Четиво

omicron

19.10.06
19:05

http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=584191
Едно доста противоречиво четиво. Обърна ми представите на 360 градуса и не знам до колко да му вярвам.

Искаш ли да постигнеш мечтаната форма и трайно по-добро здраве?

Методът на BB-Team е модерният начин да изградиш здравословни навици, трайни резултати, увереност и контрол над здравето си с лична подкрепа и отчетност.

Научи как работим
emergency_bg

19.10.06
21:34

какво е толкова изненадващо?кажи какво имаш предвид че надали някой ще чете всичко

omicron

19.10.06
21:57

Aми като за начало дозите на въглехидратите и протеина. 0.2г/кг протеин и 0,4г/кг въглехидрати. Значи аз трябва да взимам общо 44г. протеин на ден което ми звучи абсурдно.

avian

arent those numbers kind of low?

im 72kg and by your text i would consume a total of 58g of carbs, 30g whey protein and 10g BCAAs around workout.

Big_r

The quantities i suggest are allready at the top limit. More will not increase protein synthesis to a larger degree. This is the absolute max of fysical response.

Нямам никакво време и ще отговоря без да чета: сигурно говори за единичен прием (едно ядене)  :roll:

19.10.06
23:41

[quote author=“omicron”]http://forum.bodybuilding.com/showthread.php?t=584191
Едно доста противоречиво четиво. Обърна ми представите на 360 градуса и не знам до колко да му вярвам.

Искаш да кажеш май на 180 щото 360 е кръг тоест никфа промяна ..

JD

19.10.06
23:56

Нищо противоречиво или ново, постовете или по-точно са точки по всички норми в един ББ режим на много про ниво бих казал. А цитиранта доза е за следуърк хранене, разяснява излишъка от глутамин, голямата полза от BCAA за едновременното чистене и възстановяване, задължителното приемане на белтък заедно с въглехидрати и ефекта от това, храненето 20 мин преди трен подпомагало по-бързото възстановяване, абе честно казано струва си да се преведе цялото..

20.10.06
08:22

Това не ми изглежда много правилно:

That would make this the “perfect” supplementation around your exercise:
Directly before exercise
0,4 g/kg high glycemic index carbs

Също и това:

EATING BEFORE EXERCISE:
A) Eating within 0-3 hours before exercise doesn’t influence performance.

omicron

20.10.06
09:49

manson става въпрос точно за еденичен прием. Това дето го говори Big_r е основно за времето преди, по време и след тренировка. Та този човек иска да каже, че ако взимам повече от 22г белтък на един прием тялото ми няма да усвои излишъка. До скоро четях, че се взима макс до 3г/кг.
Big_r не се обосновава точно защо е така. Дали има предвид и белтъка който се приема с храната, защото ако лимита на тялото ми е 22г то къде е смисъла да се храня пълноценно ? И на колко хранения трябва да разделя дневната дажба от белтъци след като аз лично трябва да приемам 110X2,2=242g. 242/22=11 дажби ?! Ето това не ми е ясно.

emergency_bg

20.10.06
10:53

чакай, чакай че съвсем се обърка.
там е казано, че не може да се усвои пълноценно повече от 0,2 гр на кг тегро на еднократен прием преди трен. ако си 110 кг, това прави 22 гр протеин преди трен. което е напълно нормално, защото както знаеш около час преди трен. се консумират комплексни въглехидрати и по малко белтъчини, а непосредствено преди тренировката ак, бцаа, които не са голямо количество белтък, но са бързо усвояеми и предпазват от катаболизъм по време на трен.
за цялостния белтъчен прием през деня е нормално около 2,2-2,5 гр на кг тегло. повече от това без АС надал ще се усвои.
колкото до храненията, това не е концентриран белтък и той се усвоява бавно, при вяко хранене наличието на въглехидрати забавя усвояването. и да, много често едно хранене съдържа 40-45 гр. белтък, но се усвояват не повече от 25-30. оттам нататък вече има различни хранителни режими - ако е с ниски въглехидрати се увеличава белтъка за да се запазят максимално мускулите, защото тялото използва протеин за енергия.

omicron

21.10.06
19:39

emergency_bg благодаря за изчерпателното обяснението. Има доста да уча за физиологията :D

Направи първата стъпка към твоята цел.

Попълни анкетата и наш консултант ще се свърже с теб, за да научиш и обсъдите как нашият метод ще е от полза за теб и целите ти.

Научи повече
back-arrowbb-hexcalendarcheckoutfacebook-iconforumgoogle+instagramlinkedinlogo-smallmailmessagesmy-bbprofileprogressreadingsearchseparator-carrotseparator-dumbbellseparator-shoeservicestoresubmit-arrowtop-arrowtwitteryoutube1 forum-blockforum-deleteforum-editforum-favorite-postforum-flagforum-followforum-lockforum-mergeforum-moveforum-new-postforum-quoteforum-recommendforum-subscribeforum-unlock1