Несиметрично развит гръб

Sportex

10.10.06
00:23

Като малък бях хандбалистче, а после се занимавах и с тенис на корт и винаги дясната страна на гърба ми е по-развита(видимо). Перката е по-голяма. Откакто се занимавам с фитнес обаче тази разлика не се заличава. Ще почна за гръб само набирания(пред гърди, зад врат, нормални) и това ще ми е цялата тренировка, защото при тях съм сигурен в симетричното напражение.
Ако някой има идеи как да тренирам да пише. :roll:

10.10.06
07:41

Няма да помогне тук набирането. Така дясната страна ще поема повече тежест от лявата и пак ще си расте повече.
Според мен трябва да работиш насочено за лявата част - гребане с дъмбел, кръгово набиране наляво и т.н. Повече работи с дъмбели. Ше има ефект.

Shyne

10.10.06
10:54

ем аз пак ништо не съм тренирал и пак дясната ми страна на гърба е по голяма от лявата,маи и аз ше по4на със дъмбел да дигам пове4е

10.10.06
14:54

[quote author=“Sportex”]Като малък бях хандбалистче, а после се занимавах и с тенис на корт и винаги дясната страна на гърба ми е по-развита(видимо). Перката е по-голяма. Откакто се занимавам с фитнес обаче тази разлика не се заличава. Ще почна за гръб само набирания(пред гърди, зад врат, нормални) и това ще ми е цялата тренировка, защото при тях съм сигурен в симетричното напражение.
Ако някой има идеи как да тренирам да пише. :roll:

Е, може и да не мога да я заличиш на 100 процента, но може да я направиш неусезаема. Просто тренирай с дъмбели равномерно и 2-те. Лявата ще се доразвие.

Иначе, може да става въпрос за накакъв вид изкривяване/несиметрично костно-ставно/ развиеите и ще е по трудничко, но това е начина.

Каквото е такова, голяма работа като е малко на чорчек.  :wink:  :D

11.10.06
19:28

аз имах такъв проблем с краката , бях си счупил единият и не се движех доста време (6-7 месеца) , а след това на патерици и ми беши мноо грозен единият такъв масивен , а другият слаб и отпуснат и почнах да правя крака 2 пъти в седмицата , първият ден правех с 2-та крака , а вторият само с единият и тъй докато доло горе се изравниха

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1