11.10.06
08:12
Досега тичах по 30ина минути маратон всяка сутринт и реших да поработя малко и върху силата на краката си. Можете ли да ми дадете препоръки как да тичам спринт? Предполагам е добре поне към 10ч, не на гладен стомах и да съм заредил добре с въглехидрати преди това. Трябва ли и малко да потичам леко за загрявка преди това или обикновена загрявка стига?
Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?
Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.
Научи как работим11.10.06
10:53
Леко тичане преди спринта и нормална загрявка 5-6 минути. След това почиваш и правиш няколко спринта.
11.10.06
19:34
а ако искаш и да стопиш малко мазнинки по-добре е на гладно , а относно спринта избираш си някои стадион (ако имаш такава възможност) и едната дължина я правиш на спринт (спринта не повечи от 20-30сек. , не чи е и много лесно да направиш повечи :lol: ) , а другата бавно и дишаш само през носа и се стремиш да си възстановиш дишането за следващият сприн
п.п и съвета ми е да почнеш от по-малко дължинки и след като осетиш свикване от страна на тялото овеличи на повечко , но не от първият ден на мах.
Аз предпочитам 20 минути загрявка. Което включва и 1-2-3 леки обиколки.
После правя 4 на 200м. После 3 на 100.
Стабилно стречинг, дишане и коремни.
Идеята според мен е не толкова да се стемиш да взимаш големи разтояния /1 обиколка е много според мен/ , а да си макс екслозивен и надъхан. Не просто да подтичваш там и да отбиваш номера. това е доста трудно, защото трябва, едва ли не със себе си да се пребориш.
12.10.06
09:22
[quote author=“bezstrashen”]а ако искаш и да стопиш малко мазнинки по-добре е на гладно , а относно спринта избираш си някои стадион (ако имаш такава възможност) и едната дължина я правиш на спринт (спринта не повечи от 20-30сек. , не чи е и много лесно да направиш повечи :lol: ) , а другата бавно и дишаш само през носа и се стремиш да си възстановиш дишането за следващият сприн
п.п и съвета ми е да почнеш от по-малко дължинки и след като осетиш свикване от страна на тялото овеличи на повечко , но не от първият ден на мах.
това си е чисто интервално бягане човече :) Мерси все пак за съветите. Жалко ве на сайта има само за маратон статия а не и за спринт да се светне човек малко за детайлите.
12.10.06
16:51
d1sc0_c1t1z3n извинявам се за некомпетентният ми отговор , но ти на какво викаш спринт? , аз примерно немога да бягам с максимална скорост повече от 30-40 сек.
12.10.06
19:39
Това което си го писал - спринт, после една обиколка бавно бягане - е интервално бягане. Имаше и още някой тънкости като колко време да бягаш така, колко интервала бързо и т.н. Ако не се лъжа правеше се на гладно.
Щом ти помага не може да е лошо.
12.10.06
22:00
значи ще се изразя по ясно , като се има предвид , че стадиона е разделен на 4 дължини (което прави една цяла обиколка - правоъгълник) и имам предвид 2-те дълги дължинки на спринт а другите две бавно (като се редуват спринт , бавно бягане , спринт , бавно) личното ми постижение на МАХ спринт е почти обиколка , но го напраих веднъж и ми беши необходима големичка почивка за да имам сили да се прибера в нас - под спринт разбирам експлозивно бягане на абсолют мах , затова се изразих по този начин 8)
Направи първата стъпка към твоята цел.
Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.
Научи повече