05.10.06
11:10
Искам да попитам как точно се горят мазнините при велоаргуметър и при тичането защото аз като правя велоаргуметър 30мин. и после целият съм в пот особено по корема а като ходя да тичам(тичам 6км сутрин на гладно) едва се изпотявам
и не мога да разбера сега като ходя да тичам горя ли някакви мазнини или не.Ако зависи топенето на мазнини от това колко се поти човек значи логично е че е по хубаво да се прави велоаргуметър 30мин. отколкото да се тича.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Creatine Capsules
Креатин монохидрат капсули
Още предложения от BB-Shop
[quote author=“Saint”]Искам да попитам как точно се горят мазнините при велоаргуметър и при тичането защото аз като правя велоаргуметър 30мин. и после целият съм в пот особено по корема а като ходя да тичам(тичам 6км сутрин на гладно) едва се изпотявам
и не мога да разбера сега като ходя да тичам горя ли някакви мазнини или не.Ако зависи топенето на мазнини от това колко се поти човек значи логично е че е по хубаво да се прави велоаргуметър 30мин. отколкото да се тича.
При тичането се горят повече мускули,отколкото при колелото
05.10.06
13:30
[quote author=“djpetko”][quote author=“Saint”]Искам да попитам как точно се горят мазнините при велоаргуметър и при тичането защото аз като правя велоаргуметър 30мин. и после целият съм в пот особено по корема а като ходя да тичам(тичам 6км сутрин на гладно) едва се изпотявам
При тичането се горят повече мускули,отколкото при колелото
Аиде отново мъдри изказвания !!!! :shock:
това дали и колко мускули ще гориш зависи от диетата и продължителността на тренировката.
Потенето идва от нуждата на тялото да се охлажда, следователно като тичаш сутрин на открито се охлаждаш много по-добре отколкото на велоаргометъра и за това не се потиш толкова.
Аз предпочитам тичането, защото работи цялото тяло, а при велоаргометъра се натоварват само краката. Само, че при тичането е по трудно да си намериш равен терен за поддържане на постоянно темпо.
Ако тичаш на четири крака, може и да си натоварваш цялото тяло. Тази тема е толкова разисквана, че...Това за диетата и продължителността е ясно. При бягането, освен, че си натоварваш излишно краката, много по-трудно е контролираш натоварването и да поддържаш пулса си в определен диапазон, което всъщност е най-важното. Колкото до потенето и горенето на мазнини - това са две различни неща.
Значи аз не разбирам много, обаче като тичам после обикновено имам мускулна треска на цялото тяло. Всъщност не на цялото тяло, а по-скоро някак си на ръцете и гърба... Странно е малко. Муслкулна треска на краката имам много рядко, като прекаля със спринтовете.
А колелото просто не го усещам, след като съм слязла от него, въпреки че и аз там повече се потя. Като добавим, че тичането е някак си по-естествено движение от карането на колело, по-точно на велоаргометър, си мисля, че ако имаш време, по-добре да тичаш.
Колко мазнини се горят при едното и при другото не мога да кажа, но според мен натовартването от тичането е по-голямо и по-пълноценно.
08.10.06
11:46
Ако бягаш трудно ще си поддържаш пулса по - трудно в определени граници.
[quote author=“Saint”]Искам да попитам как точно се горят мазнините при велоаргуметър и при тичането защото аз като правя велоаргуметър 30мин. и после целият съм в пот особено по корема а като ходя да тичам(тичам 6км сутрин на гладно) едва се изпотявам
Разлика между велоаргуметър и тичане?!
Разлика във физико-хими4ния процес на горенето на мазнии между 2-те няма.
А физическо-динамичната разлика между двете е, че човека бяга откакто е слязъл от дърветата. А велодръндрън прави от далеч по-малко време.
Аз съм за бягането.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече