07.10.06
11:58
Бях чул,че било добра идея да си избереш един ден в който да ядеш значително по-малко,организмът ще се стресира и всичко което хапнеш на следващия ден щяло да бъде по-добре усвоено и запазено,като предпазна мярка на организма от уплах че скоро може пак да настъпи такъв ден (с малко храна).Има ли някакъв смисал в това?И ако има 1 или 2 пъти в месеца да го правя?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим07.10.06
14:08
дефакто си е така , организмат ни е устроен на тази основа , но друг е вапроса колко ще се усвои за изграждане на мускулна маса и колко ще се запази като предпазна мярка за следващи такива дни в мастните депа , второто е с по големият процент
Ако искаш да трупаш мазно да ...
Казват че е хубаво един ден да ядеш повече(не по малко) за да си мисли организма че не е нужно да складира всичко иначе ако искаш да качваш тлъстинки ...
Така става и след много лоша диета(гладуване) след големия глад организма складира всичко до което се докопа от опасение за следващ такъф период иначе казано ефекта на Йойо-то ;) .
[quote author=“Offspring”]Бях чул,че било добра идея да си избереш един ден в който да ядеш значително по-малко,организмът ще се стресира и всичко което хапнеш на следващия ден щяло да бъде по-добре усвоено и запазено,като предпазна мярка на организма от уплах че скоро може пак да настъпи такъв ден (с малко храна).Има ли някакъв смисал в това?И ако има 1 или 2 пъти в месеца да го правя?
Аз го правя всяка седмица. :lol: Като свърши допълнителната храна в хладилника и... :lol:
Иначе мисля, че тактиката никак не е лоша. Ако през останалото време си на леко завишено ВВД, даже мисля, че са задължителни подобни дни. Просто организма малко се отпушва. :lol:
И не съвзем без храна, просто няколко вида продукти /не както в нормални дни по 15 различни храни през дена/ +плодове и билки и си тип-топ.
07.10.06
20:22
И на мен ми действа супер тая тактика.
Има някаква идея в това, на като всяка идея, зависи от изпълнението :D .
Не е особено удачно да намяляваш приема на протеин, тъй като той е необходим не само за поддържане/нарастване на мускулите, но и за правилното функциониране на вътрешните органи.
Има смисъл да правиш това, което на професионален жаргон се нарича въртене на въглехидратите.
Има различни модели за това, зависи много и от индивидуалните особености, не си писал какви са целите ти, така че по-точно подсказване не мога да ти направя. Примерно много удачен способ за чистене при някои хора се оказва т.нар. carb cycling, при което по примерна схема се редуват високо-, ниско- и безвъглехдратни дни. Има варианти с въртене на въглехитратите и за качване, когато тренирах активно с голям успех /аз съм ектоморф/ практикувах схема при която в дни с тежести консумирах повече въглехидрати, а в дни в които правех кардио-по-малко въглехидрати. Експериментирай и чети, успех :D .
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече