Нескафе ли рекламира 3 в 1 или нещо такова,по ТВ-то върви и въпросния глупак са праи на плувеш като скача във басеин с чаша вода!Та въпросния идеот никои не казва че е пловец,те и културистите седят по реклами на протеини ама не правят масата и ваншния си вид с тях нали?!
Плувците гръб може да искарат ама маса много рядко!Въобще плуването не е спорт които може те направи як!

Пиши правилно моля те :roll:
бащата не се влияе от това кой прави повече рекалми, защото не гледа  :D :D ами просто е от по-старото и консервирано поколение.

[quote author=“dickhead”]Моята майка също харесва телата на плувците и не мога да я разбера. Или по-скоро тя нищо не разбира. Пълни пикочи са плувците.

Някой като каже ” плувците имат големи гьрбове ”  :roll:  :roll:  кьде е V-образната форма? Тя прави гьрба красив.

Петко К - не пускай поредни мнения!

06.09.06
20:50

Тоя от рекламата на нескафе не е плувец, а тея дето практикуват скокове във вода наистина изглеждат добре като гимнастици са.
StronG и двата линка са снимки на( Майкъл Фелпс и Иън Торп)

StronG™

06.09.06
20:54

М, аз искам снимка на билдьр, ама да не е много напомпан и намазан  като за пред обектива, че тати ще каже ” еми те за го намазали ” Имаше един негьр който имаше доста добро тяло и бяхте пуснали тема за него, един такьв с много готино тяло и за който някой каза, че без химия постигнал резултата.  :roll:

06.09.06
22:22

http://www.defence.gov.au/news/armynews/editions/1132/images/24-Bodybuilder%20cutout%20final.jpg
http://www.illpumpyouup.com/articles/images/JonLizette.gif
http://www.elitefitness.com/reports/weis/index_files/bodybuilder-dennistinerino.jpg
http://timmyray.typepad.com/timmy_ray/images/bodybuilder.jpg
http://www.greathealth-tour.com/bodybuilder.jpg

ЛЕЛЕЛЕЛЕЛЕЛЛЕЛЕЛЕЛЕ ВИЖТЕ ЖЕНА !! Е боже то бива грозно амаааа
http://i30.photobucket.com/albums/c321/cjlucero32/bodybuilder.jpg


А бихте ли ми казали името на тази :
http://i27.photobucket.com/albums/c186/pfalzy/muscle-woman-bodybuilder.jpg

06.09.06
22:42

Леко ми тъпей темичката, та в тая връзка, не виждам причина да не се включа.  :P :lol:

Първо плувците, също ходят на фитнес и ЗОБАТ ЯКО! :) Така че... :)

Иначе ако се съчетават спортовете е най-добре.

А относно спора, няма смисъл да се прави такъв. Всеки човек си има идеали. И аз се учудвам, как разни микливи момиченца се кефят на разни хилави момченца. Де що има някакви младежки идоли, всичките са хилки. Типичен пример беше Руши Виденлиев, който съм виждал в клипове, залага на някакви плътски мотиви, а самия той е...  :lol:

Абе най-красивия човек е здравия човек.  :D

П.П. Оная снимка на културистката... тц-тц... ще се сънуват кошмари... :lol:

StronG™

06.09.06
23:30

Леко ми тъпей темичката, та в тая връзка, не виждам причина да не се включа.

ми ти от тьп човек какво очакваш, умна тема ?!? :shock:  :) 
П.П. :D :D преди малко се опитах да го убедя с аргументи и снимките които дадохте, ама  .... :roll:

06.09.06
23:32

Някогашните разбирания за хубави тела са били именно тези на плувците, но е смешно в днешни времена още да битува това мнение

Плувците имат малки смешни и недоразвити тела,а сравнението им с културисти е смешно и позорно!

Плуването и културизмът са въпрос на философия.
Фитнесът ти развива цялото тяло. Няма спор, че това е спортът, най - силно ориентиран към красотата на тялото и хармоничното развитие. Това му е съшността и плуването по никой начин не може да му спори на тази платформа.
Културизмът ти дава познания за тялото ти. За анатомията и билогията. За това, какво ядеш и как живееш, как работиш и почиваш. На тази база той е незаменим.
Плуването от своя страна развива сърцето и белият дроб с доста по - значителни темпове от фитнеса  и за разлика от фитнеса те прави по - подвижен и ти развива едно - поне според мен - полезно умение. Не може да се спори, че само фитнес малко позабавя реакциите(тези, които са тренирали да кажем бокс вероятно могат да потвърдят един такъв ефект) и често води до травми или възпаления на ставите, които при плуването по - рядко се срещат.
В крайна сметка фитнесът обаче на всеобщият принцип за превъзстановяване на организма правиставите по - яки, мускулите - по - устойчиви на наранявания!!!
И в двата спорта можеш да търсиш самоусъвършнестване, но във фитнеса този резултат е по - нелимитиран. Докато в плуването нещата се ограничават до стил, разстояние и скорост и всъщност с времето ти стават по - монотонни, при фитнеса има варианти за размери, хармония, загуба на тегло, издържливост. сила, здраве, общо укрепване и възстановяване и още, и още... Фитнест е много по - лесно да бъде индивидуализиран спрямо целите, както и да промениш приоритетите си, без при това да връщаш назад. Докато в плуването е много рядко наистина добрият на един стил на късо разстояние да запази предимството си и в друг стил, на дълго разстояние.
Тук е основното разминаване, може би баща ти просто има погрешна идея за целта, която си си поставил... Може би той свързва възможните цели тук само в големите имена в професионалния спорт или пък т не си му изказал правилно целите си...
Основното, което притеснява баща ти, според мен не е повече повод за притеснение във фитнеса, нежели в плуването.
В плуването е от изключителна важност сила, бързина и експлозивност и особено умението да поемаш дълбоко дъх и да усвояваш кислорода с тялото си. Можем да заговорим и с хапчета и инжекции, но не мисля, че на някого ще бъде приятно. Все пак плуването е също тъй силно допингов и стероиден спорт.
Ще се цитирам сам с една реална случка, бях я писал някъде във веселите случки.

На предишната ми работа колегата ми беше билдерче. Двамата с него обслужвахме един плувен клуб, ниско спортно ниво, силно любителско.
Веднъж бяхме повикани там и двамата. Имаха тренировка с детската група по това време. Влязохме в офиса на шефката.
Я - извика приятелят ми, гледайки един голям буркан и посегна към него - анимъл стак(хормонален препарат на хапчета)!
Не пипай! - Изрева шефката и го удари по ръцете - Това е за децата!

Така че нещата са както си ги направиш. Поговори с баща ти, но се подготви добре. Отговори пред себе си на въпросите:
1. Защо го правиш.
2. Какви са целите ти.
3. Как ще ги постигнеш
4. Какъв път си готов да изминеш и какво точно си готов да жертваш, както и какво не си готов да жертваш в името на целите си.
Мисля, че тогава баща ти ще успее да те разбере. А може и той да опита :) Фитнесът има положителен ефект върху тялото на всяка възраст, способна да извършва физически упражнения.

StronG™

07.09.06
11:02

благодара Дзвер :)
Още вчера опитах, но без успах. Сьгласен е с мен, че фитнеса е полезен, но не е сьгласен, че човек занимаващ се сьс фитнес има по красиво развито тяло от един плувец  :roll:
Поне опитах  :wink:

[quote author=“StronG™”]благодара Дзвер :)
Още вчера опитах, но без успах. Сьгласен е с мен, че фитнеса е полезен, но не е сьгласен, че човек занимаващ се сьс фитнес има по красиво развито тяло от един плувец  :roll:
Поне опитах  :wink:

Това кой колко е красив си е въпрос на лично мнение и е излишно въобще да се хващате да спорите за това. За един едно е красиво, за друг - друго.
Не задълбавай такава тема на разговор, тя е конфликтна. Естествено е, че за човек, който не обича фитнеса, фитнес тялото е грозно, лигаво или сладникаво. Естествено, че за тези, които го обичат - като колегите в този форум, фитнес тялото е прекрасно. Но даже и тук може да срещнеш различни трактовки на “красиво”.
Покажи му просто колко неща можеш да научиш от фитнеса. Какво смяташ да постигнеш.
Обясни му че плуването не е твоя спорт. Не може понеже баща ти харесва футбол например ти непременно да станеш футболист. Изборът си е личен.
И му обясни, че фитнеса е важен за твоето самоусъвършенстване.
Но не по - важен от здравето, от учението или от семейството ти и неговото състояние. Т.е. няма да хвърляш излишни жертви в тази насока.
Това е нещо в духа на точките, които ти написах по - нагоре. Така може да се води конструктивен диалог.
И определено имаш нужда от такъв, след като в предния сте спорели кой е по - красив...

OM

07.09.06
16:22

[quote author=“StronG™”]Значи каква е цялата работа.....Спорим за това на кои телата са по-красиви, на плувците или на хората които се занимават сьс фитнес и вдигат тежести сьответно  :wink:

Според мене проблемът идва оттам, че всеки по-незапознат свързва евентуалното развитие на телата на тия, които се занимават с фитнес, със състезателите по културизъм. Т.е. възможно е баща ти да си мисли, че тренирайки ти ще заприличаш на Рони и затова да ти обяснява, че един плувец изглежда по-добре от някой, който вдига тежести.

Не може всеки от вас да не е чувал поне веднъж: “Аууууу, за какво са ти тия щанги, ти такъв ли искаш да станеш!?!?”. Ама как да обясниш, че за да станеш такъв, трябва да посветиш целия си живот на това и шансът да се случи, пак е малък. Защо никой не се плаши за тия пред Народния, че ще почнат да громят Веско Топалов  :lol:

Разгледай на Иван Николов галериите със снимки които се намират на:
http://www.ivannikolov.com/galleries/image-galleries.html

dickhead

07.09.06
18:17

на този сайт дето си го дал имаше линк за някаква електронна книга Burn the fat, feed the muscle и се заинтересовах та някои ако знае от къде мога да си я намеря щото е постнат линк обаче се плаща там...

StronG™

07.09.06
20:56

[quote author=“D3BEP”][quote author=“StronG™”]благодара Дзвер :)
Още вчера опитах, но без успах. Сьгласен е с мен, че фитнеса е полезен, но не е сьгласен, че човек занимаващ се сьс фитнес има по красиво развито тяло от един плувец  :roll:
Поне опитах  :wink:

Това кой колко е красив си е въпрос на лично мнение и е излишно въобще да се хващате да спорите за това. За един едно е красиво, за друг - друго.
Не задълбавай такава тема на разговор, тя е конфликтна. Естествено е, че за човек, който не обича фитнеса, фитнес тялото е грозно, лигаво или сладникаво. Естествено, че за тези, които го обичат - като колегите в този форум, фитнес тялото е прекрасно. Но даже и тук може да срещнеш различни трактовки на “красиво”.
Покажи му просто колко неща можеш да научиш от фитнеса. Какво смяташ да постигнеш.
Обясни му че плуването не е твоя спорт. Не може понеже баща ти харесва футбол например ти непременно да станеш футболист. Изборът си е личен.
И му обясни, че фитнеса е важен за твоето самоусъвършенстване.
Но не по - важен от здравето, от учението или от семейството ти и неговото състояние. Т.е. няма да хвърляш излишни жертви в тази насока.
Това е нещо в духа на точките, които ти написах по - нагоре. Така може да се води конструктивен диалог.
И определено имаш нужда от такъв, след като в предния сте спорели кой е по - красив...

D3BEP, написьм сьм, че харесва фитнеса ( до някцква степен ) но просто както каза Omni може би свьрзва моите тренировки сьс сьстезателита по култоризьм. Пьк и не одобрява особено добавките, едвам го навих да си взема амино  :?  не е глупав, но просто не разбира, защото не е чел по вьпроса а не е чел защото не го вьлнува и неможе да се спори дори и с аргументи факти и доказателства. Ще се повторя, но хората на 35-40 поне 50%  от тях са консервирани кьм новите работи изобщо.

Всичкото това съм го написал в двата ми поста, поразгледай ги внимателно, вече ти си реши как да действаш.
Според мен със снимки срещу предубеждения няма да стане, но ти си прецени.

08.09.06
10:41

Строонг,Стронг.Няма защо да спориш с баща си.Просто му казваш”отивам на тренировка по плуване”.А ти се вмъкваш
във фитнесзалата :idea:  :D Направиш ли добра,атлетична фигура и той много ще се радва.Защото не е  очаквал, че”плуването” така ще те промени. :) Много ще се кефи и здраво ще те финансира. :D

08.09.06
11:44

[quote author=“D3BEP”]
Според мен със снимки срещу предубеждения няма да стане, но ти си прецени.

Именно.
Ако човек си има оперделен идеал, трудно ще си го измени. А и какво значи развито тяло? За някой рзвито тяло е такова с което да преплува Ла Манша./Между другото ПЕтър Стойчев щеше да го направи, ако не беше излязла вълна ;)/ За друг да вдигне 100 от лег. За тренири да те убие с 1 удър...

Няма какво да се спори просто...

08.09.06
11:56

баща ми пък не казва че плуването е по-добро но постоянно ме кара нещо друго да тренирам отделно от фитнеса - най-вече бягане(той на времето е бил много добър на спринт) казва че там се разширява гръдния кош докато при боди-билдинга е много статично демект няма толкова голямо движение

StronG™

08.09.06
13:46

Мерси на всички.Баща ми е ЗАКОРАВЯЛ  :lol: и едва ли ще си промени мнението, но аз ще си ходя на фитнес, зощото моите идеали са сьвсем други.
по-здрави

10.09.06
13:48

Незнам как е твоето телосложение , но ако си начинаещ възможно е баща ти да съди по теб , така че не му търси снимки и информация а просто яж и тренирай и му докажи, че греши !!!

