Претренирането

PU

27.09.04
23:29

Искам да попитам какви са симптомите на претренирането, което води до загуба на мускулна маса? Аз тренирам бицепс, трицепс и гърди така - в последната серия почти никога не успявам да я свърша (тя е с почти максимални тежести), но на последното повторене, което вече не мога да направя, се концентрирам и се напъвам до край, за да изцедя и последните сили от мускула. Това даде много добър резултат с гърдите ми, дори и не с ВВД диета, а сега вече съм на такава, и все пак се тревожа, защото прочетох тук че такъв вид тренировки води до претрениране и спад в мускулната маса. В бодибилдинг списание обаче прочетах за високоинтензивните тренировки, състоящи се само от 1-2 серии по 6-12 повторения, които се правят като моята последна серия - до отказ, което отново граничи с претрениране... Някой би ли хвърлил светлина върху въпроса, защото се притеснявам да не изгубя трудно заработеното :)
Аз тренирам на тридневен сплит -
Пон:
гърди - бенч прес 3х8, наклонена лежанка 3х8, кофички 3х12 и пуловър, който наскоро въведах, като само първите две са с мах тежести и до отказ, и бицепс -
сгъване прав - 3х8, скотово с дъмбел - 3х8 и концентрично  - 3х10-12.

на бицепса много често последните серии са до отказ. Също тана сряда тренирам гръб и трицепс като само трицепса е на мах - лежанка с тесен хват 3х8-10, френско  3х8 и горен скрипец - 4х8-10.

кажете ефективно ли е това?
Тренирам от 4 месеца, 183 смл 69 кг.
Благодаря от сега! :wink:

ВН

28.09.04
02:16

За тези серии,... да не би да става дума за хеви дюти? :) Претренирането се познава безпогрешно по един особен признак...

... стане ли време за тренировка, тялото ти изведнъж решава, че не иска да му причиниш това отново...  :idea: Не е сериозно да отговарям на такъв сложен въпрос с 2 реплики. По-натам ще прочетет специална статия по въпроса!

PU

28.09.04
17:31

еми да, за heavy duty, или аз както ги прочетax, high intensity тренировки. Има цяла статия за това в теенбодибилдинг.цом :). Аз оттам научих и съм доволен засега от лезултатите, но понеже всеки път товаря още и още и ме е страх да не претренирам и да има обратен ефект... Затова питам какво точно е претренирането и добре ли ми е сплита и сериите. Дано напишете статията по-скоро.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1