12.10.06
23:14
Значи искам да кажа,че съм начинаещ и почнах от скоро да ходя на фитнес,а братовчед ми който ходи от 2 години ми препоръча следната програма:
Понеделник-Гърди и бицепс
Вторник-почивка
Сряда-Гръб и трицепс
Четвъртък-почивка
Петък-Крака и Рамо
Събота и Неделя-почивка
Какво мислите?Дали е правилна,дали ще има някакъв ефект след време като за начало и т.н :roll:
12.10.06
23:20
Щом си начинаещ значи е супер. Като се замисля и дори за по - напреднали става. Кажи какви са ти упражненията в отделните дни. Те ще са решаващ фактор.
Ами значи за бицепс правя с дъмбелите,кривата щанга,скота и лежанка :wink: За гърдите-лежанката,флайс и кросоувър :wink:
В сряда са трицепса ,където правя френската преса,изтласкване на щанга от лег с техен захват,кик-бек,разгъване на дъмбел зад глава.За гъбра правя-гребане с дъмбел,гребане с щанга,навеждане с щанга и придърпване на вертикален скрипец... :?
За рамо правя повдигане на ръцете напред,разтваряне на ръцете встрани и горе-долу това е....
И само да питам,според вас как трябва да се храня и да взимам ли хранителни добавки,все още съм много неопитен ,затова моля извинявайте за глупавите въпроси :wink:
може би трябва да промениш малко упражненията
аз не съм голям разбирач де нека и други я видят но 3 упр за бицепс ги намали на 2 и маи видях 4 за 3цепс тях може да ги направиш 3 и кросоувера нз дали е подходящ за теб
13.10.06
12:52
като начало започни за бицепс 2 упражнения, за трицепс 2 и като трето евентуално кик-бек с лек дъмбел или кабел за донапомпване.
за гърди 3 - лежанка, флайс и пек дек или кофички
гръб- 4, крака може 4, прасец най много 2, рамо - по едно за предно, странично и задно рамо
А я препоръчайте какво да правя с килата ?Значи някъде 1.82-1.83 м съм и тежа 70-71 кила,може би трябва да кача няколко кила,но каква храна да приемам(без много мазни неща) и ми препоръчайте някакви протеини суроватъчни (като марка :wink: )
13.10.06
19:16
Ти сам трябва да си решиш колко кила искаш да си. Ако се харесваш в огледалото сега начи просто може да се уформиш. Марка гейнър... ами избора е огромен. Optimum, BSN, Champion и още много и много.
Ясно :) Ами с храненето какви храни да ям повече...писна ми от мазни банички и такива боклуци... :roll:
13.10.06
19:23
Нормално да ти писне. Може би въпроса ти по - скоро ще намери по адекватен отговор ако питаш какво да НЕ ядеш. Както сам си се досетил мазните банички, пържените картофи, пържена риба и всичко от тоя род мазнички вкусотии не са за препоръчване. Сирене, кашкавал, мляко, месо, риба(не пържена), зеленчуци... Имаш голям избор.
Така е,но когато съм на даскало(сега съм първа смяна) и трябва да закусвам нещо,а то няма голям избор ,има някакви сандвичи,некви банички,кифли,кашкавалки и т.н.......А е ясно,4е тези храни не са от най-полезните :(
13.10.06
19:38
Ами преди даскало във вас?
Трудно,много рано аз не ям.... :? Иначе има варианти като този да си взимам кисело мляко,но само това не върви.... :?
13.10.06
19:48
С овесени ядки или някакви обикновени бисквити върви да ти кажа. Не се оправдавай с това, че не можеш да ядеш рано. И аз бях така ама да видиш как си хапвам в 6 сутринта преди даскало вече. Трябва да си направиш навик просто и да имаш желание.
А как мислиш трябва ли да спра колата ?Обожавам я,ама май и тя много се лепи.... :roll:
13.10.06
20:30
Не бива да прекаляваш. Ако пиеш по 1 литър на ден... намали я до една чаша примерно. Но според мен пак е много. Газираното като цяло е кофти.