Имам едно запитване.

11.10.06
22:46

Здравейте!
По-малко ми братче се е изгърбило и гледам на нещо да го запиша да тренира ,а едни приятели ми казаха за фитнес ,записах го - малко се поизправи,ама пак нещо май не е наред.На 16 години е,ама толкова кекав,че няма за къде.Ако може да ми кажете какви упражнения да прави ,за да изправи още повече ще съм ви благодарен.

Провели ли сте консултации с медицинско лице? Защото така “на сляпо” едва ли някой ще може да даде компетентен съвет.

Трябва да се консултираш с лекар. Гръбначните изкривявания лесно се получават в ранна възраст.

11.10.06
23:35

Mи не съм честно казано,но ще го направя.Благодаря.Лека нощ! :wink:

11.10.06
23:58

Момчета по темата горе долу,да попитам тренировките за задното рамо оправят ли стойката.Така бях чул.

12.10.06
22:24

Стойката я оправят мускулите, които обхващат гръбнака и изправят гърба на зад. Най-лесното и популярно упражнение за тях е хиперекстензията.
Също така гъвкавостта много помага за стойката. Ако всяка сутрин прави няколко упражнения за разтягане и 3-4 серии хиперекстензия (по 15 до 30 повторения) ще има бърз ефект.
Ако пък започне да прави и лицеви опори + коремни преси ще бъде дваж по-добре.
Също така вижте от къде идва лошата стойка - или е от учене или от ПЦ-то. Ще трябва да му осигурите по-ергономична поза.

12.10.06
22:38

[quote author=“mitaka101”]Стойката я оправят мускулите, които обхващат гръбнака и изправят гърба на зад. Най-лесното и популярно упражнение за тях е хиперекстензията.
Също така гъвкавостта много помага за стойката. Ако всяка сутрин прави няколко упражнения за разтягане и 3-4 серии хиперекстензия (по 15 до 30 повторения) ще има бърз ефект.
Ако пък започне да прави и лицеви опори + коремни преси ще бъде дваж по-добре.
Също така вижте от къде идва лошата стойка - или е от учене или от ПЦ-то. Ще трябва да му осигурите по-ергономична поза.

Благодаря приятелю.Значи аз също съм ходил на фитнес ,така за релеф,но за това упражнение не съм чувал - хиперекстензия.Ако ми обясниш или ми кажеш от къде мога да намеря някъде да прочета ще съм ти благодарен,пък или ако искаш остави той като ходи пак на фитнес ще попита на място.Иначе аз съм му купил едни пружини да разтяга сутрин и малки гирички от по 3 кг.Има ефект.Ще послушам теб ,а и горните мнения като се посъветвам със специалист.Иначе да от компютъра и ученето е.Не са ни и удобни мебелите и затова сигурно е така.

п.п. Аз попаднах на информация относно това упражнение във вашия сайт ,благодаря.

back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1