12.09.06
16:26
Здравейте!
Аз съм пълен новак! Дадаха ми сайта от около седмица и аз почнах да го обращам малко по-малко. Много е информацията тук, на много професионално ниво, мислех дали да пусна тема или не, но не намерих това което е за мен! Малко ми е трудно да свикна с многото термини но пък се справям.
А аз искам да си намаля размера на бедрата - много са дебели, има ли някакви упражнения, коита да намалят размера им? Друго имам хубаво шкембенце, а и едни “дръжки”от страни като някой фолк певица:wink:.С коремни преси магат ли да се изчистят с тези ,които са с леко завъртане на лакътя към срещу положния крак за “дръжките”ми?
Значи на 18 години съм- 12 клас от 15.09, висок съм 181 и в момента тежа около 90 килограма. В началото на лятото бях 115! Свалих ги като захвърлих всичко вредно - хляб, сладко, газирани напитки и алкохол. Не ям и боб, картофи, ориз и тестени изделия също. Захвърлих и лакомията! Да сега е наричам така защото преди мислех, че като не си “натъпча” добре с боклуци ще ми е добре. Дори и не съм се замислил дали са били вредни докато не ги премахнах! Сега съм на месо, салатки, млечни продукти (много обичам сиренето не мога да го откажа!)и по 3-4 филийки ръжен хляб.Това е! Не мисля че е лошо това да си хапвам,толкова колкото имам нужда, защото глада не е за мен. Само да остана гладен за повече от 6 часа и ми се вие свят, просто не мога да стоя гладен! И не си мислете че тия килограми съм ги смъкнал с глад, защото не е вярно!
П.П. Не ходя на фитнес, все още. Не съм във форма, а и си мисля че още не съм готов за него. Просто няма да ми е комфортно! Ако можете съветите и препоръките ви към мен, да са за домашни условия, все още не желая да поемам различни препарати или добавки. А и бих се радвал ако ми дадете идеи за неща, които бих могъл да ям, че идва есента.... И мога ли да ям поне по ябълка, круша или по чепка грозде на ден или поне през ден?
Благодаря предварително на всички, коита ще ми помогнат или просто да ме успокоят дали не правя нещо нередно. Аз държа мн на здравето си. :D
Първо, поздравления за резултатите. Радвам се, че си решил да направиш нещо, вместо да се оплакваш и мрънкаш като останалите.
[quote author=“antivirusen”] Само да остана гладен за повече от 6 часа и ми се вие свят, просто не мога да стоя гладен! И не си мислете че тия килограми съм ги смъкнал с глад, защото не е вярно!
Подхода ти е правилен, с глад не стават нещата.
[quote author=“antivirusen”]
А аз искам да си намаля размера на бедрата - много са дебели, има ли някакви упражнения, коита да намалят размера им? Друго имам хубаво шкембенце, а и едни “дръжки”от страни като някой фолк певица:wink:.С коремни преси магат ли да се изчистят с тези ,които са с леко завъртане на лакътя към срещу положния крак за “дръжките”ми?
Няма да стане с коремни преси. И бедрата няма да намалиш с упражнения. С тях развиваш и стягаш мускулите, но няма да изгориш мазнините от проблемните места. Просто продължавай в същият дух, като досега и мазнините постепенно ще си отидат. Колкото по - малко имаш за сваляне, толкова по - бавно ще стават нещата, имай го предвид. Някои места се чистят последни (например ханша и краката при някои хора).
[quote author=“antivirusen”]
П.П. Не ходя на фитнес, все още. Не съв във форма, а и си мисля че още не съм готов за него. Просто няма да ми е комфортно! ко можете съветите и препоръките ви към мен, да са за домашни условия, все още не желая да поемам различни препарати или добавки. А и бих се радвал ако ми дадете идеи за неща, които бих могъл да ям, че идва есента.... И мога ли да ям поне по ябълка, круша или по чепка грозде на ден или поне през ден?
На фитнес не се ходи само ако си във форма, а за да влезеш във форма ;). Почни да ходиш на фитнес. Предимствата са много и не мога да ги опиша с два реда, но най - малкото ще се стегнеш, ще си вдигнеш метаболизма и ще запазиш (и даже може да качиш) мускулната маса, а това е важно за цялостния ти външен вид.
Препарати никой не те кара да взимаш. Плодове може да ядеш всеки ден. Стига да са в нормални количества.
13.09.06
13:59
Петко К е напълно прав започни да ходиш на фитнес и си върти там колелнцето за да се стопиш по бърже (не чи твоито е бавно , напрао чупиш рекорди) , а и ако имаш желание е добре да бягаш , специално за бягането ще ти стопи излишните мазнини по бедрата и ханша
По-здрави!
13.09.06
16:00
Браво!
Пожелавам си повече такива теми.
Фитнеса не е само здраве за тялото но също така помага в борбата със стреса. Тка че всеки ТРЯБВА да посещава салоните поне по 3 пъти седмично. А програмата да е съобразена с типа тяло и целите на натоварване.
:)
16.09.06
13:49
Благодаря за съветите ви и за вашите мнения!