14.10.06
20:14
Здравейте ,нов съм във форума. Изчетох старите теми като се надявах че ще намеря отговор на моя въпрос ,но не успях. Та значи ,аз съм приблизително 1,70м ,52-3 кг ,15г. Смятам ,че са доста малко и трябва да кача поне 10-ина. Знам ,че няма да стане отведнъж и затова искам съвет.
Пъвро има ли нужда на този етап да взимам някакви добавки ?
Второ ,изчислих ,че ще ми трябват около 2600ккал?? на ден 120гр протеин??
И трето ,гледам в предишните теми ,едни използват ВВД за отслабване ,други за покачване на тегло...е последно за какво е ?
За мен ВВД ли е най-подходяща. :P
И пак да попитам за да не забравите ,добре ли е да се ползват добавки на този етап :roll:
Опс, сега видях ,че под мойта има идентична тема ,но ще се радвам ако отговорите и в моя случай. С финанси няма особен проблем ,така че давайте съвети каквито се сетите :)
А ,и още нещо да добавя ,имам огромен апетит. Ям страшно много ,но не пълнея (то сигурно щото ям каквото ми падне ;) ). Мога и по 10 пъти на ден да ям :)
Еми първите няколко месеца 2-3 няма нужда от хранителни добавки.Е чак 10 пъти не е необходимо, но 6 е перфектно ако можещ.
[quote author=“Dragun”]Здравейте ,нов съм във форума. Изчетох старите теми като се надявах че ще намеря отговор на моя въпрос ,но не успях. Та значи ,аз съм приблизително 1,70м ,52-3 кг ,15г. Смятам ,че са доста малко и трябва да кача поне 10-ина. Знам ,че няма да стане отведнъж и затова искам съвет.
Пъвро има ли нужда на този етап да взимам някакви добавки ?
Второ ,изчислих ,че ще ми трябват около 2600ккал?? на ден 120гр протеин??
И трето ,гледам в предишните теми ,едни използват ВВД за отслабване ,други за покачване на тегло...е последно за какво е ?
За мен ВВД ли е най-подходяща. :P
И пак да попитам за да не забравите ,добре ли е да се ползват добавки на този етап :roll:
Опс, сега видях ,че под мойта има идентична тема ,но ще се радвам ако отговорите и в моя случай. С финанси няма особен проблем ,така че давайте съвети каквито се сетите :)
А ,и още нещо да добавя ,имам огромен апетит. Ям страшно много ,но не пълнея (то сигурно щото ям каквото ми падне ;) ). Мога и по 10 пъти на ден да ям :)
1/ Не не ти трябват добавки близките 6 месеца. Трябва първо да се научиш да се храниш и тренираш достатъчно качествено преди да си помислиш за допълнителни екстри.
2/ добре сати калориите и протеина. КАто не е нужно да се вманиачаваш за цифрите. Достатъчно е да имаш достатъчно месо няколко пъти на ден и поне и достатъчно бавни въгл. минимум 3 пъти на ден. Храненията ги правиш в сравнително равни интервали всеки ден.
3/ Да ВВД ще ти трябва, но не със снаксове, меденки и пуканки, а с месо, риба, ориз, картофи и хляб. /Не всичко наведнъж разбира се, не може да се смели/
За повече инфо, чети сайта. Тук във форума може да се натъкваш и на маса глупости, стискам си палци това което изписах да не спада към категорията. :P :wink:
Поздрави :D
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече