24.09.06
20:29
Мом4ета здравейте!!! :D От одавна не съм ви писал, но сега ще се реванширам. :lol: Кажете ми,моля по време на кардиото колко удара в мин. ви стига пулса,щото аз попаднах на някакви формули и като го из4ислих трябва да е доста по-нисък отколкото е :cry: Сега съм на 23години,183см. съм висок и тежа 84кг.,на НВД съм,А ПУЛСЪТ СТИГА 170-200 УДАРА в мин.по време на кардио, като варира в зависимост от степента на натоварване.За кардио правя бокс сутрин на гладно,като преди тичах но се оплаших от високия пулс, (който по време на тичане стигаше 200 удара) и запо4нах бокса,но съществена промяна нямаше :( Мога да го държа в порядъка и на 160 удара, но тогава тренировката е изключително тромава и ненатоварваща :?
Под4ертал съм 4е тренирам сутрин щото имам чувството че при тренировките сутрин пулсът ми варира в по-високи граници
Предварително мерси за отговорите :!: :!: :!:
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим24.09.06
22:31
ееее пич ти прекаляваш.Максималния ти пулс е около 190 като тва го сметнах по най-простата формула - от 210 вадиш възрастта си.Не е много точна но дава приблизителна представа.Максималния ти пулс означава че това е границата над която не само няма смисъл но и става доста опасно.Ти нямаш мазнини да гориш нито се подготвяш за олимпиада така че просто няма смисъл да прекаляваш.Пък и ти не казваш колко време тренираш - ако тренираш повече от 20 мин. на пулс 200 значи си абсолютен робот или мазохист - разгонваш си мускулите отвсякъде.Ако направиш няколко яки спринта с почивка между тях за десетина минути няма нищо лошо - ще си тренираш силово мускулите на краката.Аз тичам по 1 час и при пулс 200 просто не мога да издържа толкова време и ще падна като круша някъде.Това 160 удара да ти се струва мудно просто е доста нереално, трябва да идеш на лекар може би има някакъв проблем, моя съвет е на първо време да увеличиш много времето за тренировка и да намалиш пулса и да тренираш всеки ден.Това по принцип доста изцежда силите и тренировката вече няма да ти се струва толкова мудна.А колкото за бокса естествено че няма да има промяна - да се бориш с някой е много натоварващо.Абе не си ли гледал по телевизията футболистите как тренират - тичат си съвсем полека а те знаят как се тренира.Ако тичаш като шантав 5 минути 200 е нормално ама да поддържаш 200 за по-дълго време е или чудо на природата или болестно състояние.Ти казваш че си на НВД а знаем кой е основния енергиен източник и това е другата ми теория - липсва ти енергия и при тренировката сърцето вижда зор.Ама като ти гледам ръста и килограмите защо изобщо правиш НВД?В тоя форум всички тежим повече от теб в съотношение ръст/килограми.
Брато, вярно че преди време ми казаха че имам дихателна аритмия, но тя не била опасна и щяла да отмине(което не стана) :? Но 190 пулс стигах като тичах сутрин рано на гладно само приел Л-Карнитин и то подържащ темпо, което не е на края на силите ми, а по-скоро средно до трудно на моменти.Може би аз наистина пак трябва да отида на лекар да видя сега какво е състоянието на сърцето сега,но все пак ти така и не ми отговори на въпроса който беше
Кажете ми,моля по време на кардиото колко удара в мин. ви стига пулса
защото и аз усещам че е висок и исках чрез въпроса да направя сравнение между моят и вашите :roll: :wink: но хубаво че си дал и свое мнение по въпроса :!:
25.09.06
20:30
Пулса при активно движение трябва да ти е 130 - 140 удара. Не го казвам по някакви точни изчисления, а от личен опит.
26.09.06
03:04
Над 150 удара ознава че сърцето не ти е ефективно, всмисъл нещщо бъркаш неможе да е толкова много
Знам момчета че звучи налудничаво,но това е самата истина :cry: .Мерих го и днес по време на тренировка,като послушах съвета на “mitakka” и правех само малко преси и след това лицеви като почивките между сериите бяха между 3 и 4 минути и в това състояние пулса стигаше 150 удара.Не знам какво ми има, но мисля скоро да съм на лекар,защото вече не се издържа(като имате и на впредвит,че през останалото време на деня много често сърцето бие толкова силно, имам на впредвит амплитудата като свиване и отпускане, че направо ще излезе от гърдите ми.А това ми създава ужасен дискомфорт) :(
Предполагам, че въпросът ми е излишен, но да не би да прекаляваш с кафето, ако пиеш такова.
