Как да разбера идеалното тегло за ръста ми?

09.09.06
10:34

Т.е. има ли някаква формула за пресмятане на килограмите, които е най-добре да поддържам за ръста ми?В момента съм висок 1.81 и тежа 72-3кг.Да качвам ли още килограми или да поддържам?

Чувал съм 1- 2 начина за тази справка, но това са глупости според мен. Вадиш 100 от ръста си в сантиметри и толкова са килограмите които трябва да си. Пример: 180см. - 100 = 80кг. трябва да е нашето момче.
Моето мнение е, че трябва да си толкова колкото се харесваш като се видиш в огледалото.

09.09.06
11:07

[quote author=“vendeta”]Т.е. има ли някаква формула за пресмятане на килограмите, които е най-добре да поддържам за ръста ми?В момента съм висок 1.81 и тежа 72-3кг.Да качвам ли още килограми или да поддържам?

Такава универсална формула ... няма, особено ако спортуваш. :)
Сами ръст и тегло...в еднакви съотношения, може да си както хърбав, така и дебел, да изглеждаш супер или ..не толкоз, примерно.
Много са факторите - % мазнини, костна структура, развитие на мускулатурата..

Понеже и аз се интересувах от нещо подобно,


виж тук -> http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=18759

В тази тема има някои методи за ..някакви относителни измервания  :)

TU

09.09.06
12:22

Такава глупост няма. Има хора 1,80 високи по над 100 кила и не са дебели, а яки. Има хора със същия ръст по 70-80 кила и пак може да изглеждат добре. Както ти се харесваш така.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1