11.10.06
08:12
Досега тичах по 30ина минути маратон всяка сутринт и реших да поработя малко и върху силата на краката си. Можете ли да ми дадете препоръки как да тичам спринт? Предполагам е добре поне към 10ч, не на гладен стомах и да съм заредил добре с въглехидрати преди това. Трябва ли и малко да потичам леко за загрявка преди това или обикновена загрявка стига?
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
HS Labs Creatine Powder
Креатин монохидрат
Още предложения от BB-Shop
11.10.06
10:53
Леко тичане преди спринта и нормална загрявка 5-6 минути. След това почиваш и правиш няколко спринта.
11.10.06
19:34
а ако искаш и да стопиш малко мазнинки по-добре е на гладно , а относно спринта избираш си някои стадион (ако имаш такава възможност) и едната дължина я правиш на спринт (спринта не повечи от 20-30сек. , не чи е и много лесно да направиш повечи :lol: ) , а другата бавно и дишаш само през носа и се стремиш да си възстановиш дишането за следващият сприн
п.п и съвета ми е да почнеш от по-малко дължинки и след като осетиш свикване от страна на тялото овеличи на повечко , но не от първият ден на мах.
Аз предпочитам 20 минути загрявка. Което включва и 1-2-3 леки обиколки.
После правя 4 на 200м. После 3 на 100.
Стабилно стречинг, дишане и коремни.
Идеята според мен е не толкова да се стемиш да взимаш големи разтояния /1 обиколка е много според мен/ , а да си макс екслозивен и надъхан. Не просто да подтичваш там и да отбиваш номера. това е доста трудно, защото трябва, едва ли не със себе си да се пребориш.
12.10.06
09:22
[quote author=“bezstrashen”]а ако искаш и да стопиш малко мазнинки по-добре е на гладно , а относно спринта избираш си някои стадион (ако имаш такава възможност) и едната дължина я правиш на спринт (спринта не повечи от 20-30сек. , не чи е и много лесно да направиш повечи :lol: ) , а другата бавно и дишаш само през носа и се стремиш да си възстановиш дишането за следващият сприн
п.п и съвета ми е да почнеш от по-малко дължинки и след като осетиш свикване от страна на тялото овеличи на повечко , но не от първият ден на мах.
това си е чисто интервално бягане човече :) Мерси все пак за съветите. Жалко ве на сайта има само за маратон статия а не и за спринт да се светне човек малко за детайлите.
12.10.06
16:51
d1sc0_c1t1z3n извинявам се за некомпетентният ми отговор , но ти на какво викаш спринт? , аз примерно немога да бягам с максимална скорост повече от 30-40 сек.
12.10.06
19:39
Това което си го писал - спринт, после една обиколка бавно бягане - е интервално бягане. Имаше и още някой тънкости като колко време да бягаш така, колко интервала бързо и т.н. Ако не се лъжа правеше се на гладно.
Щом ти помага не може да е лошо.
12.10.06
22:00
значи ще се изразя по ясно , като се има предвид , че стадиона е разделен на 4 дължини (което прави една цяла обиколка - правоъгълник) и имам предвид 2-те дълги дължинки на спринт а другите две бавно (като се редуват спринт , бавно бягане , спринт , бавно) личното ми постижение на МАХ спринт е почти обиколка , но го напраих веднъж и ми беши необходима големичка почивка за да имам сили да се прибера в нас - под спринт разбирам експлозивно бягане на абсолют мах , затова се изразих по този начин 8)
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече