обиколки

FC

07.10.06
15:21

ако се спазва правилен хранителен режим и тренировки какъв би трябвало да бъде напредъка по отношение на обиколките..да речем мишница, гърди?

Различно при всеки човек. Зависи много и от начина на съчетаване на мускулните групи. Отначало като току що почваш да тренираш вдигаш бързо, а след това нещата колкото и да е се забавят.

FC

08.10.06
08:44

трябва да кажа, че в хр режим нямам пропуски, а при тренировките се стремя да качвам тежестите до колкото е възможно. чувал съм, че за да има растеж трябва да има и стрес, но да си призная при някои групи мускули не усещам вече такъв. да, наистина в началото прогресът беше доста рязък, но от месец и половина не съм мръднал с 1 см, където и да е. къде може да се крие причината?

08.10.06
09:20

години? височина? трен опит? 
За да расте един мускул освен трен храна му трябва и разнообразие ако го няма разнообразието мускула просто ще свикне с натоварването на едни си същи упражнения . Разнообрази тренировката си , една седмица прави едни упражнения за мускулната група следващата промени 1-2 от тях после пак се върни на пътвия вариант  и така ...

едит: и се пак ми е интересно от какви съображения си сложил темата си тук? Хранителни режими за покачване на тегло не е място за обсъждане на растежа според мен а място за обсъждане на в-ве хран режими и храни за съответното нещо ...

FC

08.10.06
09:57

20г, 194см, опит - близо 3 годишен..но за първи път се решавам да качвам мускулна маса

08.10.06
10:38

Първото и най важно е хранителния режим: направи си хубав хран режим които да задоволява нуждите ти от протеини и въглехидрати ( 2гр протеин на кг телесно тегло на ден ) . Прочети в форума има мн примерни програмки , просто взимаш някои и я пригодяваш за твоите нужди (взимаш я за пример и променяш това което смяташ че не е хубаво за теб)

Второто са тренировките: избери си или си направи хубава програма съобразена с теб . Не забравяй какво ти казах за разнообразието!

Третото е почивката : гледаи да си почиваш добре и да не претеренираш. въпреки че когато се качва ММ след трен поне аз съм като пребит ;) , спи поне 8 часа (най важен е периода 00:00 до 04:00 той е незаменим колкото и време да спиш през деня) Още един мн използван суплемент е креатина той мн може да ти помогне (прочети за него в сайта)

Четвъртото са суплементите: Можеш да си вземеш аминокиселини и протеин , за да се възтановяваш по бързо и да качваш по лесно(е няма да е се едно си на стероиди но ще ти помага ;) )

Относно застоя ми той може да е резултат от мн работи . Направи нещата до третото горе ( четвърто е опция) и резултатите няма да закъснеят .
Изпълнявай правилно упражненията , почивай добре , хапвай правилно и следи прогреса си . А това с максималните тежести  не е чак толкова вярно , избираи тежест с която ще можеш да направиш 8-9 повторения но не до отказ! Това от мен ако има друго питай !

FC

08.10.06
11:42

мерси за изчерпателния отговор! по принцип основните правила са ми ясни и знам къде мога да имам пропуски, но ми се струва необичайно странно след като за 1 месец и нещо направих невероятен прогрес (качих близо 8-9кг чиста ММ), след това 2м да стоя на същото дередже. дори да имам въпросните пропуски отвреме-навреме, все за това време 1-2см би трябвало да дръпна, но уви.. 10х отново за отговора, ще помисля над разнообразяването на тренировките

п.с. аз тренирам мускулна група веднъж седмично...дали е нужно да се удвои дозата упражнения или при качването няма смисъл. впрочем аз съм типичен ектоморф и са ми казвали, че трябва да се ограничавам около базовите упр..какво се има предвид и защо?

08.10.06
16:30

[quote author=“fcl”]мерси за изчерпателния отговор! по принцип основните правила са ми ясни и знам къде мога да имам пропуски, но ми се струва необичайно странно след като за 1 месец и нещо направих невероятен прогрес (качих близо 8-9кг чиста ММ), след това 2м да стоя на същото дередже. дори да имам въпросните пропуски отвреме-навреме, все за това време 1-2см би трябвало да дръпна, но уви.. 10х отново за отговора, ще помисля над разнообразяването на тренировките

п.с. аз тренирам мускулна група веднъж седмично...дали е нужно да се удвои дозата упражнения или при качването няма смисъл. впрочем аз съм типичен ектоморф и са ми казвали, че трябва да се ограничавам около базовите упр..какво се има предвид и защо?

1.За почти 2 месеца 8-9 кг чиста ММ ? Пич това е невъзможно без АС!
Най мн да си качил 4-5 кг ММ но и това е много за 2 месеца ...
2.Застоя е нормален! Представи си че секи месец качваш по 1.5см на бицепса , след 3години бицепса трябва да ти е с 54 сантиметра повече ! , но това не е така затова свикваи с мисълта да не качваш по 1 см на месец :) . Нормално е да се качва по 1кг че и по малко мм на месец освен ако не си начинаещ но ти не си .

JI

08.10.06
17:06

ся не ядеш и тва е ако ядеш значи не трнираш тежко ( говоря като килограми ! )

FZ

09.10.06
19:04

[quote author=“fcl”]ако се спазва правилен хранителен режим и тренировки какъв би трябвало да бъде напредъка по отношение на обиколките..да речем мишница, гърди?

зависи от много неща точен отговор не може да се даде !!! 8)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1