Иначе за честотата на пулса: при мен при кардио( по-скоро при стремеж за намаляне на мазнини, както е написано по всички колела и пътеки) е над препоръчителната за моята възраст, но няма начин, въртя с 160-170 пулс.
200 е много, може би се пренапрягаш, което губи ефекта от тренировката ти.
Добре, но ти на колко години си, а и имал ли си някакви оплаквания от сърцето преди.
А само за информация-кафе и други кофеиносъдържащи напитки и медикаменти не приемам(като изключим само по малко кола :wink: ,но това е много малко)
Моят пулс повече от 130-140 не се е качвал дори след много злобно кардио или тичане навън (което по принцип мен най-много ме натоварва). Е, аз съм момиче, ако това има значение...
Ходи ли на лекар?
А кръвното мерил ли си си?
Аз днес понеже си нямах работа и си мерих кръвното с електронно апаратче преди и след като правих лицеви опори и след втората серия 15бр. кръвното ми падна на 100 на 60, но иначе се чувствах добре де. Пих няколко чаши вода и след последната серия си беше 120/75.
Просто ако някой може да коментира...
17.10.06
23:58
На теб пък пулса ти е по-бавен, за аеробна тренировка не е зле, но не е зле от време на време да опитваш да го вдигаш до по високи нива за тренировка на самия сърдечен мускул. А кръвното ти варира по време на време и това е нормално, доколкото знам по принцип се увеличава но ти гледай по принцип колко ти е а не по време и веднага след тренировка.
Брехх дееба и моя пулс е същия... Самоче на макс тренировка и измерван на Велоргометър-готин некъв... беше стигнал и 242 :shock: тва възможно ли е...рекох..айде нали да лъже дори и с 50 удара да лъже става пулс 190…бахти наистина нещо не е нормално...пич ако отидеш на доктор пиши тука :?
[quote author=“BMW”]Добре, но ти на колко години си, а и имал ли си някакви оплаквания от сърцето преди.
А само за информация-кафе и други кофеиносъдържащи напитки и медикаменти не приемам(като изключим само по малко кола :wink: ,но това е много малко)
Ами аз навърших 26, така че по показатели трябва да ми е м/у 130 и 140 пулса. Оплаквания нямам, наскоро(преди 1 година) ни правиха профилактични прегледи в службата с апарат който е колкото мен на години и ми казаха че имам лек шум, но не било опасно, само можело да се изследвам по-подробно. Но аз не отидох, защото се оказа че на всички колеги го казаха това и нещо се усъмних в компетенциите на лекаря и машинката. А и баща ми е лекар и ми е слушал сърцето и каза че съм ОК(пази Боже де). Според мен не е голям проблем че пулсът ти е малко по-висок.
По-здрави!
[quote author=“BMW”]Знам момчета че звучи налудничаво,но това е самата истина :cry: .Мерих го и днес по време на тренировка,като послушах съвета на “mitakka” и правех само малко преси и след това лицеви като почивките между сериите бяха между 3 и 4 минути и в това състояние пулса стигаше 150 удара.Не знам какво ми има, но мисля скоро да съм на лекар,защото вече не се издържа(като имате и на впредвит,че през останалото време на деня много често сърцето бие толкова силно, имам на впредвит амплитудата като свиване и отпускане, че направо ще излезе от гърдите ми.А това ми създава ужасен дискомфорт) :(
Я;и отивай на лека, какво се пинкаш. Възможно е яко да си въпбразяваш, но принципно щом “чувстваш”, че сърцето ти създава дискомфорт от честотота си, значи не всичко е ок. Това в случай м че не те гони някаква луда паряноя, ноето не е за подценяване като вариант. :wink:
Иначе аз по време на трен, никога не се замислям за пилса си. По скоро дишане...
Иначе сега съм леко на обороти и ям и пулсът ми е 80. Принципно е към 60-65.
А един познатм яка бабанка е, въпреки, че много-много не тренира по зали, има пулс 40 в спокойно състояние. :lol:
Поздрави
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече