06.10.06
15:50
Момчета знам че темата която пускам е вече банална,ама изчетох много теми и в повечето различните хора казват различни работи.Не разчитам на това че като е нова темата няма и тук да е така,но искам да ви попитам конкретно за моя случай.
Решил съм да вземам Креатин на БиоТек + Декстроза + Протеин.
Та въпроса ми е да ми препоръчате някакъв по-евтин протеин(можи и насипен да е) който да ми стигне за около 6 седмици.Най вече се интересувам от насипните защото са по евтини(използвал съм насипен креатин на БиоТек в които имаше и таурин и л-глутамин мисля,струваше 7лв 100грама) и във момента съм на червено.Ако може някои да ми каже какъв насипен протеин е използвал(цена съответно и ефект които е усетил)
Вторият ми въпрос със който искам да се обърна към вас е : слушал съм че протеина се пие по 2гр. на колограм?това дневната доза ли е или ...?
Също и да попитам как се пие протеина?
Имам бърз метаболизъм/18години/185-190см/70кг/2-3месеца стаж
Ако се интересувате от още нещо питаите.
И още веднъж се извинявам за баналната тема!!!
06.10.06
15:56
Ако нямаш пари за хубав протеин по-добре карай само на храна.
А за питането ти. Ти трябва дневно да примемаш 140гр протеини, защото си 70кг. Ако успяваш да ги набавяш с храната и от добри източници(месо, риба,яйц, млечни продукти основно) не ти трябват добавки.
Добър протеин е над 40лв за килограм.
а кога се приема и по колко грама на доза протеина?или за всеки е различно според %-ста му?
Проблема е във това че не мога да си набавям необходимото количество протеин от храна само,поради причината че съм и ученик и на общежитие.Като знаете какво продават по лафките във училище (вафли,кроасани и др.тестени закуски) и просто нямам как да го набавя а и половината ми ден е училище.
06.10.06
18:59
То и аз съм нещо като тебе (кила години стаж ,и малко по нисък).Та и аз смятам Протеин + Креатин да си зема ама ще видим.Та и аз да са пресъединя към темата и аз с 1 въпрос.
Ако приемам протеин 30 мин след и преди тренировка по колко грама и имали СМИСАЛ (при положение 4е долу горе се справям със храненето просто да го ползвам за енергия преди и за възтановяне след)
А по твоя въпрос.Еми да ти кажа има ефтини изто4ници на протеин,може да не е месо Ама една ли 2 кофи4ки кисело мляко ,няколко яица и извара/сирене няма да ти излезат много скъпо.Махаш вафлите и сладкото и место 1 вафла земаш 2 яица.Киселото мляко и сиренето секи ден си ги ям (мои не по много ама пак си набанявам 4аст от нужната доза)
ПС - Се още съм нов таи4е може да не сам много то4ен или прав (нека хората с пове4е опит да успорят думите ми или да ги потвърдят)
06.10.06
20:03
Не давай пари за протеини ако нямаш. От 2 до 2.5 грама на килограм е протеина. Гледай да си ги набавяш от храна повече отколкото от прахчета щом няма пари. Креатин - на Биотек е много добър и то на добра цена. Ако все пак си вземеш протеин го пий между храненията. Аз го пия така и съм много доволен. На Биогейм има някъв по - евтин, но от евтин протеин не очаквай нищо особено.
между храненето,може ли да ми го обесните как точно(колко пъти дневно и по колко грама на прием)го приемате?
А и има некав геинер или протеин не съм сигурен какво беше точно,но помня че 3КГ беше 32лв и е марка JC.Може ли да ми дадете някакви отзиви за него
07.10.06
00:34
При мен нямаше ефект от него.
а да попитам за Universal Mega Mass 3000 некви отзиви да ми дадете? Също така се интересувам 1,5кг за колко време е ?
07.10.06
11:51
[quote author=“vaseto89”]а да попитам за Universal Mega Mass 3000 некви отзиви да ми дадете? Също така се интересувам 1,5кг за колко време е ?
За около 15дни.
значи и той се приема по 2гр на КГ.
Ам не разбрах само за портеина/гейнера като казахте че се приема м/у яденията - имахте предвид основните ли(веднъж м/у закуска и обяд И веднъж м/у обяд и вечеря ли? по 70гр в моя случай)?
А и в нетренировачни и тренировачни дни има ли разлика във приема?
07.10.06
18:53
[quote author=“vaseto89”]значи и той се приема по 2гр на КГ.
Ам не разбрах само за портеина/гейнера като казахте че се приема м/у яденията - имахте предвид основните ли(веднъж м/у закуска и обяд И веднъж м/у обяд и вечеря ли? по 70гр в моя случай)?
А и в нетренировачни и тренировачни дни има ли разлика във приема?
Принципно си пише на кутията как се приема.
В трен дни и доза преди и след трен. Може да добавиш една сутрин ако тренираш вечер. В не тренировачни дни ако ядеш през 3 часа му 2 от основните яденета по една доза. Не ти препоръчвам гейнер вечер за да не омазняваш.
07.10.06
19:47
[quote author=“vaseto89”]една доза какво означава 140 грама или 70 грама?
50 до 100гр е една доза. Както решиш. 70гр е добре.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече