Кардио тренировка???

24.09.06
21:14

Хора, интересува ме дали ако тренирам три пъти в седмицата за маса, ще ми пречи кардиото(имам в предвид в покачването на маса)??? И ако не, то кога да го включа при положение, че тренирам понеделник, сряда и петък??? Благодаря предварително, ако има нещо искам предварително да се извиня, защото за първи път пиша тук :lol: !!!

Shyne

24.09.06
21:19

понеделник и петък може да правиш след тренировка кардио , но не пове4е от 15 минути

24.09.06
21:35

Интересува ме, дали няма да ми пречи на качването на мускулна маса???

24.09.06
21:46

зависи от хранителният ти режим , ако броят на приетите калории от ядене е повече от броят на изгорените от тренировка и другите ежедневни дейности нямаш никакъв проблем  :wink:

По-здрави!

Според мен не пречи. Кардио никога не пречи.

25.09.06
16:19

[quote author=“georgi_georgiev87”]понеделник и петък може да правиш след тренировка кардио , но не пове4е от 15 минути

е, 15 минути е много малко, мазнините почват да се горят след около 20-тата минута.
а на въпроса на автора - по принцип пречи малко, но е добре от време на време да правиш кардио, че да не отървеш положението, защото е много кофти после да наваксаш :wink:

26.09.06
19:00

В какъв смисъл да наваксвам, какво може да се случи ако не правя???

26.09.06
19:18

[quote author=“ronnieC”]
е, 15 минути е много малко, мазнините почват да се горят след около 20-тата минута.

Той няма как въобще да топи мазнини тъй като калорийния му баланс ще е положителен.
По въпроса - стига да имаш 400-500 калории повече от дневните ти нужди кардиото няма да ти попречи. Обаче единствената полза ще е тренировката на сърцето - когато си в период за маса омазняването в една или друга степен е неизбежно. (при добра диета зависи изцяло от гена ти)

diavolo_vam

27.09.06
22:52

Независимо дали качваш маса, кардиото задължително требва да присъства в тренировъчния ти сплит. При положение, че качваш маса 1 път седмично е добре. Дали ще сваляш мусколна маса, зависи само от това какво ще правиш за кардио и кардиото нетрябва да ти е по малко от 30 мин. и най-добре на гладно!

28.09.06
00:30

Какво ще рече “зависи от гена ти” ? От близо два месеца тренирам по 4 пъти на седмица за качване на маса,но съм качил малко мазнини на корема ... Това неизбежно ли е и ще се регулира ли със времето ?

diavolo_vam

28.09.06
12:36

хах.. Ами виж сега, нормално е когато качваш маса и да качиш малко мазнини. Но нали знаеш, че след като качваш след тва чистиш такаче при чистенето ще се коригира. И незабравяй, когато чистиш чистиш толко време колкото си качвал мусколна маса!

28.09.06
22:48

Благодаря за отговора. А при чистенето губи ли се мускулна маса и може ли чистенето да се прави докато качваш или трябва задължително да е след това ?

28.09.06
22:59

1.Губи се маса винаги, далаверата е да е възможно най-малко
2.Как си го представяш да чистиш и да качваш , двете са противоположни
3.Не е задължително

diavolo_vam

28.09.06
23:44

[quote author=“ASTOR”]1.Губи се маса винаги, далаверата е да е възможно най-малко
2.Как си го представяш да чистиш и да качваш , двете са противоположни
3.Не е задължително

Много правилно казано. Когато чистиш да не тичаш на патека, защото при тичането се свалят 60% мускулна маса, 40% мазнини. Айробиката е най-добре за кардио.

30.09.06
21:57

Значи съвсем спокойно мога да въртя на колелото по 2 пъти в седмицата по около 15-ина минути след тренировка, за да мога да си тренирам и сърцето и така, благодаря на всички за това че се опитаха да ми помогнат 8) !!!

diavolo_vam

30.09.06
22:29

Еми преди тренировка 15 мин. след тренировка 30 мин. на велоаргометъра са перфект!

01.10.06
08:27

[quote author=“diavolo_vam”]Еми преди тренировка 15 мин. след тренировка 30 мин. на велоаргометъра са перфект!

Абе от бая време щях да те питам къв е смисъла на кардио преди тренировка?!? Аиде 5-10 мин на велото, колкото да се раздвижи кръвта, за загрявка дето се вика, ама 15 мин кардио.............. :?:

01.10.06
12:04

И аз имам въпрос как минимум 30мин кардио :shock:  Че аз за 20мин бягане изминавам 4км и 200метра :shock:  Ако трябва да бягам 30мин :shock:  :shock: то к’во ще стане...

01.10.06
12:05

[quote author=“Sioks”]И аз имам въпрос как минимум 30мин кардио :shock:  Че аз за 20мин бягане изминавам 4км и 200метра :shock:  Ако трябва да бягам 30мин :shock:  :shock: то к’во ще стане...

Поне това е написал правилно :twisted:  (този път).
30-40 мин е оптималното време за кардио.Пък и 4км са .....нищо :lol:

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1