10.10.06
21:38
Имам един въпрос свързан със сърцето. Тренирам шест дни в седмицата сравнително натоварено като тренирам с тежести и единствената аеробна дейност е 10 мин велоергометър преди тренировка. На 17 години съм и тренирам от година и половина ( по този начин тренирам от 3 месеца ). Висок съм 1.81 и тежа 88кг.
Интересува ме може ли от тези тренировки ( и като цяло от фитнеса ) да се прецака сърцето по някакъв начин и ако може - какво да направя. Да намаля броя им, натовареността или да наблегна на аеробни тренировки.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
10.10.06
21:43
Спорта само помага. Много трудно ще претовариш сърцето. Трябва да ти е неправилно дишането, ама много неправилно... Друг е въпроса ако ползваш нещо забранено.
10.10.06
21:59
Недей да се плашиш. Няма опастност за сърцето.
10.10.06
23:10
Калеко ми е кардиолог и един ден ме убеждаваше че с претренирането и въобще с активния спорт може да си докараш много гадни последствия,развивал се прекалено мускула на аортата и след време инфаркти и т.н.Пък и то си е вярно че няма професионален спортист дълголетник
[quote author=“old_shatterhand”]Имам един въпрос свързан със сърцето. Тренирам шест дни в седмицата сравнително натоварено като тренирам с тежести и единствената аеробна дейност е 10 мин велоергометър преди тренировка. На 17 години съм и тренирам от година и половина ( по този начин тренирам от 3 месеца ). Висок съм 1.81 и тежа 88кг.
Интересува ме може ли от тези тренировки ( и като цяло от фитнеса ) да се прецака сърцето по някакъв начин и ако може - какво да направя. Да намаля броя им, натовареността или да наблегна на аеробни тренировки.
Ако нямаш вродени малформации, фитнеса само може да те окрепи. /ОСвен ако не правиш някакви крайни/екстремни/ изпълнения/
04.11.06
03:26
[quote author=“old_shatterhand”]Имам един въпрос свързан със сърцето. Тренирам шест дни в седмицата сравнително натоварено като тренирам с тежести и единствената аеробна дейност е 10 мин велоергометър преди тренировка. На 17 години съм и тренирам от година и половина ( по този начин тренирам от 3 месеца ). Висок съм 1.81 и тежа 88кг.
Я по-добре не са натоварвай толкова. Живота е пред тебе. Няма да ти стане нищо ако почнеш да почиваш по-дълго.
Така само се натоварваш физически и най-важното психически. По-добре е да си жив и здрав от колкото да имаш проблеми със сържето на 17 години. И аз като бях на 17 претренирвах, ходех също като тебе по 6 пъти в седмицата и усещах как сърцето ми ще се пръсне. После намалих тренировките до 3-4 на седмица и сега се чувствам перфектно. Разбери не е толкова важно колко пъти седмично си в залата. По-важно е до колко правилно ги изпълняваш упражненията и как се възстановяваш. За един ден нищо не можеш да направиш. три-четири дни са идеални като време за почивка и възстановяване на мусколите. Ако продължаваш да тренираш с тия темпове нищо чудно от невзможноста мусколите да си починат да свалиш и някое друго кило.
И аз бих те посъветвал да намалиш тренировките. Прекалено е. Опасност ...има, ако постоянно правиш максове или откази, неща на ръба на изтощението и претоварването. А за спортистите дълголетници е по друга причина - в професионалния спорт има голяма доза химия. Как да си дълголетен след нея?
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече