Фигура на човек!!

Saint

07.09.06
14:49

Искам да попитам нещо бях чул че от голямо значение е фигурата на човек в смисъл хората който имат широк таз лесно пълнеят и трупат по-лесно мазнини в областа на корема има ли нещо вярно в това и можете ли да ми дадете повече информация.

07.09.06
15:28

Сори, че 1ят пост е оффтопик, но..колко е нормалния размер на таза ?

Мда, има такова нещо. Става въпрос за типовете тела (ектоморф и т.н.). Всеки тип отговаря на определени белези.Примерно ектоморфа имам тънки кости,издължено тяло,трудно качва,лесно сваля и т.н. и т.н. Та широкия таз се отнася за екзоморфите (може и да бъркам термина не съм се интересувал от много дълго време по тоя въпрос), които са с по-дебели кости,лесно дебелеят и т.н.

07.09.06
21:35

[quote author=“MI5”]Мда, има такова нещо. Става въпрос за типовете тела (ектоморф и т.н.). Всеки тип отговаря на определени белези.Примерно ектоморфа имам тънки кости,издължено тяло,трудно качва,лесно сваля и т.н. и т.н. Та широкия таз се отнася за екзоморфите (може и да бъркам термина не съм се интересувал от много дълго време по тоя въпрос), които са с по-дебели кости,лесно дебелеят и т.н.

ендо :wink:

[quote author=“Jay_C”][quote author=“MI5”]Мда, има такова нещо. Става въпрос за типовете тела (ектоморф и т.н.). Всеки тип отговаря на определени белези.Примерно ектоморфа имам тънки кости,издължено тяло,трудно качва,лесно сваля и т.н. и т.н. Та широкия таз се отнася за екзоморфите (може и да бъркам термина не съм се интересувал от много дълго време по тоя въпрос), които са с по-дебели кости,лесно дебелеят и т.н.

ендо :wink:

Мда..  :roll:

StronG™

08.09.06
00:23

аз сьм забелязьл, че хората с тьнки кости имат V - образен грьб и изобщо по добре изглеждат.Забелязьх,че и качват ММ сравнително бьрзо.  :roll:

CR

08.09.06
01:03

абе май е доста индивидуално, аз имам тесен таз и яко ми се лепи по корема и талията всичко

08.09.06
09:57

[quote author=“StronG™”]аз сьм забелязьл, че хората с тьнки кости имат V - образен грьб и изобщо по добре изглеждат.Забелязьх,че и качват ММ сравнително бьрзо.  :roll:


А аз не съм забелязвал подобно нещо. :)
С тънки кости...могат и да са си финнннни със шкембе, което пък е ..доста гадничко.  :)

Nikito1

08.09.06
11:20

Ами по темата хората с по широк таз пълнеят по лесно,в това спор няма,сигурно защото е до ген това,и се изискват много повече усилия за да се постигне V-образната форма на гърба примерно,това за костите обаче не ми се струва да е мн вярно,при всеки е различно.Аз примерно не знам даже към какво спадам,качвам много трудно,но кача ли-не свалям,даже почти да не ям,пак не свалям,незнам много странна работа :roll:

И аз много трудно свалям. Ходя на много тежка и изморотелна интензиввна работа с много движение и се храня по 3 пъти на ден и пак не свалям нищичко. Храненето е убилно само вечер. Сутрин и наобяд каквото набарам.

StronG™

08.09.06
21:27

[quote author=“NRG52”][quote author=“StronG™”]аз сьм забелязьл, че хората с тьнки кости имат V - образен грьб и изобщо по добре изглеждат.Забелязьх,че и качват ММ сравнително бьрзо.  :roll:


А аз не съм забелязвал подобно нещо. :)
С тънки кости...могат и да са си финнннни със шкембе, което пък е ..доста гадничко.  :)

Винаги си ми опозиция  :roll:  :?  :D Аз пьк сьм с тьнки кости без шкембе и V грьб  :P

_ZOB_DOG_

08.09.06
21:33

[quote author=“Saint”]Искам да попитам нещо бях чул че от голямо значение е фигурата на човек в смисъл хората който имат широк таз лесно пълнеят и трупат по-лесно мазнини в областа на корема има ли нещо вярно в това и можете ли да ми дадете повече информация.

За разлика от мъжете, таза на жените е по-широк заради това че трябва да раждат. Коленете също имат разлика. В повечето случаи по-тлъстите хора трупат мазнини заради Естрогена (всички мазнини се отлагат от естрогена), а щом имат повечко естроген, това е повлияло на развитието на таза.

09.09.06
09:58

[quote author=“StronG™”][quote author=“NRG52”][quote author=“StronG™”]аз сьм забелязьл, че хората с тьнки кости имат V - образен грьб и изобщо по добре изглеждат.Забелязьх,че и качват ММ сравнително бьрзо.  :roll:


А аз не съм забелязвал подобно нещо. :)
С тънки кости...могат и да са си финнннни със шкембе, което пък е ..доста гадничко.  :)

Винаги си ми опозиция  :roll:  :?  :D Аз пьк сьм с тьнки кости без шкембе и V грьб  :P

Поредната опозиция -> не съм ти винаги опозиция  :P
С уговорките, че игнорираме влиянието на типа човек - ендоморф, мезоморф екто..и ако приемем, че САМО таза е по-широк, логично е дори и с малко наддаване, задника на човек да изглежда по-масивен, поне визуално. :)
При по-масивна костна система/скелет, като цяло..май наистина хората са по-предразположени да трупат повече маса или по-скоро да изглеждат по-едри, докато при някой с фини кости, натрупването на маса не би изглеждало толкова цялостно../визуално/.  :)
Забелязал съм, че при хора с едър кокал, често пъти точно  гърба им е яко развит
Ако говорим за някой, който е с широк таз и тесен гръден кош..с малки рамена - ОК, ама т’ва е много частен случай.
Иначе, поне по мои наблюдения, хора с тънки кости, обикновенно имат почти идентични гръдни обиколки, талия и задник, даже често пъти ....талията им е най-голямото число, заради прекаляване с биричката.  :P

Абе спорна тема, от която няма излизане с категоричен отговор, прекалено индивидуално е, а и зависи от много неща. Можем да разглеждаме, само някакви специфични случаи, но винаги ще има друг специфичен случай, който да доказва противното на изводите, които сме си извадили от ...разглежданите случаи.  :shock:
Можем да се уповаваме, само на някакви статистики, от които не можем да изведем правило.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1