StronG™

10.09.06
14:53

[quote author=“egorig”]Незнам как е твоето телосложение , но ако си начинаещ възможно е баща ти да съди по теб , така че не му търси снимки и информация а просто яж и тренирай и му докажи, че греши !!!

Не, несьм начинаещ, тренирам от 2 годинки вече ( кога мина толкова време :roll: ) а от преди тожа жсе гледах да спортувам нещо и се предполага, че е свикнал с начина ми на живот. Просто не одобрява култористите и смята, че след време и аз ще заприличам на тях, вьпреки, че му обяснявам, че и 1 камион с химия да изпия пак вероятността е нищожна.

StronG™

10.09.06
14:55

[quote author=“UnDisputeD”]http://www.mastertanning.com/ProductImages/australiangold/Swimmer%20Poster.jpg
http://www.lars-conrad.de/bilder/50.jpg

Какьв е този смешен билдер  :roll: Или си на мнение, че плувците имат по-добре развити тела и затова ми показваш снимка на някой билдер занимаавщ се с фитнес от 1 година МАХ  :wink:
офф: ее ако пак го поправя това извечение, ще ми е за 5-ти пьт  :roll:

dickhead

10.09.06
15:16

май ти си смешния билдер. Тия и двамата съм сигурен че изобщо не можеш да се сравняваш с тях.

StronG™

10.09.06
16:04

[quote author=“dickhead”]май ти си смешния билдер. Тия и двамата съм сигурен че изобщо не можеш да се сравняваш с тях.

Стига си се обаждал, че дразниш.Според теб този 2-рия има ли тяло? И какво ме сравняваш сьс 25-30 годишен мьж ?

10.09.06
17:17

[quote author=“StronG™”][quote author=“UnDisputeD”]http://www.mastertanning.com/ProductImages/australiangold/Swimmer%20Poster.jpg
http://www.lars-conrad.de/bilder/50.jpg

Какьв е този смешен билдер  :roll: Или си на мнение, че плувците имат по-добре развити тела и затова ми показваш снимка на някой билдер занимаавщ се с фитнес от 1 година МАХ  :wink:
офф: ее ако пак го поправя това извечение, ще ми е за 5-ти пьт  :roll:

Това са плувци.
И според теб това с смешни тела така ли?
Да ти имам представите за хубаво тяло... :)
Но всеки с вкуса си де  :lol:

StronG™

10.09.06
18:18

[quote author=“UnDisputeD”][quote author=“StronG™”][quote author=“UnDisputeD”]http://www.mastertanning.com/ProductImages/australiangold/Swimmer%20Poster.jpg
http://www.lars-conrad.de/bilder/50.jpg

Какьв е този смешен билдер  :roll: Или си на мнение, че плувците имат по-добре развити тела и затова ми показваш снимка на някой билдер занимаавщ се с фитнес от 1 година МАХ  :wink:
офф: ее ако пак го поправя това извечение, ще ми е за 5-ти пьт  :roll:

Това са плувци.
И според теб това с смешни тела така ли?
Да ти имам представите за хубаво тяло... :)
Но всеки с вкуса си де  :lol:

aa плувци..... :roll:  :) заблудил сьм се защото на втория линк пише builder :? Моя грешка.А относно телата
http://www.bodybuilding.com/fun/other29fbig.jpg
незнам дали имам добьр вкус, но е такьв. Не сьм виждал плувац с V образен грьб, а това е много важно за цялостната визия. :?

11.09.06
00:07

[quote author=“StronG™”][quote author=“UnDisputeD”][quote author=“StronG™”][quote author=“UnDisputeD”]http://www.mastertanning.com/ProductImages/australiangold/Swimmer%20Poster.jpg
http://www.lars-conrad.de/bilder/50.jpg

Какьв е този смешен билдер  :roll: Или си на мнение, че плувците имат по-добре развити тела и затова ми показваш снимка на някой билдер занимаавщ се с фитнес от 1 година МАХ  :wink:
офф: ее ако пак го поправя това извечение, ще ми е за 5-ти пьт  :roll:

Това са плувци.
И според теб това с смешни тела така ли?
Да ти имам представите за хубаво тяло... :)
Но всеки с вкуса си де  :lol:

aa плувци..... :roll:  :) заблудил сьм се защото на втория линк пише builder :? Моя грешка.А относно телата
http://www.bodybuilding.com/fun/other29fbig.jpg
незнам дали имам добьр вкус, но е такьв. Не сьм виждал плувац с V образен грьб, а това е много важно за цялостната визия. :?

Не ми преиначавай думите... Не съм казал, че тия двамата имат тела-”мечта” и, че не можеш да ми посочиш по-хубави... Обаче както и да ги гледам не са “смешни”. А относно за това “bilder”, да ти кажа само, че не означава “билдър”  :lol: . Това е немската дума за “картини” или в случая “снимки”. :)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1