Много ли е една седмица за възстановяване

01.10.06
23:38

Чета все повече и се чудя - не са ли 7 дни много почивка за един мускул
Един месец бях на 4-дневния сплит от статиите тук+ ваши съвети, но след втория-третия  ден тренираният ми мускул е супер отпочинал. В началото тренирах 3 на 1 - малко много за новак, но имах амбициозен треньор и малко ми идваше повече, но сега вече имам 7 месеца стаж(леко свиквам)
Мисля да опитам тренировка пак 3 дена на 1 почивка, с по-малко на брой упражнения, повече тежести и повече мускулни групи на тренировка Много ли ще ми дойде. Целта ми е яко маса. Например нещо стандартно :

Гърди(3упр,3серии,6-8 повторения) + трицепс(2,3,6-8)
Крака,прасци - кат си требе - сичко + корем
Гръб(4,3,6-8) + бицепс(2,3,6-8) + рамо(3,3,6-8)
Почивка

Но тук идва проблема и затова ви занимавам: Много съм тесен и приоритет са ми гръб и рамо, а са заедно и последен ден. Затова Рамото дали да не го бутна при гърдите или да го разделя - само предно и средно при гърди.

Или:
Гърди+трицепс / Гръб+бицепс / Крака+рамо / почивка

Или През ден:
Крака+гърди+трицепс / Почивка / Гръб + бицепс + рамо

Предложенията не са хаотични, а тези които ми допаднаха от всички.
Моля за помощ отново, защото не искам да експериментирам идиотски.
Как да съчетая мускулите, предвид по натоварената програма - 3 на 1

*** Съм на 28, 185 висок и 78 кг., пия само Протеин след тренировка

Според мен няма смисъл. Почивката си е почивка. Ако не чувстваш умора в даден мускул не значи, че я няма. Рамото е малка мускулна група и може да я помпаш повече. Това го казвам на всеки. Аз правя така и ефекта е голям. Гърба е голяма група и си трябва тежка тренировка. За него правя 4 упражнения( а трябва 5) в по 4 серии от по 10 повторения.

Skari

02.10.06
12:42

Баткооо ... хубаво 3 към 1 да ти е тренировката ама ти искаш и голяма интензивност.В момента аз страдам от болки в ставите от нещо подобно на това твое желание.Правех 4 дневен сплит 2 към 1 ; 2 към 2.Тренировките ми бяха супер интензивни - пример - Бенч преси - 4х4-6-4-8.Незнам ти дали ги мислиш тея работи, но преди да предприемеш нещо такова го обмисли добре и тогава прави каквото ще правиш

02.10.06
18:30

Ако мускулите ти се възстановяват, не е проблем да правиш по - често, стига да си подредиш правилно сплита, за да не ги претоварваш.
Гърди+трицепс / Гръб+бицепс / Крака+рамо / почивка - този е най - подходящ, но рамото също може да го разделиш и да стане - бутащи (гърди, рамо,трицепс), дърпащи (гръб, бицепс, задно рамо) и крака (целите).
Но 3 към 1 е много, направи си 3 към 2 или 2+1,1+1.
Последният ти сплит, дето е през ден също става, но рамото е добре пак да го разделиш и да са ти “бутащи - дърпащи”. Аз така правя, виж в тази тема се обсъжда подобен вариант за тренировка през ден - http://www.bb-team.org/forum/viewtopic.php?t=19544.

morphey

02.10.06
22:33

Интересно ми е ако правиш по 2-3 упражнения с по 6-8 повторения с отказ и дори последната да е с чийтинг дали ще  се възстановиш за 1-2 дена ???
Всичко е в интензивността да знаеш ,обема не е толкова определящ фактор в случая.

03.10.06
23:41

Никакъв чийтинг - комплекси не избивам - с колкото мога, с толкова правя. 3 на 1 е много изморително, но и 6-7 дена за възстановяване ми се струва огромен период. Затова питам - някой може да е намерил средно и добро положение.
А за разделяне мускулите на 2 части и тренировки през ден ми е по-непознато и далечно. Скоро четох за това и сега си го доизбистрям - може и да пробвам.

morphey

04.10.06
09:33

[quote author=“poparaman”]Никакъв чийтинг - комплекси не избивам - с колкото мога, с толкова правя. 3 на 1 е много изморително, но и 6-7 дена за възстановяване ми се струва огромен период. Затова питам - някой може да е намерил средно и добро положение.
А за разделяне мускулите на 2 части и тренировки през ден ми е по-непознато и далечно. Скоро четох за това и сега си го доизбистрям - може и да пробвам.

Къде пише че с чийтинг се избиват комплекси ,аз си мислех че той служи за деадаптиране на мускула.....
Щом смяташ че 7 дни са огромен период тренирай двуразово

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1