11.09.06
20:53
Става въпрос за майка ми, иска да и направя диета с която да може да свали 15-20 кг за около 6-7 месеца. Тя е на около 50 години, заради катастрофа преди време има малко проблеми с дясното коляно и трудно може да и предложа упражнения от типа на клякане и бягане, но с велото се справя перфектно и не е проблем да кара по час на ден.
Интересува ме каква седмична диета да направи ?
Колко калории трябва да приема или ако някоя от жените благоволи да даде някаква примерна.
За упражнения освен вело друго мисля че няма да прави поне докато не види 8-10 кг. свалени като резултат. Как да го прави ? Сутрин, вечер, 1x60 min или 2x30.
Преди да започне иска да види една седмична програма за да може да има психическата нагласа да го направи.
Благодаря на всички отзовали се.
11.09.06
21:12
НВД дава при мен много добри резултати, но трябва да и изчислиш калорийния баланс. Има хиляди сайтове в нета за това нещо. После гледаш хранителните стойности на продуктите тук:
http://www.bb-team.org/nutrition/table.php?t=1
Идеята е да не се надхвърлят нужните калорий за деня и въглехидратите да са 1 гр. на 1 кг. от теглото. Това е в общи линии, пиши в търсачката на форума НВД и ще ти излезне също много информация.
11.09.06
21:15
еми, значи, аз се опитвам да правя нвд , ама от онова, в което се яде около 50% мазнини
и авфуст месец по4ти без спорт, щото ме мързеше, тук таме малко кростренажор 2-3 пъти седми4но сутрин на гладно и свалих 3-4 кила, при положение, 4е толкова имах да свалям
ето ти какво ядях
закуска кисело мляко ама пълномалсено половин кофи4ка с някакъв плод - 100тина грама и 10-15 бадема/ореха/лешници сурови, понякога и по малко натурално какао 1 с.л., или лелено семе, ама като е пълномаслено млякото стама мн мазнини с тва ленено семе
предиобедна закуска варено яйце
обяд чуша, краставица, пилешка пържола 100тина грама
следобяд
40-50 грама ядки
ве4еря месо със салата
някоя от междинните закусни ми беше риба тон в собствен сос 1 консерваили половин
имах и опция за закуска омлет от 1 яйце с 20-30 грама луканка в 1ч.л. масло забъркан и с 1 домат
тогава на предиобедната ядях плод с 4-5 бадема
не съм правила ограни4ения да не ве4ерям след 7 примерно, работното време не го позволява
никакъв алкохол
салатите със зехтин - 1-2 с.л., зависи колко ми позволяваха калориите
в на4алото трудно напасвах и се слу4ваше да ям мн по-малко и така
вси4кото тва е в минало време, защото после излязох в отпуска и омазах положението
и още не мога да спра да го омазвам
ако има възможност велото сутрин на гладно да е интервално - 5 мин загрявка, после редуване на 20 сек макс и 1 мин умерено или две, ако й е трудно, накрая 5 мин cool down, вси4кото тва за макс 25-30 мин
после като посвали, може да върти педалите двуразово сутрин и ве4ер