Трапеца забавя развитието на гърба?!

06.10.06
23:23

Нов съм в форума макар че го чета от доста време.Това ми е първия пост...  :D Занимавам се с бодибилдинг от 6 месеца (по-сериозно от 3-4) и дочух от приятел че докато гърба не ми се развие по-добре,нямало смисал да правя упражнения за трапец тъй като той забавял растежа на гърба,малко странно при положение че трапеца допълва гърба,но исках да се допитам до опитни хора,каквито виждам че има тук.Та беше ми заръчано да не го тренирам поне 1 година,и ако съм бил питал “напомпаните батковци’ щяли дами кажат същото.Предварително благодаря.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
IceMan

07.10.06
00:16

пич как трапеца ще ти забави растежа на гърба кто трапеца ти е към самия гръб ти знаеш ли че мусколите от врата на доло са сварзани заедно в едно нещо - гръбнак !!! мой савет като тренираш трапец го съедини с упражненията за гръ (тренирай ги в един ден ) ще има голям ефект ...не се притеснявай няма да ти спре растежа !

Не мисля, че забавя гърба. Много хора казват, че не правят трапец защото той сам си идвал. Дори самия Димитър Димитров. А неговия трапец... какво да си говорим просто. Може да не правиш трапец, но ако правиш това може да има само положителен ефект.

07.10.06
09:13

Може би пък човека се притеснява да не развие забележителен трапец на фона на неразвит гръб...което не може да е вариант, тъй като всички знаем колко упорит е този мускул :D

07.10.06
09:47

[quote author=“Offspring”]Нов съм в форума макар че го чета от доста време.Това ми е първия пост...  :D Занимавам се с бодибилдинг от 6 месеца (по-сериозно от 3-4) и дочух от приятел че докато гърба не ми се развие по-добре,нямало смисал да правя упражнения за трапец тъй като той забавял растежа на гърба,малко странно при положение че трапеца допълва гърба,но исках да се допитам до опитни хора,каквито виждам че има тук.Та беше ми заръчано да не го тренирам поне 1 година,и ако съм бил питал “напомпаните батковци’ щяли дами кажат същото.Предварително благодаря.

Хехех не го забавя бъди сигурен ...

Shyne

07.10.06
11:04

трапеца според мен расте наи барзо от вси4ки мусколи, и като ти стане бая голям, рамото ти изглежда малко,това е единствения недостатък, но да спира разтежа няма такова не6то,наи вероятно са искали да ти кажат не6то друго

07.10.06
11:31

[quote author=“georgi_georgiev87”]трапеца според мен расте наи барзо от вси4ки мусколи, и като ти стане бая голям, рамото ти изглежда малко,това е единствения недостатък, но да спира разтежа няма такова не6то,наи вероятно са искали да ти кажат не6то друго

За съжаление, май си прав.
При мен специално, забелязвам че е започнал бая да се развива, което ми е малко неприятно, не че ще ми смали рамената, ама идеята да остана без врат не ми допада особено.
Може би, в скоро време ще трябва да си преосмисля тренировката за гръб. :(

IceMan

07.10.06
16:37

[quote author=“georgi_georgiev87”]трапеца според мен расте наи барзо от вси4ки мусколи, и като ти стане бая голям, рамото ти изглежда малко,това е единствения недостатък, но да спира разтежа няма такова не6то,наи вероятно са искали да ти кажат не6то друго

аз не съм сагласен според мен най бързо расте предмишницата,но да не се отклоняваме от темата :)

07.10.06
17:44

[quote author=“Offspring”]Нов съм в форума макар че го чета от доста време.Това ми е първия пост...  :D Занимавам се с бодибилдинг от 6 месеца (по-сериозно от 3-4) и дочух от приятел че докато гърба не ми се развие по-добре,нямало смисал да правя упражнения за трапец тъй като той забавял растежа на гърба,малко странно при положение че трапеца допълва гърба,но исках да се допитам до опитни хора,каквито виждам че има тук.Та беше ми заръчано да не го тренирам поне 1 година,и ако съм бил питал “напомпаните батковци’ щяли дами кажат същото.Предварително благодаря.

Интересен въпрос въпреки, че на пръв поглед изглежда пълен тъпизъм.  :wink:

Това е нещо от рода, бецепса забавя ли гърба или трицепса забавя ли гърдите.

Практически мисля, че не може да се говори за такова нещо, просто е дреболия.

Може да почне да забава, ако при упражнения за придърпане се изпълнява с лоша техника и се вкарва много трапец.

08.10.06
09:06

Трапеца е въпрос на ген ... Има хора при който не расте изобщо ... Голямо влияние оказват килата ако си 50-60 кила трапеца ще ти е много много малък

IceMan

08.10.06
10:15

тревата аз съм 62 гарба  ми е насечен като зид а трапеца ми е слят с врата  и е угромен,но това е ген заложен още от пра дядо ми ! 8)

08.10.06
10:21

[quote author=“The_Champ”]тревата аз съм 62 гарба  ми е насечен като зид а трапеца ми е слят с врата  и е угромен,но това е ген заложен още от пра дядо ми ! 8)

Бате при 62 кг за да имаш огромен трапец трябва да си с ген на някакав мутант !!! Според мене е невъзможно

08.10.06
22:25

[quote author=“trevata”][quote author=“The_Champ”]тревата аз съм 62 гарба  ми е насечен като зид а трапеца ми е слят с врата  и е угромен,но това е ген заложен още от пра дядо ми ! 8)

Бате при 62 кг за да имаш огромен трапец трябва да си с ген на някакав мутант !!! Според мене е невъзможно

Изхода е само едим  :arrow: Champ давай пик!

09.10.06
10:43

Като чета мненията ви по този въпрос ми идва идеята да пусна анкета със заглавие “Кой мускул от тялото ви според вас се развива най-бързо и с най-малко усилия”?

09.10.06
16:31

може да не си го разбрал правилно . трапец не се прави в началото ( или не е препоръчително ) понеже се  се губи ефекта на широк гръб .. не че му пречи , визуално се губи .. както и при развити предмишници се гуги бицепса визиално !!! но само така изглежда ...

RO

09.10.06
18:23

според мен  това е пълна глупост със забавянето на разтежа на гърба ,а както виждам и не само според мен . Съгласен съм с Patrik 4е просто може да доведе до зрителна измама за по тесен гръб !

09.10.06
20:20

И Според мен е тъпо ма може би от гледна точка на тва че може да претренира гърба има логика

RO

09.10.06
20:27

аз мисля че няма логика , но както и да е :)

IceMan

09.10.06
21:26

баща ми на времето беше борец... :) от него ... е не съм казал че съм огромен но да ти кажа бивам ами скоро може и пик да получиш стига да намеря време да се снимам :) впрочем и дядо ми  и пра дядо ми са били борци само аз не съм ...

IceMan

09.10.06
21:27

относно притесненията на момчето искам да му кажа че може да си тренира гърба и трапеца няма да му се спре ръстежа ! даже е добре да ги прави в един ден ...стига да иска да може и да реши :)

TU

09.10.06
21:48

[quote author=“Rocking”]според мен  това е пълна глупост със забавянето на разтежа на гърба ,а както виждам и не само според мен . Съгласен съм с Patrik 4е просто може да доведе до зрителна измама за по тесен гръб !

и тесни рамене  :?

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1