07.10.06
15:21
ако се спазва правилен хранителен режим и тренировки какъв би трябвало да бъде напредъка по отношение на обиколките..да речем мишница, гърди?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
07.10.06
20:20
Различно при всеки човек. Зависи много и от начина на съчетаване на мускулните групи. Отначало като току що почваш да тренираш вдигаш бързо, а след това нещата колкото и да е се забавят.
08.10.06
08:44
трябва да кажа, че в хр режим нямам пропуски, а при тренировките се стремя да качвам тежестите до колкото е възможно. чувал съм, че за да има растеж трябва да има и стрес, но да си призная при някои групи мускули не усещам вече такъв. да, наистина в началото прогресът беше доста рязък, но от месец и половина не съм мръднал с 1 см, където и да е. къде може да се крие причината?
години? височина? трен опит?
За да расте един мускул освен трен храна му трябва и разнообразие ако го няма разнообразието мускула просто ще свикне с натоварването на едни си същи упражнения . Разнообрази тренировката си , една седмица прави едни упражнения за мускулната група следващата промени 1-2 от тях после пак се върни на пътвия вариант и така ...
едит: и се пак ми е интересно от какви съображения си сложил темата си тук? Хранителни режими за покачване на тегло не е място за обсъждане на растежа според мен а място за обсъждане на в-ве хран режими и храни за съответното нещо ...
08.10.06
09:57
20г, 194см, опит - близо 3 годишен..но за първи път се решавам да качвам мускулна маса
Първото и най важно е хранителния режим: направи си хубав хран режим които да задоволява нуждите ти от протеини и въглехидрати ( 2гр протеин на кг телесно тегло на ден ) . Прочети в форума има мн примерни програмки , просто взимаш някои и я пригодяваш за твоите нужди (взимаш я за пример и променяш това което смяташ че не е хубаво за теб)
Второто са тренировките: избери си или си направи хубава програма съобразена с теб . Не забравяй какво ти казах за разнообразието!
Третото е почивката : гледаи да си почиваш добре и да не претеренираш. въпреки че когато се качва ММ след трен поне аз съм като пребит ;) , спи поне 8 часа (най важен е периода 00:00 до 04:00 той е незаменим колкото и време да спиш през деня) Още един мн използван суплемент е креатина той мн може да ти помогне (прочети за него в сайта)
Четвъртото са суплементите: Можеш да си вземеш аминокиселини и протеин , за да се възтановяваш по бързо и да качваш по лесно(е няма да е се едно си на стероиди но ще ти помага ;) )
Относно застоя ми той може да е резултат от мн работи . Направи нещата до третото горе ( четвърто е опция) и резултатите няма да закъснеят .
Изпълнявай правилно упражненията , почивай добре , хапвай правилно и следи прогреса си . А това с максималните тежести не е чак толкова вярно , избираи тежест с която ще можеш да направиш 8-9 повторения но не до отказ! Това от мен ако има друго питай !
08.10.06
11:42
мерси за изчерпателния отговор! по принцип основните правила са ми ясни и знам къде мога да имам пропуски, но ми се струва необичайно странно след като за 1 месец и нещо направих невероятен прогрес (качих близо 8-9кг чиста ММ), след това 2м да стоя на същото дередже. дори да имам въпросните пропуски отвреме-навреме, все за това време 1-2см би трябвало да дръпна, но уви.. 10х отново за отговора, ще помисля над разнообразяването на тренировките
п.с. аз тренирам мускулна група веднъж седмично...дали е нужно да се удвои дозата упражнения или при качването няма смисъл. впрочем аз съм типичен ектоморф и са ми казвали, че трябва да се ограничавам около базовите упр..какво се има предвид и защо?
[quote author=“fcl”]мерси за изчерпателния отговор! по принцип основните правила са ми ясни и знам къде мога да имам пропуски, но ми се струва необичайно странно след като за 1 месец и нещо направих невероятен прогрес (качих близо 8-9кг чиста ММ), след това 2м да стоя на същото дередже. дори да имам въпросните пропуски отвреме-навреме, все за това време 1-2см би трябвало да дръпна, но уви.. 10х отново за отговора, ще помисля над разнообразяването на тренировките
п.с. аз тренирам мускулна група веднъж седмично...дали е нужно да се удвои дозата упражнения или при качването няма смисъл. впрочем аз съм типичен ектоморф и са ми казвали, че трябва да се ограничавам около базовите упр..какво се има предвид и защо?
1.За почти 2 месеца 8-9 кг чиста ММ ? Пич това е невъзможно без АС!
Най мн да си качил 4-5 кг ММ но и това е много за 2 месеца ...
2.Застоя е нормален! Представи си че секи месец качваш по 1.5см на бицепса , след 3години бицепса трябва да ти е с 54 сантиметра повече ! , но това не е така затова свикваи с мисълта да не качваш по 1 см на месец :) . Нормално е да се качва по 1кг че и по малко мм на месец освен ако не си начинаещ но ти не си .
08.10.06
17:06
ся не ядеш и тва е ако ядеш значи не трнираш тежко ( говоря като килограми ! )
09.10.06
19:04
зависи от много неща точен отговор не може да се даде !!! 8)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече