20.09.06
13:28
Не се плашете поста ми е елементарен :!: :lol: :lol:
Здр..Много активно трениращ съм...Правя в седмица 3 пъти кардио-3км сутрин бягане..
3 пъти в седмицата ходя на бойни изкуства-пак много бягане,скачане и т.н...
3 пъти ходя на фитнес...
*Тренировките съвпадат в някои дни
*Трен. стаж е към 2г. фитнес и 4г. спорт.
Искам да очистя и малко мазнинки-лкъм 5-6кг. но да запазя мускулна маса и дори малко да я повиша...
като се има предвид активното трениране ми трябва и бързо възтановяване...
До сега бях на Амино киселини(български) :oops: Но не стигат....просто тежък ми е режима...С храната винаги си се съобразявам и съм наясно...
Искам да си взема л-карнитин за чистене, Амино и Протеин... всичките на Оптимум Нутритион
Има ли смисъл от аминотата и какви да си взема?БССА или А222
Мисълта ми е че би трябвало да имат ефект като се има предвид натоварванията...но да си купя ли?
По колко Протеин да пия,По колко амино и кога и по колко Л-карнитин?
Аминота да го пия вечер?А протеина през деня?
П.П разликата на БЦЦА и 2222 каква е...
П.П 185 90кг. 19г.
Уф НВД какво значи-точно съкращението...
Лелееее много ще съм ви благодарен ама много
:P :P :wink: :wink:
20.09.06
13:41
НВД - нисковъглехидратна диета. Не ти трябват аминокиселини. Само на карнитин и протеин може да се получи. Кофти момента идва от това, че трябва да ги пиеш в различни периоди. Ефекта ще е по - малък ако ги взимаш заедно(лично мнение).
Аз си взех вчера тези амино 2222 на ОН - soft gels. Мисля че са добри но не са за дъвчене както си мислех, все пак доста по-лесно се преглъщат от нормалните ръбести хапчета.
boxerg каква е връзката на НДВ с аминокиселините?
Ок ...а само с протеина ще мога ли да възтановявам...щото натоварванията са големи..Аминокиселини ако пия вечер ще ми помогнат ли за възтановяване?!? И ако не какъв ще е - ефекта им... Целта ми е да си взема всичко наведнъж че да си хвана и отстъпка :P защото ако по късно взема амино по скъпичко ще ми е
:)
20.09.06
19:42
Ако е хубав протеина може. Ако не - комбинирай го с креатин.
Прекалено много се натоварваш, най-добре ще е да си вземеш креатин за възтановяването.
ами натоварването не е много и принципно съм свикнал...в момента е същото но бягам 6 пъти в седмицата...а нали от др. седмица ще намаля....и в крайна сметка зимата кардиото ще е малко и ще е във зала...А креатина вместо какво да го вземам :roll:
Виж сега, изясни си кое за какво служи и отговорите сами ще дойдат:
-амнокиселините са за БЪРЗО възстановяване (и за кратко време);
-протеина е за продължително възстановяване;
-креатина е за енергия (и задържа вода в мускулите - по-добър външен вид);
-Л-Карнитина е за горене на мазнините (при аеробни натоварвания);
И още няколко азбучни истини:
-мускула не расте по време на тренировка, напротив - губиш част от него.
-има два пика в усвояването на белтъчините - след тренировка и по време на сън.
Значи нещата изглеждат така:
преди аеробната тренировка - Л Карнитин.
след нея - амино и протеин.
преди другата тренировка - амино и след нея също.
след тежестите и протеин.
вечер, преди лягане - протеин.
Ако не се възстановяваш достатъчно с тези добавки (отпуснат и вял си) смени си витамините и ако пак не се оправиш - взимай креатин преди и след тренировка (не аеробната, разбира се).
Ако нещо не ти е ясно - питай.
ехеее тва е страшен отговор :D Бравос мерси много...
А как ще стане програмата без аминокиселинте..защото май ще ги изключа заради паричките... :roll:
Ако може да ми кажеш по 30г.(протеин) ли да взема и кога преди след трен. и там за лягане колко гр.. Леле много мерси :P :P :P :wink: :wink: :wink:
90кг. 185 :)
За аминокиселини ОПТИМУМ не е най-добрия избор.
По мое мнение най-удачно съотношение цена/качество има при АМИНО 2700 на УНИВЕРСАЛ. Цена 22.50 за 120 таблетки. Доза по 4 на ден. Много са добри. Има ги в магазина на Карабиберов на Пиротска.
30гр. протеин след тренировка и преди лягане са достатъчни.
Щом се занимаваш с бойни спортове би било добре да включиш упражнения за взривна сила в програмата. Това дава бързина и мощ на удара (ритника).
Аха ами значи за сега няма да си поръчвам аминото..Или може да си взема от тези дето казваш :lol:ама след някоя седмица...
А Л карнитина кога и по колко:roll:
Ами я ми кажи какви са тези упражнения за “взривна сила” в програмата.. ЗАщото аз си тренирам нали при 4 дан...аз лично съм 2 степени преди черен колан... та обясни викаш още нещо да правя във фитнеса ли :D ..
Значи протеина трябва да е 60г. на ден :P Ами в почивните дни-събота неделя? Да приемам ли или да разчитам на храната?
П.П Митак..ами ако в бъдеще имам др. въпроси дали ще е удобно да те занимавам с тях на ЛС :oops: :P
А Л карнитина кога и по колко
1,5 до 2 грама 1,5 до 2 часа преди АЕРОБНА тренировка.
Значи протеина трябва да е 60г. на ден
Ами не, трябва да е повече :D
Пропорцията е 1 (1,5) гр. протеин на 1 кг лично тегло. Ама е скъпо. Аз съм ти дал минимума.
На 185 см трябва да си над 100кг. Лично Тегло (ЛТ). Дори при Тае куон до. Ако си карате (още повече ако си киокошинкай карате) килата отиват на горе.
Основен принцип - масата си е маса. Силата е маса по ускорение, все пак.
Прочети тренировъчната програма на Мацутацу Ояма. Има я в една руска книжка за японските бойни изкуства, сигурно я има и другаде ама аз там я прочетох.
Няма проблем да ме питаш каквото и да е било. Като ми писне - ще спра да отговарям :D
Ok :D Ами в дните които не тренирам? Трябва ли да приемам нещо:roll:
А за Л карнитина си взех на ОН и ми пише 30мин преди трен...
Протеин взех ОН Whey по-скъпичкия :roll: