Разлика между велоаргуметър и тичане?!

Saint

05.10.06
11:10

Искам да попитам как точно се горят мазнините при велоаргуметър и при тичането защото аз като правя велоаргуметър 30мин. и после целият съм в пот особено по корема а като ходя да тичам(тичам 6км сутрин на гладно) едва се изпотявам
и не мога да разбера сега като ходя да тичам горя ли някакви мазнини или не.Ако зависи топенето на мазнини от това колко се поти човек значи логично е че е по хубаво да се прави велоаргуметър 30мин. отколкото да се тича.

05.10.06
11:43

[quote author=“Saint”]Искам да попитам как точно се горят мазнините при велоаргуметър и при тичането защото аз като правя велоаргуметър 30мин. и после целият съм в пот особено по корема а като ходя да тичам(тичам 6км сутрин на гладно) едва се изпотявам
и не мога да разбера сега като ходя да тичам горя ли някакви мазнини или не.Ако зависи топенето на мазнини от това колко се поти човек значи логично е че е по хубаво да се прави велоаргуметър 30мин. отколкото да се тича.

При тичането се горят повече мускули,отколкото при колелото

05.10.06
13:30

[quote author=“djpetko”][quote author=“Saint”]Искам да попитам как точно се горят мазнините при велоаргуметър и при тичането защото аз като правя велоаргуметър 30мин. и после целият съм в пот особено по корема а като ходя да тичам(тичам 6км сутрин на гладно) едва се изпотявам

При тичането се горят повече мускули,отколкото при колелото

Аиде отново мъдри изказвания !!!! :shock:
това дали и колко мускули ще гориш зависи от диетата и продължителността на тренировката.
Потенето идва от нуждата на тялото да се охлажда, следователно като тичаш сутрин на открито се охлаждаш много по-добре отколкото на велоаргометъра и за това не се потиш толкова.
Аз предпочитам тичането, защото работи цялото тяло, а при велоаргометъра се натоварват само краката. Само, че при тичането е по трудно да си намериш равен терен за поддържане на постоянно темпо.

05.10.06
15:00

Ако тичаш на четири крака, може и да си натоварваш цялото тяло. Тази тема е толкова разисквана, че...Това за диетата и продължителността е ясно. При бягането, освен, че си натоварваш излишно краката, много по-трудно е контролираш натоварването и да поддържаш пулса си в определен диапазон, което всъщност е най-важното. Колкото до потенето и горенето на мазнини - това са две различни неща.

08.10.06
11:43

Значи аз не разбирам много, обаче като тичам после обикновено имам мускулна треска на цялото тяло. Всъщност не на цялото тяло, а по-скоро някак си на ръцете и гърба... Странно е малко. Муслкулна треска на краката имам много рядко, като прекаля със спринтовете.

А колелото просто не го усещам, след като съм слязла от него, въпреки че и аз там повече се потя. Като добавим, че тичането е някак си по-естествено движение от карането на колело, по-точно на велоаргометър, си мисля, че ако имаш време, по-добре да тичаш.

Колко мазнини се горят при едното и при другото не мога да кажа, но според мен натовартването от тичането е по-голямо и по-пълноценно.

Ако бягаш трудно ще си поддържаш пулса по - трудно в определени граници.

08.10.06
12:23

[quote author=“Saint”]Искам да попитам как точно се горят мазнините при велоаргуметър и при тичането защото аз като правя велоаргуметър 30мин. и после целият съм в пот особено по корема а като ходя да тичам(тичам 6км сутрин на гладно) едва се изпотявам

Разлика между велоаргуметър и тичане?!

Разлика във физико-хими4ния процес на горенето на мазнии между 2-те  няма.

А физическо-динамичната разлика между двете е, че човека бяга откакто е слязъл от дърветата. А велодръндрън прави от далеч по-малко време.

Аз съм за бягането.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1