26г. 194см. 110кг.

omicron

15.10.06
13:24

Здравейте. Искам съвет какво да правя със сегашното си състояние.
Ето данните ми:

височина..............194см
тегло....................110кг
<———-мерки————->
врат......................41см
бицепс..................39см
предмишница........31см
китка....................17,5см
гръдна обиколка...121см
талия....................106см
бедро....................68см
прасец..................41,5см
глезен...................24см

Не съм тренирал от години и доста съм замазнял както се вижда по талията. Преди няколко седмици тежах 116кг но с упоритост, диета и аеробика свалих доста, най- вероятно и мускули. Намалих храната, изключих бирата, хляба, газираното, свинското и сладкото от менюто си. Така беше до преди седмица.
Миналата събота тръгнах на фитнес и до сега имам 4 тренировки. Диетата ми е пилешки гърди със зеленчук (карфиол, броколи, моркови и царевица) и много вода. Сутрин хапвам мюсли с кисело мляко 1%(не намерих по-малко). От седмица съм гладен като звяр. Храня се по 5-6 пъти на ден. Естествено от мерак претренирах което ще коригирам.
В момента гледам да се придържам към тренировка за начинаещи. Интересно ми е защо чувствам и имам силата да вдигам а ръцете ми започват да треперят и отказват.
Искам ако е възможно да тренирам за маса и едновременно да свалям мазнините. И да питам в това си състояние мога ли да ям яйца с жълтък и изобщо какво да ям и как да тренирам.

благодаря предварително

15.10.06
16:36

Нямам особен опит във фитнеса, но това с треперенето не само на ръцете а и на всички мускули които упражнявах беше само през първите няколко дена и после всичко се нормализира.

omicron

16.10.06
22:45

Тренировъчната ми програма е съответно:

1ден гръб, бицепс
2ден почивка(кардио по желание в почивните дни)
3ден крака, рамо
4ден почивка
5ден гърди, трицепс
6 и 7 ден почивка

Ако може да ми дадете някакви съвети относно програмата. Прасците ги тренирам с краката на лег-прес машината в края на всяка серия. Всяка тренировка правя преси и хиперекстензии. За предмишници и трапец мисля, че ми е рано все още.

Упражнения:

Гръб
1.Придърпване на вертикален скрипец 3x8-10 + 2-3x10 за разгряване с много малка тежест (важи за всички упражнения)
2.Придърпване на долен скрипец 3x8-10
3.Гребане с дъмбел 3x8-10

Гърди
1.Изтласкване на щанга от лег 3x8-10
2.Изтласкване на щанга от полулег 3x8-10
3.Пулоувър 3x6-8
4.Флайс 3x8-10

Рамо
1.Разтваряне на ръцете встрани 3x8-10
2.Повдигане на ръцете напред 3x8-10
3.Последното упражнение прилича на флайс но с вертикално вдигната облегалка (не знам как му е името) 3x8-10

Бицепс
1.Бицепсово сгъване с дъмбели 3x8-10
2.Концентрично сгъване 3x8-10
3.Скотово сгъване 3x8-10

Трицепс
1.Разгъване на горен скрипец 3x8-10
2.Разгъване на дъмбел зад глава 3x8-10

Крака
1.Бедрено сгъване 3x8-10
2.Бедрено разгъване 3x8-10
3.Лег-преса 3x8-10

Общо взето това е. До фитнеса ходя и се връщам пеш. Намира се на около километър от вкъщи. Преди тренировка 10-тина мин. на велоергометъра. После клекове, напади и изобщо разгряване.

Очаквам съвети и предложения.

16.10.06
23:44

Искам съвет какво да правя със сегашното си състояние.

Сядай и изчитай сайта и т.н.... всичко наред.

Слатно хапче няма.

Успех

emergency_bg

17.10.06
11:07

програмата ти е добре, упражненията обаче има какво да се желае -
гръб
1. набирания 3 серии до отказ
2. мечка или гребане със щанга 4х12
след няколко трен могже да включих и гребането с дъмбел, но остави хориз скрипец за последно упр.
3. хоризонтален скирпец 3-4 х 12

както си си направил трен. за гръб със скрипците, нямаш никакви упражнения за плътност

за гърдите ти предлагам пуловъра да е последен и от време на време да го сменяш с кофички

за рамо последното предполагам е раменни преси, включи и задно рамо на машината за пек дек, седнал наобратно. това последното може да го правиш и с гърба.

за бицепс може да редуваш едно от упражненията със бицепсово сгъване прав с лост или по скоро дъмбелите и лоста да са ти основни, а като последно редувай концентрирано и скотово.

краката е добре, добави и прасец на машината прав 4х15

omicron

18.10.06
19:46

emergency_bg благодаря за съветите. Определено ще се вслушам. Днес си взех бирена мая и неуробекс (заради B12). Това ще бъдат суплементите ми за първите два-три месеца.

Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1