Как се тича спринт?

11.10.06
08:12

Досега тичах по 30ина минути маратон всяка сутринт и реших да поработя малко и върху силата на краката си. Можете ли да ми дадете препоръки как да тичам спринт? Предполагам е добре поне към 10ч, не на гладен стомах и да съм заредил добре с въглехидрати преди това. Трябва ли и малко да потичам леко за загрявка преди това или обикновена загрявка стига?

Леко тичане преди спринта и нормална загрявка 5-6 минути. След това почиваш и правиш няколко спринта.

11.10.06
19:34

а ако искаш и да стопиш малко мазнинки по-добре е на гладно , а относно спринта избираш си някои стадион (ако имаш такава възможност) и едната дължина я правиш на спринт (спринта не повечи от 20-30сек. , не чи е и много лесно да направиш повечи  :lol:  ) , а другата бавно и дишаш само през носа и се стремиш да си възстановиш дишането за следващият сприн 

п.п и съвета ми е да почнеш от по-малко дължинки и след като осетиш свикване от страна на тялото овеличи на повечко , но не от първият ден на мах.

11.10.06
21:58

Аз предпочитам 20 минути загрявка. Което включва и 1-2-3 леки обиколки.

После правя 4 на 200м. После 3 на 100.

Стабилно стречинг, дишане и коремни.

Идеята според мен е не толкова да се стемиш да взимаш големи разтояния /1 обиколка е много според мен/ , а да си макс екслозивен и надъхан. Не просто да подтичваш там и да отбиваш номера. това е доста трудно, защото трябва, едва ли не със себе си да се пребориш.

11.10.06
22:37

[quote author=“tpd”]да си макс екслозивен и надъхан.

8)

12.10.06
09:22

[quote author=“bezstrashen”]а ако искаш и да стопиш малко мазнинки по-добре е на гладно , а относно спринта избираш си някои стадион (ако имаш такава възможност) и едната дължина я правиш на спринт (спринта не повечи от 20-30сек. , не чи е и много лесно да направиш повечи  :lol:  ) , а другата бавно и дишаш само през носа и се стремиш да си възстановиш дишането за следващият сприн 

п.п и съвета ми е да почнеш от по-малко дължинки и след като осетиш свикване от страна на тялото овеличи на повечко , но не от първият ден на мах.

това си е чисто интервално бягане човече :) Мерси все пак за съветите. Жалко ве на сайта има само за маратон статия а не и за спринт да се светне човек малко за детайлите.

12.10.06
16:51

d1sc0_c1t1z3n извинявам се за некомпетентният ми отговор , но ти на какво викаш спринт? , аз примерно немога да бягам с максимална скорост повече от 30-40 сек.

12.10.06
19:39

Това което си го писал - спринт, после една обиколка бавно бягане - е интервално бягане. Имаше и още някой тънкости като колко време да бягаш така, колко интервала бързо и т.н. Ако не се лъжа правеше се на гладно.
Щом ти помага не може да е лошо.

12.10.06
22:00

значи ще се изразя по ясно , като се има предвид , че стадиона е разделен на 4 дължини (което прави една цяла обиколка - правоъгълник) и имам предвид 2-те дълги дължинки на спринт а другите две бавно (като се редуват спринт , бавно бягане , спринт , бавно) личното ми постижение на МАХ спринт е почти обиколка , но го напраих веднъж и ми беши необходима големичка почивка за да имам сили да се прибера в нас - под спринт разбирам експлозивно бягане на абсолют мах , затова се изразих по този начин  8)

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1