Пълнозърнест хляб?

mitakka

19.09.06
01:00

Здравейте въпроса ми е за пълнозърнестия хляб.Всички знаем колко е добре да се яде такъв хляб.Знаем също и че повечето такива хлябове не са истински а боядисани.Това е странно като се има предвид че той не иска обработка за отделяне на трицата или външната кафява обвивка, също така се добива в по-голямо количество от изходната суровина защото все пак и триците прибавят обем.Едно време черния хляб е бил евтин и за прасетата но откакто се разбра че е полезен започнаха да му надуват цената и даже да правят имитации.От пълнозърнестите хлябове признавам единствено бонус защото просто си личат люспите и дори има натрошени зрънца.Да но 380 грама струва 85 стотинки в нашя магазин и ме хвана адски яд на тези мошеници.Затова утре отивам и си купувам машина за хляб.Само слагаш брашното и водата и маята и после вадиш готов хляб при това излиза много по евтино и много по-натурално от тези в магазина, няма консерванти, набухватели и други гадости.След дългия увод следва и въпроса ми.Какво трябва да бъде брашното?Просто да бъде смлени цели зърна заедно с триците?Едро смляни ли трябва да бъдат зърната или няма значение а е важно просто трицата да влиза в брашното?Ако е така мога да ида на село да си смелям един чувал зърно и да си правя хляб от него, така би станало адски лесно и адски евтино.Само че гледах в един женски форум че купували разни си там типове брашна от разни си фирми.Предполагам е че защото просто си нямат село или ги мързи или просто не им идва на акъла.Не виждам по натурален и естествен начин от моя но все пак да ви попитам да не стане някоя издънка да да се наложи да купувам брашна и пак да ми излиза скъп хляба.

19.09.06
10:10

извинявай, ама кво целиш с яденето на хляб?
то хубаво, като си решил да го ядеш, ама по 1-2 макс 3 филийки бонус на ден. за такова коли4ество струва ли си да си  купуваш машина за хляб и да губиш допълнително време да го приготвяш?
ти си знаеш де, ама от практи4на гледна то4ка - давай 80ст за бонус и си го яж 1 седмица или просто спри да ядеш хляб всякакъв (и в бонуса има мн въгл)

19.09.06
10:56

[quote author=“cran-berry”]извинявай, ама кво целиш с яденето на хляб?
то хубаво, като си решил да го ядеш, ама по 1-2 макс 3 филийки бонус на ден.давай 80ст за бонус и си го яж 1 седмица или просто спри да ядеш хляб всякакъв (и в бонуса има мн въгл)

А нима въглехидратите не са нужни :lol:

Saint

19.09.06
11:21

[quote author=“obelka”][quote author=“cran-berry”]извинявай, ама кво целиш с яденето на хляб?
то хубаво, като си решил да го ядеш, ама по 1-2 макс 3 филийки бонус на ден.давай 80ст за бонус и си го яж 1 седмица или просто спри да ядеш хляб всякакъв (и в бонуса има мн въгл)

А нима въглехидратите не са нужни :lol:


Аз от два месеца не съм ял хляб и мога да ти кажа че не ми липсват въглехидрати!!

19.09.06
11:54

Абе вие сте много интерсни бе :shock: не можете да четете ли,още спите ли не ви знам.Е аз пък ям по 1 хляб на ден и мога да ти кажа че пак ми липсват въглехидрати..и кво!?Що не си траете не мога да разбера..

ZO

19.09.06
11:56

Аз пък съм включил в плана си по един хляб дневно.То се видя,че иначе не мога да качвам :x И смятам да си взимам пълнозърнест на симид-това също е добра фирма,а и цената му не е много висока.

19.09.06
13:57

[quote author=“obelka”]Абе вие сте много интерсни бе :shock: не можете да четете ли,още спите ли не ви знам.Е аз пък ям по 1 хляб на ден и мога да ти кажа че пак ми липсват въглехидрати..и кво!?Що не си траете не мога да разбера..

ми яж си по 1 хляб като си в режим на ка4ване
зависи от целите
аз си свалям и хляб, каротфи, ориз не помня от кога не съм яла
всеки си преценява сам

mitakka

19.09.06
19:11

Да ама ти си жена бе мойто момиче, вие все си мислите че с глад става.Аз съм 110 кила всеки ден бягам по един час и 4 пъти в седмицата правя силови тренировки така че метаболизма ми не е  на 40 килограмова жена, имам си енергийни нужди различни от твоите, ако почна да ям по една филийка на ден просто ще го закъсам много ама много здраво, ти не знам откъде си набавяш въглехидратите ама да знаеш че аз вафли и торти не ям.И забележи колко интересно ям по един бонус и отслабвам направо невертоятно нали?Това противречи на женската логика нали.Как е възможно да приемаш 4000 калории на ден а не като вас на месец и да отслабваш???Това е едно от хубавите неща да бъдеш мъж.И все пак никой не ми каза за брашното?

Saint

19.09.06
19:39

mitakka за брашното погледни на опакавката на някой пълнозърнест хляб там си пише какво са използвали.Btw аз също  съм момче(мъж) и както казах по горе хляб не са ял от 2-месеца и не изпитвам нужда не знам ти как го караш ама струва ми се че с тоя един хляб дето го ядеш на ден нищо не правиш дори да тичаш 2 часа.

StronG™

19.09.06
19:50

Да вметна само, че и аз ям по повече от половин хляб на ден и ми е много добре, защото имам сила да си направя тренировката както трябва.Ако не ям хляб нещо не ми се ходи да тренирам. :?  Все пак ако целях да чистя не бих си позволил хляб :x

mitakka

19.09.06
21:17

абе какво се се сдухали с тоя хляб все едно е отрова.Единствения начин да отслабнеш е да гориш повече калории отколкото приемаш с храната.А това каква е храната е с много по-малък ефект.Аз не знам да има диета при която да не се ограничава калорийния прием.Отслабва се главно благодарение на по-малкото калории а разните там методики дават може би не повече от 10 % от резултатите, но аз не бързам.Може и на НВД да си демек да не ядеш хляб но ако плюскаш по 2-3 кила свинска мръвка гарнирана с дебел слой массссс и не тренираш просто нема НВД което да те спаси.Хляба естествено е висококалориен, но ако се сметне в дневния прием няма проблем.Естествено добре е да има определена пропорция между трите групи хранителни вещества.Не забравяте че има и високовъглехидратни хранителни режими.А за брашното аз знам какво има в него но дали има някаква технология при обработката.

19.09.06
21:23

[quote author=“mitakka”].Единствения начин да отслабнеш е да гориш повече калории отколкото приемаш с храната.А това каква е храната е с много по-малък ефект.

за негативния калориен баланс съм съгласна
ама за тва, 4е няма зна4ение от кво ти идват калориите - не съм. от ли4ен опит. отдавна съм се отказала от глада

FI

20.09.06
11:56

Прав си митакка, че човек трябва да държи отрицателен калориен баланс, ако иска да сваля, но ако ям банички пак макар и под необходимите ми калории едва ли ще има диетата същия ефект. Аз против пълнозърнестия хляб нямам нищо против, даже напротив смятам, че ако си 110 килограмов май, задължително трябва да ядеш, но съгласи се, че ако аз трябва да приемам мах 1200 калории и 55 гр. въглехидрати на ден за да не качвам, немога да си позволя да ям повече от 1-2 филиики хляб.


Иначе за пълнозърнестия хляб - тук в Германия продарават специално брашно, което е малко по-скъпо от бялото, но все пак става като цена. 100% ще има и в България такова - поне в големите супермаркети.

20.09.06
19:05

[quote author=“fitday”]Прав си митакка, че човек трябва да държи отрицателен калориен баланс, ако иска да сваля, но ако ям банички пак макар и под необходимите ми калории едва ли ще има диетата същия ефект. Аз против пълнозърнестия хляб нямам нищо против, даже напротив смятам, че ако си 110 килограмов май, задължително трябва да ядеш, но съгласи се, че ако аз трябва да приемам мах 1200 калории и 55 гр. въглехидрати на ден за да не качвам, немога да си позволя да ям повече от 1-2 филиики хляб.


Иначе за пълнозърнестия хляб - тук в Германия продарават специално брашно, което е малко по-скъпо от бялото, но все пак става като цена. 100% ще има и в България такова - поне в големите супермаркети.

В Германия като бях,сестра ми ми каза,че пълнозърнестия хляб нарочно го оставят да вкисне малко  :shock:
Гадно беше,че точно ядях такъв  :roll:

20.09.06
23:18

по принцип (вкиснатият ) хляб които има вкус на такъв е наи скъпият и наи добрият особено за пълнозърнестния хляб,споделям ви някои таини като бивШ хлебар  :lol: които е работил в 4ужбина вкиснат е заЩото му слагат по малко мая вкиснат е заЩото има по малко простоти като по4нем от набухватели куркумини разни за цвят до онези прахове да не мухлясва за нула време (тостовете съдържат вси4ко това което изброих тоест ония нарязаните в наилоновото плик4е които държат по месец и неЩо така 4е си правете сметката ).Вкиснатият хляб  :lol: му слагат само малко мая някъде беШе 5 към 100% и останалото е маята МАИКА  както му викат и за това има този приятен вкус.МАИКА викат на маята тоест на собственото тесто, пример ви давам, правя тестото за този хляб след като отделям 5 кила от това тесто в един леген с разните му там добавки като маслинено олио лимон трици и го оставям легена обезвъдоШен с наилон тоест да няма пряк допир с въздуха тестото на температура над 25 градуса за няколко дена и след това тестото придобива този приятен вкус и окисляване по натурален път и след това го добавям до прясно завъртяното тесто и самият хляб бухва сам без много маи и набухватели по съвсем естествен на4ин и наи ве4е здравословен, маи си издадах един от занаятите  :D

Sportex

20.09.06
23:21

Добре аз да питам ръжения хляб пълнозърнест ли е? Черния също? Някой ако може да драсне 2-3 реда за видовете хляб.

21.09.06
23:43

[quote author=“Sportex”]Добре аз да питам ръжения хляб пълнозърнест ли е? Черния също? Някой ако може да драсне 2-3 реда за видовете хляб.

Ръжения хляб си е от ръж(по-малко калорична от пшеницата),но не всеки ръжен е пълнозърнест...
Черния хляб е общо понятие и е синоним на пълнозърнест  :D

Sportex

22.09.06
00:36

[quote author=“djpetko”][quote author=“Sportex”]Добре аз да питам ръжения хляб пълнозърнест ли е? Черния също? Някой ако може да драсне 2-3 реда за видовете хляб.

Ръжения хляб си е от ръж(по-малко калорична от пшеницата),но не всеки ръжен е пълнозърнест...
Черния хляб е общо понятие и е синоним на пълнозърнест  :D

Мерси ама аз си купувам черен хляб, но както каза автора на теамта в него не личат зърната както в бонус-а примерно.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1