24.09.06
19:06
поради травми във връзките ,си взимам добавка с глюкозамин с. и хондроитин + хрущял от акула и пиле .
Обаче си сварих пилешки фенери/кости и махнах хрущялите и ги смлях с 20 % пил. месо ,за по-добро усвояване (така си мисля поне) ,1 лъжица мисля с 1 чаша пил. бульон да си пиивам , интересува ме и състава на хрущяла , четох че има хондроитин сулфат,колаген дали има и глюкозамин .по тази технология нали се запазват полезните в-ва?
Дайте идеи за други източници на изграждащи съставки :roll:
24.09.06
21:40
Ми аз не съм много запознат със състава на пил.хрущял, обаче съм чувал че при пилетата там се натрупват женските хормони
повече инфо :arrow: http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=17519
и аз имам проблем с връзките в глезена и даже една мие скъсана а другата частично
отделно ми се одраскъл хрущяла на ставата на глезена
и искат да правя артроскопия( да набучкат драскотината да е шлаифат и да симулират рана та организма сам да си произведе хрущял и да се само лекува - така разбрах)
и аз почнах да пия глюкозамин ( артрогард-че има най много писнаки кво съдържа)
3 пъти по 500 мл гр
от нялоклко дена
ти от колко време го ползваш и имали ефект?
ама не ми е ясно що пиеш и хрущал от акула
и какво още искаш от пия пилешки кокали от фенера
и къде там намери хрущяли
то пилето има само един триъглен хрущял дето става
за него ли говориш
Ако можете да си набавите - http://www.bodybuilding.com/store/now/gcm.html
Запо4нах го преди 3 седмици и съм много доволен. По принцип имам проблеми с колената / преди 10г. бях на инжекции /, и още на 1 седмица по4уствах подобрение.
[quote author=“bimbim2k”]
1)и аз почнах да пия глюкозамин ( артрогард-че има най много писнаки кво съдържа)
3 пъти по 500 мл гр
от нялоклко дена
2)ти от колко време го ползваш и имали ефект?
3) ама не ми е ясно що пиеш и хрущал от акула
4)и какво още искаш от пия пилешки кокали от фенера
5)и къде там намери хрущяли
то пилето има само един триъглен хрущял дето става
за него ли говориш
1и 2 ) на biotech li пиеш ,и аз ,ами от 2 седмици ,не съм почуствал още някаква разлика ,нрат ми имаше сериозна травма в рамото и ми каза че от една кутия му е поразминало ,и аз си го купих ,но за тези добавки трябва време - 1-2 месеца ,почивка 2 месца и после пак 2 месеца >това ортопеди са ми го казвали!
3) ами то в Артрогард си има :) ако все пакнамериш суровината -свиркай :lol:
5) ами в всяка по-голяма става си има хрущялна тъкан (в пилето) която не е малко ,и краят на кила (триъг-ка) също става :)
Проблема е че колагена при разваряване се разлага на желатин... ,ако знаех до колко градуса да го варя пилето така че колагенът да си остане в бульона и хрущялите :shock:
и накрая за хондроитинът четох че се намира в хрущялите ,сухожилия,кости ,роговици ,пъпна връв (това последното трудно е се докопаме :) )
ще питам някой химик в университета как да извлека хондроитинът и глюкозаминът , и как да не разложа колагенът :)
кажете глюкозаминът къде се намира (за ест. източници говоря)
какво в повече има това : Glucosamine & Chondroitin Plus MSM
от Артрогард а,има ли го съставът някъде ,дай инфо ,аз съм навит да си поръчам ..
аз нещо не виждам в артро гарда да пище че има хрущял от акула
моят е на PG-Naturfarma Germany
има 500 мг глюкозамин
25мг ходроитин
25 мг колаген хидролизат
бозвелия
10мг артишок
10мг дяволски нокът
5мг розмарин
25мг зелен чай екстрат
10мг семки от грозде
18мг вит Е
25мг вит Ц
селн
магнезии
и толкоз беше
ама много малко ходроитин сулфат има само 25мг
в другите що има по 200 мг
да ли да си взема допълнително кой ще каже?
и я да видя за кво е тоз хрущял от акула и по колко се пие и той?
Ами аз си харесах един продукт на NOW ,
Glucosamine & Chondroitin Plus MSM 180 табл. 26$
Serving Size: 3 Capsules
Servings Per Container: 60
Amount Per Serving:
Calories: 10
Total Carbohydrate: 2 g
Sodium: 110 mg
Potassium: 245 mg
(as Potassium Chloride)
Glucosamine Sulfate: 1.1 g
(from 1500 mg Glucosamine Potassium Sulfate Complex)
Chondroitin Sodium Sulfate: 1.2 g
(from Bovine Cartilage)
MSM: 300 mg
(as Lignisul™MSM)
Glucosamine & Chondroitin Plus MSM
По скоро си купи Arthro Guard na Biotech USA с глукозамиа сулфат и хондроитин има и хрущял от акула и птици , магн, сулфат и МСМ 60 табл, 25 лв по три табл. на ден в една доза от 3 табл . има 975мг Гл.амин с. , 250мг хондроитин,екстракт от миди ,и други , в 3 капсули а и други неща има ,мисля че мо писах съставът в другата тема
ами тия 180 капсули
за 40лв(26$)
да не мислиш че няма да се плаща доставака за куриера
и тя е поне 16 $ за щатите
да стане 60 -70лв общо
и остава някой да го донесе до бг
а ако шипват до българия случаино е поне 60 лв
или кво хапвове + доставка 100лв
так а си мисля
и друг въпрос е количеството и съдъжанитето и цената ба същите съставки и пропорции с бг
може да станат много близки като цена и начинанието с е обезсмиля май
я кажете какво си мислите каде бъркам
[quote author=“bimbim2k”]ами тия 180 капсули
за 40лв(26$)
да не мислиш че няма да се плаща доставака за куриера
и тя е поне 16 $ за щатите
да стане 60 -70лв общо
и остава някой да го донесе до бг
а ако шипват до българия случаино е поне 60 лв
или кво хапвове + доставка 100лв
так а си мисля
и друг въпрос е количеството и съдъжанитето и цената ба същите съставки и пропорции с бг
може да станат много близки като цена и начинанието с е обезсмиля май
я кажете какво си мислите каде бъркам
разгледах сайта обстойно ,даже и се свързах с тях ,доставката е 8$ за БГ на едно шише ,кофти е че само чрез Western union или банков трансфер, а аз исках с кредитната .. :?
bimbim2k
Излиза 35$ с доставката до България и се взема от пощата. Пиe 2 месеца / по принцип вси4ки подобни се пият 2-3 месеца/. Според мен си заслужава парите.
[quote author=“yoyo1”]bimbim2k
Излиза 35$ с доставката до България и се взема от пощата. Пиe 2 месеца / по принцип вси4ки подобни се пият 2-3 месеца/. Според мен си заслужава парите.
мен ме кефи че съдържанието е много ,но не винаги количеството е мярка за качество
да ли може да поръчаме още нещо и да се плаща само една достъавака и един превод да има за всичките работи
П.П.
все се бъркам къде е тая тема
що не е сложат в хранителни добавки
някъде
Защото запо4на от един коктейл и се измени малко. Може да си поръ4аш колкото неща искаш / излиза и по-евтино/, но все пак не прекалявай да не ти вземат мито. Моите поръ4ки са около 170$ с шипинг и до сега не съм имал проблем. От сайта винаги правят фактурата до 100$ да няма проблем.
ми аре аз ще и взема за 10-50 $ ,да се съобразим до към 170-200$ макс и да поръчваме :)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече