16.10.06
21:08
Здравейте. Едно бързо въпросче ;)
Нямам възможност да правя кардио сутрин или следобяд, единствяния ми шанс е около 18:00-18:30.
Кардиото ми е тичане на пътека около 30мин (4-5км) и се чудя, това дали не е неефективно :)
ако някой може да даде и някой съвет как трябва да съобразя храненето си спрямо късната кардио тренировка ще съм много благодарен ;)
според мен около 2 часа преди тренировката трябва да приема високовъглехидратното си ядене (в моя случай около 50гр втглехидрати)
благодаря на всички отзовали се.
NOW Foods Magnesium citrate
Магнезиев цитрат таблетки
Pure Nutrition Black Fire
Термогенен фетбърнър
Pure Nutrition Beef Jerky
Телешки хапки
Pure Nutrition Magnesium Liquid + Vitamin C
Магнезий
NOW Foods Whey protein isolate
Суроватъчен протеин изолат
Pure Nutrition Power Enzymes
Храносмилателни ензими
Още предложения от BB-Shop
16.10.06
21:37
Не виждам проблем да си правиш кардиото вечер. И аз съм така.
Ако спазваш НВД високо въглехидратното ти ядене трябва да е сутрин до обед (за предпочитане)
Ако правиш кардиото в 18.00 - в 16.00 да ти е последното ядене.
Може аминокиселини и кафенце преди кардиото.
След кардиото само белтъчно хранене.Най-добре бяло пилешко месо със салатка.Става и риба тон или извара (белтъчно хранене, гледай да няма въглехидрати)Ако приемаш амино преди и след кардиото, яденето може да ти е 40-50мин по-късно, ако не - хапвай след 10-15 мин, че да не гориш мускулчета.:lol:
16.10.06
21:42
Аз правя кардио (велоергометър) също вечер, защото нямам възможност сутрин, а и ми става зле понякога като е на гладно. След кардиото само белтъчна храна, никакви или минимум въглехидрати.
17.10.06
08:12
аха....
благодаря за отговорите и успех :P :D
Да не отварям нова тема ще запитам тук. А ако имам възможност да правя кардио сутрин и вечер ? По колко време трябва да въртя сутрин и вечер ? 6 дни в седмицата много ли ще е ако тренирам така ( да почивам в неделя ) ? Ако лягам в 12 часа вечерта проблем ли ще е да правя кардио в 10 при положение че последното ми ядене ще е в 8 ? Спането ми е около 7-8 часа.
Докато свалям освен НВД смятам да взимам глутамин, има ли смисъл взимането и на трибестан по това време ?
Няма смисъл от кардио и сутрин и вечер.Пробвал съм бягане сутрин и вечер по 30-35мин, издържах 14-15 дни, през тези дни вдигнах много белтъчините и пак трудно се възстановявах.Даже нямах никакви други ангажименти през тези две седмици и бях изцяло отдаден на тренировките.Ефекта си е същия като с 1 кардио :) , само дето се чувствах като парцал.
Добре значи кардио 30-40 мин сутрин остава. Вечерта ще си го спестявам. По принцип качвам и свалям доста лесно ... затова докато чистя ще взимам глутамин за да не свалям много мускулна маса, но в същото време ме интересува ако взимам трибестан както писах по-горе има ли смисъл ?
18.10.06
13:54
Ами да вечер късно в 22 часа така или иначе не е много подходящо. Иначе и аз се присъединявам към мнението на емзо, само ще се скапеш и ще намразиш велоергометъра или там с каквото правиш кардио.
Вземи здравето си в свои ръце. Ето как:
Научи повече