24.09.04
23:52
първо искам да се извиня, че пускам за 3 път една и съша тема.
преди десетина дена си пуснах данните с молба некой да помогне с хран. програма, ама никой не се отзова. Image каза, че е зает тогава, и да изчакам, ама аз трябва да почвам муането вече, така че ви моля помогнете. пускам си тук пак данните, а другите ми 2 теми в раздел хранене, модераторите може да ги трият.
това са ми данните:
-ръст - 176/7 cm
-тегло - 70 kg
-възраст - 17 g
-гръдна обиколка (жени могат да не отговарят) - вдиш. - 100
-талия - 83
-ханш - 100
-обиколки на китка и глезен - 17/23
-спортувате ли (ако да, то какво, колко често, с каква интензивност) - бодибилдинг, програмта ми е 6 дена в седмицата, 1 група дневно/ 20-25 мин. Кардио 3 дена в седм.
-спазали ли сте досега хранителни режими - ограничения, без сладко и мазно
-имате ли моментни, хронични заболявания или предразположеност към такива - не
-в какво се състои работата Ви (активно физически натоварена ли е или се занимавате с интелектуален труд) - ученик
-одобрявате ли употребата на спортни добавки (ще употребявате ли и какви ще ползвате) - ггоре-долу, зависи от възрастта, бих употребиявал, зависи какво ще ми препоръчате
-какви препарати сте ползвали (как оценявате ефекта им) - креатин за 25 дена, добър ефект
-каква сума сте готови да отделите за хранене и спортни добавки за месец - за храна около 210 лв., а за добавки около40
-употребявате ли (употребявали ли сте) стероиди и други хормонални препарати (вкл. Инсулин) - не
-желаете да понижите подкожните мазнини, да покачите мускулна маса или да оформите(преформирате) тялото си (с колко и за колко време, желаете ли траен ефект)
- желая да покача умерено маса, като в същото време губя доколкото е възможно мазнини, не мога да кава колко точно прим. да кача 5 кг, като намаля мазнините. Имам достатъчно време, пък и колкото повече време трае, толкова по-трайно
ако може храненетата да са в от 8 до 12 и от 1- до 9, просто извън това време сега като почвам даскало ми е невъзможно.
само за ориентир аз сега ям по 1л пр. мляко, 2к. к. мляко, 1кг извара, 300г пш. хляб и плодове, зеленчуци, въглехидрати и тел., пил. и риба колкото могa, а то не е кой знае колко.
и да добавя още 2 въпроса.
1-относно течностите, трябва ли да ги намаля в периода за маса. аз сега сумарно от мляко, вода, сокове, боза и безалкох. приемам около 3 литра, 3 и малко.
2-следния шейк става ли като за 1час преди тренировка(като имате в предвит, че тогава съм на даскало и не ми е възможно да ям друго, а и след тренировак мисля да бъда само на зеленчуци и чисти белтъци, тъй като имам бавна обмяна)-0,5л. мляко, 1 банан, 3 с.лъжици ов. ядки, 2 с.лъжици мед???