Овесени ядки - помощ.

Прескочи до:

20.09.06
00:59

Извинявам се,но никъде не намерих за овесените ядки, а явно аз съм единственият който незнае какво представляват.Ако някои може да ми каже какво представляват , с какво и кога е най-удачно да се ядат ще съм му много благодарен , защото гледам всички които качват ММ ядат поне по 1 път на ден овесени ядки. :oops:  :?  :shock:

20.09.06
10:02

Има ги във всички по-големи хранителни магазини... Просто попитай продавачките там. Иначе аз предпочитам финните овесени ядки, защото нямат нужда да се киснат за да омекнат, а направо добавям прясното мляко и една лъжица мед и готово!

20.09.06
10:18

Ами овесените ядки предсавляват грубо следното : белтъчини - 12г/ въглехидрати - 60г/ мазнини - 9г : това е на 100г. Най изгодно изилза да си вземеш разфасовка от 1 кг, като за мен са най-добри тези на “Фамилия Никола” - има ги в Метро. Ям ги почти само с кисело мляко, като ги кисна от вечерта за сутринта, но могат да се варят или да се използват в приготвянето на разни ми ти работи  :D След като престоят цяла нощ в млякото са супер и можеш да им добавяш мед, степче за вкус (само 2 калории :lol: ), или там плодове или каквото ти хареса.

20.09.06
11:59

Леле като прочетох заглавието и си помислих че овесените ядки искат да бият автора  :lol:  :lol:  :lol:
Иначе аз имаше един период когато на закуска ядох една купа овесени ядки с мед и някакъв плод и се чувствах много добре през целия ден и в залата.

20.09.06
17:04

Значи доколкото разбрах има овесени ядки на различни фирми ... Така да кажем си взема 1 кило дето викате а туи 1 кило на ден по колко да ям и там какво и как се кисне ?

20.09.06
18:53

[quote author=“Batgogo”]Леле като прочетох заглавието и си помислих че овесените ядки искат да бият автора  :lol:  :lol:  :lol:

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:

morphey

20.09.06
21:04

Така и така темата е за тях да си дойда на въпроса
минават ли при вас ядките топлинна обработка ?
преди ги загрявах но сега просто ме мързи и добавям мляко и мед и направо ги ям
просто ме мързи да ги топля после да чакам да изстинат

EL

20.09.06
21:37

[quote author=“Batgogo”]Леле като прочетох заглавието и си помислих че овесените ядки искат да бият автора  :lol:  :lol:  :lol:
.

:lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :lol:  :wink:

20.09.06
21:45

Оффф...Много ви моля помогнете и кажете как се приготвят ОВЕСЕНИ ЯДКИ  :cry:

20.09.06
23:50

Стопляш малко прясно мляко, сипваш ядките, изчакваш малко и ги ядеш. Можеш да добавиш сладко или мед за вкус. Засищат много добре.

20.09.06
23:59

аз лично ги кипвам 5-10мин във вода за да поомекнат малко  :lol:
измивам и с мляко и мед
егаси и кефа  8)

21.09.06
01:20

Аз пък си ги слагам директно в купата и на всяка хапната лъжица отделно си хапвам една идейка мед колкото да овкуся. Сигурно меда идва по-малко от лъжица. Тъпото че единия зъб ме боли и си взимам има едни натрошени (финни). Имам чувството че ако ги свара няма да ги погледна :) А и странно но ми допада вкуса много така както са си от пакета :)

EL

21.09.06
10:04

Аз пък ги накисвам в малко вода да се надуят и след това ги слагам в кисело мляко (400 мл) и слагам 3 лъжици мед и така ги меля. Стават много вкусни :D

FI

21.09.06
10:13

Аз ги накисвам направо в кисело мляко за около 30 мин и после стават разкошни...

EL

21.09.06
13:32

И така става, но мене ме кефи повече първо да ги накисна във вода  :wink:

21.09.06
15:46

Ок.Мерси за мненията  :roll: .Доста ми помогнаха и смятам да опитам различни начини на приготвяне  :D

SN

21.09.06
23:14

Аз ли4но мраза финни ядки.Ама както някои каза ядките на “Фамилия Никола” са доста добри.
За приготвянето - Сутин сипвам си ядките в едно кастрон4е ,слагам вода и за 40 сек в микровълновата и след тфа добавям мед. (40 сек са напълно достатъ4но защото както знаете меда губи 4аст от своиствата си при разтваряне в гореща вода).Заедно с овеса си ям 1 кисело мляко ама отделно (не смесвам мялкото с ядките)Неам време да 4акам ядките да омекнат ако ги сложа в млякото ,пак и не ми харесва

22.09.06
22:33

Незнам при вас какъв е вкуса , ама аз днеска за 1ви път ядох овесения ядки и преди да си ги изям ( бяха около 100 грама) щях да повърна :shock: .Супер гаден вкус имат нз как е при вас.

22.09.06
23:16

олеееее как повръщах вчера овесени ядки...... много са ми гадни с мляко и мед  :x :x :x

23.09.06
00:44

[quote author=“Lucifer_”]олеееее как повръщах вчера овесени ядки...... много са ми гадни с мляко и мед  :x :x :x

Пич явно двамата сме заедно защото и аз ги ядох със мляко и 1 лъжица мед ! ! ! Едва не повърнах и останалите 10 грама ядки някъде ги оставих неможах ... Повече с мляко и мед НЕ.

EL

23.09.06
00:59

Хаха. Верно ли не можете да ги ядете? Хах ?! Еми нз, защо се получава при вас. На мен ми харесват. Все пак всеки си има вкус  :wink:

Днес ядох за първи път.Нямам никакви оплаквания от вкуса, даже са ми мн вкусни ;)

23.09.06
17:33

я се стегнете вие какво искате филия с те4ен Шоколад, аз ям понякога два пъти на ден овес за разнообразие и по голямо удобство когато съм на работа

23.09.06
17:49

Свиква се с вкуса. И аз едно време не можех да ги ям :)

23.09.06
19:02

еми нз освен пак да се пробвам некой път  :D

24.09.06
00:14

Аз днеска за 2ри път ядох ама тоя път по различен начин.Този път ги затоплих после сложих 1,5 лъжица КИСЕЛО мляко и после 1 лъжица мед.И на всяка хапка по още една лъжица мляко  :P .Тоя път не ми беше гадно ,но и не беше вкусно  :lol:

24.09.06
10:24

Само да добавя за ядките купете си към тях “растителни зародиши” ли е кво е ... Става малко по гадно на вкус но мноо мноо по полезно

FI

24.09.06
10:27

Мисля, че тайната на овесените ядки е да се оставят малко да покиснат и поомекнат, че иначе като са твърди верно са много гадни... :?

24.09.06
12:29

Еми аз винаги съм ги накисвам макар че за 3ти път ядох днеска  :P но обаче 1вият път беше брутален  :D

TU

24.09.06
13:06

[quote author=“fitday”]Мисля, че тайната на овесените ядки е да се оставят малко да покиснат и поомекнат, че иначе като са твърди верно са много гадни... :?

Аз си взимам от финните и 5 минути им стига. И са вкусни с мед, кисело мляко, бискити/вафла, ядки и плод

24.09.06
21:06

Леле какви рецепти се нижат тука с мляко без мляко с зародиши с мед ... :) Аз си ги приготвям по следния начин и са доста вкусни:
1. Взимам пакета и сипвам в купата.
2. Взимам лъжица и изнасям всичко :)
Бързо, лесно, вкусно  :lol:

26.09.06
10:04

Аз от 3-4 месеца ги хапвам само с кисело мляко - пробвах да ги варя в началото - но не ми хареса.

26.09.06
14:39

[quote author=“Dan Kolov”]Еми аз винаги съм ги накисвам макар че за 3ти път ядох днеска  :P но обаче 1вият път беше брутален  :D

Пич накисваш ги от вечерта в кисело мляко (половин или една кофичка) и сутринта добавяш мед ако искаш, но и без него са си много добри на вкус. С прясно мляко са ми по-гадни .

26.09.06
19:58

Аз ги правя така:
в една купа слагам 100 г. овесени ядки, мин. вода (да покрива ядките с 5-10 мм) и я мушкам в микровълновата печка (3 мин на 650 W), слагам 1 супена лажица мед разбъркам и ям

Bad_Boy_Killer

27.09.06
09:34

[quote author=“Batgogo”]Леле какви рецепти се нижат тука с мляко без мляко с зародиши с мед ... :) Аз си ги приготвям по следния начин и са доста вкусни:
1. Взимам пакета и сипвам в купата.
2. Взимам лъжица и изнасям всичко :)
Бързо, лесно, вкусно  :lol:

И аз така прааа 8)

04.02.08
13:14

Така може да прозвучи тъпо ,но те са за качване на килограми нали?Щото виждам ,че ги има и за отслабване или за поддържане нещо такова.

VE

04.02.08
18:10

аз си правя 100гр овесени ядки заедно със 8 белтъка на тефлона и стават супер :)може да добавиш  банан на малки пърченца и става невероятно само да ги ядеш докато са топли :)  след това трен...фините не мога да ги понасям не стават за нищо

CJ

18.02.08
18:40

Овесените ядки са просто злато....
преди си ги правех още от вечерта за сутринта-100гр.овес в една купа с кисело мляко,престояват цяла вечер и сутринта си ги овкусявам с дом.конфитюр вместо да използвам захара, също може и със мед,пак домашен.
Но сега мисля да си ги правя с нектар,не вярвам да има някакав проблем,ще е дайе мн.по-вкусно :P

lkvv

15.08.08
11:49

А някой ще ми каже ли какво садържат. моля пишете ми лично съобщение

ИВ

15.08.08
11:58

Хранителна стойност според en.wikipedia.org :

Калории : 390
Въглехидрати 66, от тях 11 грама фибри
Мазнини 6 грама
Протеини 17 грама

Радвай.

15.08.08
12:03

казано от novakzle на 04.02.08, 13:14:

Така може да прозвучи тъпо ,но те са за качване на килограми нали?Щото виждам ,че ги има и за отслабване или за поддържане нещо такова.

Не е точно така, могат да се впишат и в НВД, стига да влизат в рамките на въглехидратите за деня (1-1.5 гр на кг). Принципно всички бавни въглехидрати са подходящи за хранителния режим на отслабвашия. :)

Прескочи до:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1